Groep drijft politie in het nauw in tram

Icoon Binnenlands nieuws In een tram in Rotterdam zijn zondagavond twee politieagenten aangevallen door een groep mannen. EÚn van de agenten kreeg een vuistslag in zijn gezicht, en ook de tweede agent werd aangevallen. Uiteindelijk arresteerden de agenten met behulp van de opgeroepen versterking zes mannen voor openlijke geweldpleging. Dat heeft de politie maandag gemeld.

Het voorval vond plaats in een tram van lijn 25. Een groep mannen in die tram weigerde om hun vervoersbewijzen aan het personeel van de RET te laten zien. Dat personeel haalde vervolgens de politie erbij, waarna een 24-jarige man uit Spijkenisse bleef weigeren zijn vervoersbewijs te laten zien.

De twee agenten probeerden de man vervolgens de tram uit te zetten, maar dat stonden zijn vrienden niet toe. De agenten werden door de groep ingesloten en bedreigd. Bovendien werd ÚÚn van de agenten in zijn gezicht geslagen. Toen er versterking arriveerde konden er zes mannen aangehouden worden. EÚn van de arrestanten raakte daarbij gewond omdat een politiehond hem in zijn kuit beet.