Miljoen fans zien Stones op Copacabana

Gertjan (Kozzmic)
Mick JaggerMeer dan een miljoen Brazilianen zijn gisteren op een gratis concert van de Rolling Stones op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro afgekomen. Het zou de grootste show in het 44-jarig bestaan van de Britse band zijn geweest, en een van de bestbezochte rockconcerten ooit. Het optreden maakt deel uit van de A Bigger Bang-tournee.

Het podium waarop zanger Mick Jagger en de drie andere bandleden Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood hun kunsten vertoonden was rechtstreeks verbonden met het hotel waar de vier en hun gevolg verbleven. De groep speelde een twintigtal nummers, zoals 'Jumpin' Jack Flash' en 'Satisfaction'. De kosten werden betaald door het stadsbestuur van Rio de Janeiro en twee telecombedrijven. Om de massabijeenkomst in goede banen te leiden waren duizenden agenten, brandweerlieden en medisch personeel nodig.

Het bestbezochte concert allertijden vond overigens ook op de Copacabana plaats. In 1994 trad de Schotse rockzanger Rod Stewart op voor een publiek van meer dan drie miljoen personen.