Ook politie gaat actief Marokkanen werven

Amando had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In het Brabantse 's-Hertogenbosch gaat het politiekorps Brabant-Noord aankomende tijd actief allochtonen werven voor de functie van agent. Vrijdag werd door middel van een voorlichtingsbijeenkomst bij een Marokkaanse moskee de campagne gestart. Daar spraken agenten met geÔnteresseerden.

Doel van de wervingsactie is het verkrijgen van een betere afspiegeling van de maatschappij binnen het politiekorps. Toch benadrukt politiewoordvoerder Ivo Oosterbaan dat het percentage allochtonen binnen het korps Brabant-Noord al hoger ligt dan het landelijke gemiddelde.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst werd onder meer verteld wat het korps voor Marokkaanse vrouwen kan betekenen. Zo faciliteert het korps onder andere extra hulp voor Marokkaanse vrouwen met sportachterstand, om deze zo in te lopen. Ook werd de kwestie van de hoofddoek besproken. Omdat het dragen van een politie-uniform inclusief pet verplicht is, is het dragen van een hoofddoek uit den boze.

Enkele jongeren van de moskee zijn inmiddels enthousiast gemaakt voor het politiewerk. Voor de komende tijd zijn er nog een aantal bijeenkomsten georganiseerd. Daarna zal het succes ervan worden geŽvalueerd.

Het politiekorps Brabant-Noord volgt het voorbeeld van Defensie, die kort geleden al aankondigde actief Marokkanen te gaan werven. Ook zij doet dit om een betere afspiegeling van de samenleving in het personeelsbestand te krijgen. Andere politiekorpsen zijn met soortgelijke plannen in de weer.