Darts: Uitslagen halve finales Lakeside

Raymond van Barneveld heeft de finale van de Lakeside World Professional Darts Championships 2005 bereikt. Hij versloeg de Engelsman Darryl Fitton met vijf sets tegen drie. "Barney" treft in de finale een andere Engelsman; Martin Adams versloeg Simon Whitlock eenvoudig met 5-0.

Van Barneveld begon zeer sterk en won de eerste drie sets. De spelers gingen de pauze echter in met een stand van 3-1, doordat Fitton een sterke vierde set speelde en deze won met 3-0. Na de pauze ging Barney verder waar hij in de eerste sets mee bezig was en won hij de vijfde set, eveneens met 3-0. Hij leek door te gaan stoten, maar "The Dazzler" Fitton bracht de spanning terug door twee sets op rij te winnen. In de laatste set was het echter toch gedaan met de Madness-fan, waardoor Barney, die het toernooi al drie keer won, voor de vijfde keer in de finale staat.

De andere halve finale was een stuk minder spannend. De AustraliŰr Whitlock was geen schim van zichzelf in zijn eerdere wedstrijden en had weinig in te brengen tegen Adams. De als zevende geplaatste "Wolfie" had geen enkele moeite met Whitlock en gunde hem slechts twee legs.

De finale wordt morgenavond gespeeld. SBS 6 brengt vanaf 18:25 een verslag.

Kijk voor meer sportnieuws op Sport.fok.nl!