Zonnige toekomst Giling en De Kort

Maurice (mbn)
Twee jongelingen uit de Rabobank-opleiding reden gisteren voor het eerst bij de profs Parijs - Roubaix. Zowel Koen de Kort (Liberty Seguros) als Bas Giling (T-Mobile) zien hun toekomst in die koers zonnig in.

Vorige jaar bekroonden de twee jonge renners in Parijs - Roubaix voor beloftes de overmacht van de Rabobank-ploeg. De Kort won, Giling werd tweede. Nu fietsen ze voor buitenlandse ProTour-ploegen en hebben ze een andere rol. Giling moest Wesemann in het begin van de koers ondersteunen en De Kort had vooral de taak gekregen te leren in de koers.

Koen de Kort zette voor Liberty Seguros uiteindelijk een mooi resultaat neer. Hij werd 24ste en was de eerste van alle debutanten die over de straap kwam. De Kort denkt dat zijn ploegleider daar tevreden mee mag zijn: "Over een jaar of drie, dan moeten we meedoen om de overwinning. Nu zeker nog niet. Toen de echt grote mannen gingen, moest ik passen. Maar op lange termijn moet dat anders worden. Ik denk dat Saiz tevreden mag zijn."

Bas Giling moest met de 79ste plaats genoegen nemen. Tien minuten achter op zijn voormalige teamgenoot De Kort. Helemaal tevreden was Giling niet: "Ik heb mijn werk voor de ploeg gedaan en de finish gehaald. Leuk, zeker als eerstejaars prof, maar het had nog beter gekund als ik in de finale niet lek was gereden." Toch gelooft ook Bas Giling in zijn kansen binnen een aantal jaar: "Maar ik blijf erbij dat dit over vier, vijf jaar mijn koers moet zijn."