Overval live op televisie

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Amerikaanse tv-presentator is overvallen terwijl hij live een winkelprogramma presenteerde vanuit een studio in Fort Smith in de staat Arkansas. Gary Spirito was zoals elke donderdag bezig met zijn programma te maken, maar op een gegeven moment kwam er iemand met een pistool binnen. Eerst dacht hij nog dat het een grap was maar daarna vroeg hij toch zijn kijkers de politie te bellen.

De overvaller kwam plotseling de studio binnen en eiste de autosleutels van de presentator. Gary Spirito meldde meteen aan het publiek dat dit niet in het script stond, en vroeg ze de politie te bellen. Spirito keek hierna de overvaller recht in de ogen en zei nuchter: "We zijn hier met een liveshow bezig en waarschijnlijk zijn er nu al honderden kijkers bezig met de politie op te bellen. Het is maar dat je het weet".

Mary Schell, een vaste kijkster van het programma, dacht eerst dat de presentator een grapje maakt en dat er niets aan de hand was. Na een minuut kwam ze terug op deze gedachte en belde de politie. Volgens Spirito heeft de dief niets mee kunnen nemen. De politie van Fort Smith heeft dankzij de hulp van het publiek twee verdachten opgepakt. Zij kunnen rekenen op een veroordeling voor diefstal met verzwarende omstandigheden.