Man verkracht meisje (9) tien keer

Icoon misdaad nieuws Een 29-jarige man uit Hardenberg is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar (acht maanden voorwaardelijk), wegens het vele malen verkrachten van een pas negen jaar oud meisje. De man beging zijn delicten gedurende een tijdspanne van ruim een jaar.

Volgens de rechter heeft de man zich aan seksueel misbruik schuldig gemaakt. Zelf beweert hij dat het meisje zijn vriendin was, met wie hij een echte relatie onderhield. De opgelegde straf is flink lager dan de eis van de officier van justitie. Die pleitte voor dertig maanden gevangenisstraf, waarvan tien voorwaardelijk.

De man en het meisje liepen niet alleen hand in hand over straat, maar hadden ook regelmatig seks. Ook de moeder van het meisje wist hiervan, maar hield zich afzijdig door enkel het gebruik van condooms te benadrukken. Uiteindelijk hadden de twee zeker tien keer gemeenschap, alle keren gebeurde dit onveilig.

"Ze ziet er veel ouder uit dan negen of tien jaar. Ik was verliefd op haar en zij op mij. We hielden van elkaar", zo verklaarde de man zijn daden. Volgens deskundigen is de man een typisch geval van een gelegenheidspedofiel.

Volgens de man gebeurde alles uit vrije wil. Ze zou het zelf gewild hebben, zo zei hij in de rechtbank. Het meisje bleek ook op zevenjarige leeftijd al seksueel misbruikt te zijn, door een vriend van haar moeder. Ook toen wist haar moeder al wat er gaande was.