NBA Street V3

Leo (leejow)
Wat kenmerkend is van de Streetreeks van EABig zijn de plaatsen waar de sport gespeeld wordt en de manier waarop. De sporten die normaal altijd in een luxe stadion worden gespeeld zijn nu op een geasfalteerd veldje geplaatst met een paar krijtstrepen als omlijning. Ook is er geen sprake meer van grote teams die flink betaald worden maar er wordt drie tegen drie gespeeld door een enkelbijter, een dikke beuker en een lange dunker. Wat misschien wel het meest herkenbare is van de serie zijn de Tricks die je moet maken om je tegenstander af te bluffen.

De tricks worden in dit deel uitgevoerd door de zogenaamde trick stick te gebruiken. De trick stick is de rechter analoge stick die in acht verschillende richtingen geduwd kan worden waardoor je spelertje een rare beweging maakt die de tegenstander tot wanhoop kan drijven. Daarnaast is er ook nog een turboknop waarmee je in combinatie met de trick stick talloze andere moves kan maken. Deze trick stick is ontzettend handig in gebruik. Je zit met je duim namelijk toch altijd in de onderste regionen van de rechterkant van de controller waardoor wisselen erg snel en makkelijk is.

De trick stick is misschien wel een van de belangrijkste elementen van deze game. Het is namelijk zo dat je niet alleen gaat spelen om te winnen, maar je wil hem ook nog voor schut zetten door hem af te bluffen met je tricks. Net als zijn voorgangers is het de bedoeling om punten te verzamelen door goede tricks af te ronden. Met deze tricks kan je uiteindelijk de gamebreakerbalk vullen die je in staat stelt te dunken in slow motion. Wat nieuw is aan die gamebreaker in dit deel is dat je zelf moet bepalen welke moves je maakt als je dunkt. Je kan de dunk dus ook overdrijven waardoor het mis kan gaan.