Middellandse Zee: CSC oppermachtig in vierde rit

De CSC-ploeg heeft vandaag de eerste ploegentijdrit van het seizoen gewonnen. In de Ronde van de Middellandse Zee bleven de Denen de Italianen van Liquigas-Bianchi en de Nederlanders van Rabobank voor.

Halverwege de koers leek het er echter niet op dat CSC de rit tegen de klok naar zich toe zou trekken. De ploeg van Franco Pellizotti (tweede in de stand), Liquigas-Bianchi, had na circa achttien kilometer een voorsprong van zeventien seconden. Uiteindelijk bleek dit niet genoeg voor de etappezege.

De Duitser Jens Voigt verstevigt met deze overwinning zijn leidende positie in het algemeen klassement. Ook goed doen de jonge Rabo-renners het. Thomas Dekker staat na vandaag gedeeld vijfde in het algemeen klassement en Joost Posthuma staat nu zevende.

De vijfde en laatste rit voert de renners morgen van Cabries naar Marseille over een afstand van 122 kilometer. Thomas Dekker verwacht nog weinig aan de koppositie van Voigt te kunnen doen: "Het is een zware rit morgen, maar Voigt aanvallen wordt wel erg lastig."

Uitslag vierde etappe:
1.CSC (Den) 36 km in 39'51"
2.Liquigas-Bianchi (Ita) op 16"
3.Rabobank (Ned) z.t.
4.Française des Jeux (Fra) 1'03"
5.Domina Vacanze (Ita) 1'15"

Klassement na vier etappes:
1. J.Voigt (Dui/CSC) in 10u47'16"
2. F.Schleck (Lux/CSC) op 49"
3. F.Pellizotti (Ita/Liquigas-Bianchi) 1'00"
4. N.Sörensen (Den/CSC) 1'34"
5. T.Lövkvist (Zwe/FDJ) 2'02"
5. T.Dekker (Ned/Rab) 2'02"
7. J.Posthuma (Ned/Rab) 2'25"