Patty Brard brengt Luv' weer bijeen

Patty Brard heeft haar oude meidengroep Luv' weer bij elkaar gekregen. Eerdere pogingen strandden altijd omdat Brard een knallende ruzie had met ex-collega Josť Hoebee, waarbij de verwensingen jarenlang over en weer vlogen. Samen met Marga Scheide traden de twee kemphanen dit weekend op tijdens de 60e verjaardag van oud-producent Hans van Hemert, die Luv' ooit lanceerde.

Hans van Hemert, die met de indertijd zeer succesvolle meidengroep maar liefst 7,5 miljoen platen wist te verkopen, was meer dan ontroerd door het optreden. ''Dit feest is geweldig. En dan te bedenken dat ik me had voorgenomen mijn zestigste verjaardag in mijn eentje met een fles whisky te vieren''. Tijdens het optreden maakte Patty Brard bekend dat de langverwachte Luv' DVD er nu snel zal komen. Brard hield lange tijd de DVD, die vol zal staan met oude videoclips, tegen vanwege haar privť-oorlog met Hoebee.

Luv' werd door Van Hemert in 1976 samen met collega Piet Souer bijeengebracht. In 1978, na een optreden in het VPRO-programma Waldolala (een pikante tv-serie van Wim T. Schippers met onder meer Dolf 'Sjef van Oekel' Brouwers), waarvoor Luv' de titelsong maakte, braken ze door. De groep scoorde zeven top 10 hits en kwam twee keer op ťťn, met 'You're the greatest lover' en 'Trojan Horse'. Begin 1980, op het hoogtepunt van de groep, verliet Brard al met ruzie het trio om solo verder te gaan. Luv' ging met vervanger Ria Thielsch nog een jaartje door, maar strandde toen definitief.

Promotie
Het bijleggen van de ruzie met Hoebee moet gezien worden in het kader van Brards nieuwe tv-programma 'Pats Life', waarvan vanavond om 20:30 uur de eerste aflevering wordt uitgezonden op Yorin. Daarin zullen beelden van het optreden bij Van Hemert worden vertoond. In 'Pats Life' gaat Brard de komende tijd de confrontatie aan met iedereen met wie ze ooit ruzie had.

Voor het bijleggen van de ruzie met Hoebee toog Brard met een bos bloemen onverwacht naar de verjaardag van haar collega, die tegenwoordig in BelgiŽ woont. Voor de zekerheid had Brard overigens bij die gelegenheid de camera maar thuis gelaten.


Luv' anno 2005


Luv' in 1979