Bedreigde agent lost waarschuwingsschoten

Defix had ons via de nieuws-submit te melden:

In Emmeloord heeft een politieagent zaterdag twee waarschuwingsschoten gelost toen hij en zijn collega's door een groep van veertig horecagangers werd bedreigd. Bij schermutselingen tussen de politie en de horecagangers raakten drie agenten en twee ruziezoekers gewond. Volgens een politiewoordvoerster zijn er minstens drie personen opgepakt en verwacht wordt dat dit aantal in de loop van de dag nog zal oplopen.

De politie werd in de vroege uurtjes bericht over een vechtpartij in het centrum van Emmeloord. Nadat de ruzie in het café was gesust, liep het buiten opnieuw uit de hand. De agenten grepen nogmaals in en de vrede leek weergekeerd. Dit veranderde toen er een tweede groep horecagangers op kwam dagen die de politiemannen begonnen te bedreigen.

Ondanks de inzet van een hond om de menigte uiteen te drijven, raakten de agenten in het nauw. Na de waarschuwingsschoten trok de groep vechtersbazen zich terug. De politie probeert uit te zoeken wie er voor de massale vechtpartijen en de mishandeling van de drie agenten verantwoordelijk zijn.