Groningen huurt Lindgren van Ajax

Rasmus Lindgren speelt volgend seizoen in het Oosterpark. De 20-jarige Zweed wordt door FC Groningen voor een jaar gehuurd van Ajax.

Lindgren kreeg deze week te horen van Ajax-trainer Danny Blind dat hij komend seizoen op weinig speeltijd hoefde te rekenen. Voor de allround middenvelder is er dit seizoen immers geen plaats op het middenveld van de Amsterdammers. Zo ontbreekt de speler ook in de kern voor de wedstrijd van komende woensdag tegen Brøndby IF.

FC Groningen, dat dringend op zoek was naar een versterking voor het middenveld, was er dan ook snel bij om de overbodige kracht in te lijfen. De Zweedse speler stond al langer in in de belangstelling van de Noorderlingen, maar de club moest wachten tot er over een verhuur te praten was.

Lindgren, die nog tot de zomer van 2007 onder contract staat bij Ajax, kwam afgelopen seizoen vier keer in actie voor de Amsterdammers. "Voor mijn ontwikkeling was het belangrijk dat ik ook dit jaar aan spelen zou toekomen. Als dat bij Ajax niet mogelijk blijkt te zijn, kijk je naar de alternatieven. Ik ben blij met de kans bij FC Groningen. Ik kan mij nu verder ontwikkelen en wil aantonen een versterking te zijn voor de ploeg."