China verbiedt jongeren gewelddadige MMORPG's

De Chinese autoriteiten hebben kenbaar gemaakt dat vanaf vandaag het verboden is voor minderjarigen om online games te spelen die spelers in staat stellen andere gamers te vermoorden. Dit worden Player Kills (PK) genoemd.

Het Chinese ministerie van Cultuur en het ministerie van Informatie hebben ook de online game operators bevolen een identificatiesysteem te ontwikkelen voor hun games. Deze systemen verplichten de speler eerst een zogenaamd Citizen ID Card number in te geven voordat men kan gaan gamen. Wordt er geconstateerd dat je minderjarig bent, dan moet de toegang tot het spel worden ontzegd. Er is echter geen datum aangegeven wanneer deze identificatiesystemen klaar moeten zijn.

"Minderjarigen mag niet worden toegestaan online games te spelen die PK content bevatten", aldus Liu Shifa, hoofd van het MOC Internet Culture Division. "PK games bevatten veel geweld en zijn schadelijk voor jonge mensen."

Het meest populaire online spel in China is World Of Warcraft. Het afgelopen jaar heeft de totale Chinese online gaming markt ongeveer 1.3 miljard dollar omgezet. Van de 103 miljoen internetgebruikers in China is 15,8% minderjarig. Er zijn meer dan 20 miljoen online game players, de helft daarvan prefereert MMORPG's.

Tevens wil China dat de game operators ook een tijdklok in de games inbouwen, zodat men niet al te lang achter één stuk zit te gamen.