Wimbledon: Federer drie op een rij

De Zwitser Roger Federer heeft voor de derde maal op rij het toernooi op Wimbledon op zijn naam geschreven. Net als vorig jaar was hij in de finale te sterk voor de Amerikaan Andy Roddick, setstanden 6-2, 7-6 en 6-4.

Na Fred Perry, Bjorn Borg en Pete Sampras is de Zwitser de vierde speler die het grastoernooi voor de derde maal op rij wint. Bovendien won Federer de laatste 21 finales die hij speelde.

Roddick begon wel goed aan de wedstrijd, maar op 3-2 sloeg de Zwitser toe. In het vervolg van de set was Roddick kansloos tegen de passeerslagen, ijzersterke services en fraaie volleys van Federer.

In de tweede set knokte Roddick nog wel voor wat hij waard was. Hij bood meer tegenstand en brak de Zwitser zelfs in de derde game. Maar Federer leek niet erg onder de indruk van de opleving van de Amerikaan. Op 3-4 profiteerde de Zwitser van een aantal fouten van Roddick en brak hij terug. In de tiebreak was hij weer en klasse apart en won ook alle punten op de service van Roddick.

Na de regenpauze, er kon een half uur niet worden gepeeld, ging het gelijk op. Op 3-3 in de derde set plaatste Federer de beslissende break met een weergaloze passeerslag en trok zo de wedstrijd naar zich toe.

Meer Sportnieuws is te vinden op FOK!sport