Woede in Breda na dood buurtpaard

Ritchie had ons via de nieuws-submit te melden:

Bewoners van de Bredase wijk de Geeren zijn na de dood van buurtpaard Chelsea woedend en verdrietig tegelijk. Woedend op een stel tieners die het beest tijdenlang hebben mishandeld, en verdrietig omdat de eigenaar het dier uiteindelijk heeft moeten laten inslapen. Een in het weitje gegooid stuk glas werd de merrie fataal. Chelsea haalde haar hoeven open en liep een ernstige infectie op die niet meer te genezen viel.

Maar voor de verwonding door het glas had het beest al veel moeten doorstaan. Een buurtbewoner die naast het weitje woont haalde onder meer bakstenen en ijzeren pijpen uit het gras. Een groep raddraaiers van tussen de 12 en 18 jaar, meest van Marokkaanse komaf, mishandelde het beest geregeld. De eigenaar kon een keer nog net voorkomen dat een stok in de kont van het dier werd gestoken.

Volgens een buurtbewoner zijn de daders jongeren ''die in de wijk voor veel problemen zorgen. Totaal geen respect. Voor niemand, dus ook niet voor dieren'' Toen het paard zo ziek was geworden dat het niet meer kon opstaan, stonden ''onze kinderen erbij te huilen. Die Marokkaantjes stonden echter te lachen en foto's te maken. Dat geloof je toch niet?'' De politie moest de boel komen sussen toen de gemoederen te hoog opliepen.

De wei is nu alleen nog voor pony Polly. Ook zij is volgens de buurt meermaals slachtoffer geweest van kwelgeesten. Laatst werd ze nog met een stuk ijzer op het hoofd geslagen.