Man in Australië rijdt zes tieners dood

Icoon AlgemeenIn Australië is een man opgepakt nadat hij gisteravond met zijn auto op een groep jongeren inreed. Vijf daarvan, in de leeftijd van 15 tot 17 jaar, kwamen daarbij om het leven, een zesde overleed later in het ziekenhuis. Onder de doden waren een broer en een zus. Volgens getuigen lagen de lichamen van de slachtoffers verspreid over een afstand van 150 meter.

De 34-jarige Thomas Towle had na het ongeval zijn auto achtergelaten en was op de vlucht geslagen, maar de politie wist hem vanochtend in een huis in een naburig stadje aan te houden. Hij zou twee kinderen, een meisje van 10 en een jongen van 4 jaar oud, in de auto hebben achtergelaten.

De slachtoffers liepen in een groep langs een weg, en waren afkomstig van een verjaardagsfeest. Volgens getuigen reed de bestuurder onverantwoord hard. Hij passeerde een eerste groep feestgangers, om vervolgens vol in een tweede groep van dertien personen te rijden. Volgens de politie wachtten de beide groepen op een aantal taxis die waren besteld. Het ongeluk heeft veel onrust teweeg gebracht in de omgeving van het dorp Cardross, waar het plaatsvond. Ongeveer 600 personen verzamelden zich vannacht bij het ziekenhuis waar een aantal slachtoffers zijn opgevangen.

De auto werd ernstig beschadigd achtergelaten
De auto werd ernstig beschadigd achtergelaten