Sony kan vraag naar PSP's niet aan

Icoon Games nieuwsHet is al langere tijd bekend dat er een groot tekort aan PSP's (PlayStation Portable) heerst en de beschikbare apparaten worden vaak tegen woekerprijzen verkocht. Sony is echter niet in staat de produktie zodanig op te schroeven dat er genoeg PSP's geproduceerd worden om aan de vraag te voldoen. Volgens Ken Kutaragi van Sony komt dit omdat de GPU van de PSP zo complex is (er wordt gewerkt met een nauwkeurigheid van 90 nanometer) dat de produktie van dit onderdeel de algehele produktie vertraagt.

PSP In Nederland worden de PSP's in maart verwacht. Of ze dan ook voor iedereen verkrijgbaar zijn moet worden afgewacht. Het is in Japan nog steeds onmogelijk om een PSP te kopen zonder reservering. Het trage GPU-produktieproces kan een negatieve invloed hebben op de release in het westen. Sony wil voor april drie miljoen PSP's uitgeleverd hebben. Als Sony al niet in Japan aan de vraag kan voldoen, dan is het nog maar de vraag hoe ze het aan willen gaan pakken als de handheld wereldwijd verkocht gaat worden.

Dit is niet de eerste keer dat een complexe chip een vlot produktieproces van een Sony-produkt verhindert. De PlayStation 2 had soortgelijke problemen bij de launch. Sony verontschuldigt zich voor het tekort aan PSP's op hun website.
_
Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op games.fok.nl!