Hoogervorst is moe van kritiek op kabinet

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsMinister Hoogervorst van Volksgezondheid is alle kritiek op het kabinetsbeleid beu. In een interview met het NOS Journaal vertelt hij dat de Nederlandse burgers best eens meer moeite mogen doen om de verschillende kabinetsplannen beter te begrijpen. Hij doelt hierbij onder andere op de Europese Grondwet en het nieuwe ziektekostenstelsel.

"Je ziet dat de samenlevingen in Europa er geen zin in hebben. Wij [als politici] moeten beter overtuigen, maar we mogen van de bevolking meer aanpassingsvermogen verwachten", aldus Hoogervorst. Daarnaast zegt hij over de kloof tussen regering en burger: "Het moet duidelijk zijn dat er veel moet gebeuren als wij onze voorzieningen overeind willen houden, niet nu maar ook over twintig jaar. Als er een kloof is tussen regering en burger dan komt die kloof van twee kanten."

Ook heeft de minister van Volksgezondheid in het vraaggesprek het opgenomen voor minster-president Balkenende, omdat hij vindt dat de premier onterecht onder vuur wordt genomen. "De premier is de afgelopen twee jaar voortdurend mikpunt van kritiek geweest. Ik denk dat er heel veel premiers geweest zouden zijn die zouden hebben toegegeven aan de kritiek. Dat heeft Balkenende niet gedaan. Hij heeft echt leiderschap getoond", aldus Hoogervorst.