Adriaanse hoeft AZ-PSV niet te missen

In Alkmaar kan opgelucht adem worden gehaald. Co Adriaanse kan, ondanks dat hij gisteren nog vanwege ziekte afwezig was, gewoon zijn ploeg coachen.

AZ maakt een roerige week mee in de voorbereiding naar de topper tegen PSV. De club moest in het begin van de week de Nederlandse internationals missen op de training en gisteren was Co Adriaanse noodgedwongen afwezig. De trainer at een bevroren gebakje en liep daarmee waarschijnlijk een voedselvergiftiging op. Na een dag rust is de trainer vandaag alweer fit genoeg om zijn ploeg de topper door te coachen.

Vanuit AZ werd luchtig gereageerd op de afwezigheid van Adriaanse gisteren. Perez zat er niet zo mee: "Ach het was iets anders dan anders. Maar wat maakt het uit? Misschien is zo’n voorbereiding ook wel eens goed, voor een keer. We hebben nu rustig naar een heel belangrijke wedstrijd kunnen toeleven." AZ kan bij winst vanavond de toppositie van PSV overnemen.

Bij PSV gaat men echter vol voor de winst. De eerste wedstrijd tegen AZ dit seizoen werd met 5-1 gewonnen en de ploeg is vol zelfvertrouwen. Wel is de vraag of Bouma en Cocu een hele wedstrijd kunnen spelen en wordt pas vlak voor het duel bekeken of Vogel en Beasley eventueel kunnen spelen.

Guus Hiddink is kijkt echter uit naar de wedstrijd: "Dit zijn de wedstrijden waarop iedereen zich verheugt. Het wordt een spektakel, denk ik, een open wedstrijd waarover nagepraat zal worden. We gaan daar naartoe om te winnen, een instelling die PSV 34 wedstrijden per jaar moet hebben."