Uitslagen FA Cup Achtste Finales

Michel (Baraja)
De FA Cup is dit seizoen gespeend van teams uit de lagere divisies onder de laatste acht. De favorieten deden namelijk allen hun plicht. Er vinden nog twee replays plaats.

Dé topper van de achtste finales was de ontmoeting tussen Liverpool en Manchester United. The Reds boekten een 1-0 overwinning, de eerste zege in 85 jaar in FA Cup-verband tegen United. Matchwinnaar was Peter Crouch, die met zijn hoofd een voorzet van Steve Finnan tot doelpunt promoveerde. Even daarvoor redde Edwin van der Sar op fabuleuze wijze een inzet van Harry Kewell.

United had eigenlijk weinig te vertellen en ontsnapte diverse malen aan de 2-0. Zo miste Finnan vrij voor doel en noteerde Wes Brown bijna een eigen doelpunt. Ruud van Nistelrooij speelde een anonieme partij en het inbrengen van Saha bracht eveneens weinig soelaas. Pas in de slotfase manifesteerden The Mancunians zich via schoten van Ronaldo en Giggs. De opleving kwam te laat om een replay uit het vuur te slepen.

Er waren twee andere ontmoetingen tussen twee ploegen uit de Premier League: Bolton Wanderers – West Ham United en Aston Villa – Manchester City moeten beide op herhaling. Bolton – West Ham eindigde in een 0-0 remise. Desalniettemin kregen beide teams aardige kansen. De grootste mogelijkheid was er voor Dean Ashton, maar zijn kopbal vloog naast. Aston Villa – Manchester City leek uit te draaien op een onverdiende zege voor de thuisploeg, maar in de 94e minuut zorgde Micah Richard uit een corner voor de 1-1.

Chelsea en Newcastle United rekenden in eigen huis af met teams uit de lagere divisies. Newcastle had veel moeite met Southampton, maar won wel met 1-0. Kieron Dyer maakte na 68 minuten de enige treffer. Chelsea noteerde eveneens geen veegpartij tegen Colchester: 3-1. De nummer twee van de league one kwam zelfs op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Ricardo Carvalho. De andere Portugese verdediger Paulo Ferreira tekende voor de gelijkmaker, waarna Joe Cole in het laatste kwartier tweemaal het net liet bollen.

Uitslagen Achtste Finales FA Cup:
Liverpool – Manchester United 1-0
Bolton Wanderers – West Ham United 0-0
Charlton Athletic – Brentford 3-1
Newcastle United – Southampton 1-0
Aston Villa – Manchester City 1-1
Chelsea – Colchester 3-1
Preston North End – Middlesbrough 0-2
Stoke City – Birmingham City 0-1