Ascari KZ1

Nederland heeft er een nieuwe supercar bij!

Na de Spyker in zijn driehonderd verschillende varianten, en het ondergeschoven kindje de Donkervoort (eigenlijk een Lotus 7, als ik eerlijk ben), is er nu na lang wachten de Ascari KZ1!!! je ziet hem hieronder overigens naast de Spyker staan...

TopGear heeft er een item over, en ook Autoweek heeft er het één en ander over te melden.

Klaas Zwart heeft het merk Ascari destijds overgenomen van Lee Noble, die ondertussen zijn eigen "autootjes" maakt in Engeland, terwijl Klaas door is gegaan met de het verder ontwikkelen van de KZ1; zijn heuse, eigen supersportwagen.

Het is sterk de vraag of Klaas ooit de kosten terug zal zien die hij in het merk heeft gestoken, aan de andere kant zal het hem niet echt interesseren; de man is erg rijk, en daarnaast is hij een racefanaat pur sang. Zijn dochter doet het met één van de Coronel broertjes en hij zelf heeft een compleet circuit met luxe resort laten bouwen in Zuid Spanje. Het is dus een soort jongensdroom die hij leeft; je eigen wagen tekenen en vervolgens in productie laten gaan. Zijn circuit heeft hij overigens ook zelf ontworpen.

Voordat je overigens kotsend achterover slaat van zoveel decadentie; de man is self-made; hij heeft zijn geld verdient als oprichter van het bedrijf Petroline wat hij verkocht met griezelig veel winst.

Tja, what can I say? Koning...