Naakte 'Thijs op klompen' aangehouden

In Utrecht is zaterdagmiddag, na klachten van omwonenden, een naakte man op klompen aangehouden die onder meer door de Choorstraat en de Oudegracht rende. Voor zijn geslachtsdeel droeg hij een bordje met de tekst 'ik heet Thijs'.

Op de Oudegracht kregen agenten hem in de gaten waarna 'Thijs' een winkel inholde. Daar werd hij aangehouden. Toen de agenten hem naar de auto wilde meenemen, rukte hij zich ineens los om het wederom op een hollen te zetten. Op de Stadhuisbrug gleed hij, onder het toeziend oog van veel publiek, echter onderuit. Daarna wist de politie hem wel naar het bureau over te brengen.

Bij het bureau werd hij later opgehaald door vrienden die zijn kleding brachten. Volgens de naaktloper, een 24-jarige inwoner van Oude-Tonge, was dit optreden onderdeel van een afstudeerproject. Zijn vrienden verklaarden dat het om de sensatie gaat. De politie kon de sensatie niet waarderen en trakteerde 'Thijs' op een proces-verbaal wegens het plegen van openbare schennis en het verstoren van de openbare orde.