Hond belt alarmdiensten

H6 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsNadat er drie keer was gebeld naar het alarmnummer vanaf hetzelfde nummer, rukten er drie politieauto's uit naar het betreffende adres. De politie dacht met een gijzeling te maken te hebben maar dat bleek niet zo te zijn. Slayer, de hond van de bewoonster Sylvia D'Antonio, belde de hulpdiensten. Dit gebeurde allemaal in Lake Parsippany in de Amerikaanse staat New Jersey.

Het baasje is nu aangeklaagd voor ordeverstoring maar de vrouw blijft erbij dat haar Duitse scheper Slayer de telefoontjes pleegde. De bediende van de alarmcentrale:"De telefoontjes waren uiterst vreemd. We hoorden enkel iemand andemhalen". Na het telefoontje getraceerd te hebben ging de politie er met drie wagens op af.

De hond zou een tijd geleden van een vriendin geleerd hebben het nummer te bellen. Hun telefoon heeft grote toetsen waarmee dat makkelijk zou kunnen. "Slayer heft met haar bek de hoorn op en met haar poten drukt ze 911 in. Mijn telefoon heeft extra grote knoppen", aldus D'Antonio. Slayer zou ook drugs, vuurwerk en bommen op kunnen sporen.

Meerdere hondentrainers geloven niks van dit verhaal. "We leren onze honden aan hoe ze deuren kunnen openen, hoe ze het licht moeten aansteken of hoe ze een kredietkaart in hun bek moeten houden. Maar geen enkele hond is in staat om de hulpdiensten te bellen", zei trainster Mary Pregent aan een plaatselijke krant.