Merrill Lynch: Playstation 3 kost $800 bij launch

Het produceren van Sony's PlayStation 3 zal, volgens analistenfirma Merrill Lynch, Sony wel eens tegen de $800 kosten om te produceren. Volgens Merrill Lynch zou de blu-ray drive (het 'next-gen' optische opslagformaat dat in eerste instantie zal verschijnen in 25GB- en 50GB-varianten) in zijn eentje al $50 meer kosten dan een Xbox 360 core pack in de winkel, namelijk $350.

De Cell processor zou volgens Merrill Lynch verantwoordelijk zijn voor zo'n $230 van de kostprijs. Deze bewering valt echter in twijfel te trekken door de beweringen van IBM (mede-ontwerper van de Cell) dat de Cell ongekend goede yields (de verhouding tussen werkende en defecte chips) weet te behalen.

Opvallend is verder dat Merrill Lynch de GPU in de PlayStation 3, de RSX, slechts begroot op $70, aanzienlijk minder dan de $130 die Microsoft zou betalen voor de Xenos in de Xbox 360. En ook blijkt dat de analisten bij Merrill Lynch nog niet helemaal volleerd zijn in het optellen aangezien op de figuur $900 staat ondanks dat de bedragen tot een totaal komen van 'slechts' $800.