9 doden bij aangestoken woningbrand Berlijn

patje30 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Bij een brand in de Duitse hoofdstad Berlijn zijn afgelopen nacht zeker negen mensen om het leven gekomen, onder wie vijf kinderen. Bovendien raakten er zeven mensen gewond, van wie vijf ernstig. De brand is vermoedelijk aangestoken, zo heeft de politie vanochtend gemeld. In het pand ontstond grote chaos na het uitbreken van de brand.

Na het ontdekken van de brand waren hulpdiensten snel ter plaatse. De pogingen om de inwoners van het pand te redden werden echter gehinderd door een taalbarrière. De aanwijzingen aan de bewoners werden namelijk in het Duits gegeven, terwijl achteraf bleek dat er in het pand voornamelijk mensen woonden die alleen Arabisch spraken.

Door het niet verstaan van de aanwijzingen vluchtten veel mensen hun woningen uit, het trappenhuis in. In het trappenhuis bevond zich echter ook de brandhaard. "Als die mensen hun voordeuren dicht hadden gedaan en op de reddingsdiensten hadden gewacht, waren er vermoedelijk geen doden gevallen", aldus een woordvoerder van de hulpdiensten.

Volgens de hulpdiensten is de brand vermoedelijk aangestoken. In het trappenhuis op de eerste verdieping van de flat vond de brandweer namelijk een aantal uitgebrande kinderwagens, waarin mogelijk brand gesticht zou zijn. Wat betreft het aantal doden gaat het om de op één na zwaarste brand in Berlijn sinds de Tweede Wereldoorlog.