Moeders eisen vergoeding opvoeding kinderen

mikkey72 had ons via de nieuws-submit te melden:

Tien vrouwen eisen vandaag voor de rechtbank in Den Bosch dat de opvoeding van hun kinderen volledig wordt vergoed. De vrouwen raakten zwanger terwijl zij wel een anticonceptiemiddel gebruikten. Het gaat om het nieuwe middel Implanon waarbij een vrouw onder de huid een staafje ingebracht krijgt. Dit scheidt een hormoon af die moet voorkomen dat de vrouw zwanger raakt.

Zowel geneesmiddelenfabrikant Organon als de huisartsen die het anticonceptie-middel voorschreven zijn door de vrouwen voor de rechter gedaagd. Deze moet uitmaken wie eventueel moet opdraaien voor de gigantische kosten. "Dat zal afhangen van de vraag wie precies aansprakelijk is: Organon, de huisartsen of beide', aldus advocaat M. de Witte. Organon stelt dat de staafjes betrouwbaar zijn en denkt dat de huisartsen het middel verkeerd geïmplanteerd hebben. Eerder werden twee andere huisartsen hiervoor al veroordeeld tot het betalen van een aanzienlijke schadevergoeding.

Naast de tien moeders vertegenwoordigt De Witte in deze zaak ook vijf andere vrouwen die ongewild zwanger raakten. Vier van hen ondergingen een abortus, de vijfde kreeg een miskraam. Deze vrouwen eisen smartengeld. Ook de tien moeders eisen dit, naast de vergoeding van de opvoeding van hun kinderen.