Uitslagen Frankrijk speelronde 27

In de Franse competitie ging het de laatste weken niet erg goed met koploper Olympique Lyon. Maar de koploper lukte het afgelopen vrijdag om weer eens te winnen na drie gelijke spelen op rij. Tegen FC Nantes werd het 3-1.

Lyon kwam al na negen minuten op voorsprong dankzij een benutte vrije trap vanaf 22 meter van de Braziliaan Juninho Pernambuco. De Braziliaan had ook een aandeel in de 2-0, zijn vrije trap kwam terecht bij Mahamadou Diarra, die van binnen de zestien meter met een volley wist te scoren. In de 56e minuut beslistte Fred met een stiftje de wedstrijd. In de 74e minuut scoorde Mamadou Diallo nog wel de 3-1 maar de overwinning voor de kampioen van Frankrijk kwam niet meer in gevaar.

Bordeaux won met 2-0 bij AC Ajaccio. De nummer twee kende weinig moeite met de nummer achttien Ajaccio. Na een half uur scoorde Marouane Chamakh de 0-1, waarna de Braziliaanse baltovenaar Denílson in de tweede helft de wedstrijd besliste door de 2-0 te scoren.

Auxerre ging onderuit bij FC Sochaux. Het vroege doelpunt van Moumouni Dagano bleek de enige en dus de winnende goal van de wedstrijd te zijn. De concurrent van Auxerre, Lille, won wel. Lille versloeg Saint-Etienne met 2-0 en is in de stand nu Auxerre voorbij gegaan.