"Grote spelersruil tussen NAC en Feyenoord"

Olga (Nuongirl)
Het Algemeen Dagblad meldt dat er een grote spelersruil tussen Feyenoord en NAC Breda op komst is.

De Rotterdammers zouden David Mendes da Silva naar De Kuip willen halen, maar NAC laat hem niet zonder slag of stoot gaan. De 22-jarige middenvelder heeft nog een contract bij NAC tot medio 2008. De club uit Breda wil in ruil voor Mendes of een goede afkoopsom of een ruil met 4 of 5 voetballers.

NAC zou daarbij denken aan Gábor Babos en Alfred Schreuder, Bruno Basto en Benjamin De Ceulaer. Met laatstgenoemde speler heeft Feyenoord al een akkoord bereikt, maar de club onderhandelt nog met zijn huidige werkgever Sint-Truiden. In de Belgische media heeft De Ceulaer al gezegd dat hij volgend seizoen aan de Bredaase club zal worden verhuurd.

Opvallend is echter wel dat NAC de spelers niet wil huren in ruil voor Mendes. De Brabanders willen de spelers in eigendom, zodat het over de transferrechten kan beschikken.

Mendes zou bij de club uit de Kuip de opvolger moeten worden van Shinji Ono, die na dit seizoen waarschijnlijk zal vertrekken bij Feyenoord. Mendes speelde een jaar geleden nog voor Sparta, dat hem al eens een half jaar verhuurde aan Ajax.