Regering Bush koopt TV-presentator om

Joost-mag-het-weten en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Om de steun te krijgen van zwarte families voor een nieuwe schoolwet heeft het Amerikaanse ministerie van onderwijs Armstrong Williams (45), ťťn van de meest prominente zwarte presentatoren, $240.000 (183.500 euro) betaald om de wet in zijn programma aan te moedigen. Williams zou regelmatig over de campagne moeten berichten, een interview met de onderwijssecretaris moeten afnemen en andere zwarte journalisten aanmoedigen hetzelfde te doen.

Williams geeft regelmatig politiek commentaar op CNN en andere netwerken en in zijn eigen radioprogramma. Naast zijn televisieprogramma 'The Right Side' heeft Williams de nieuwe wet ook aangemoedigd in columns van verschillende kranten en op CNN. "Hij heeft niet aangegeven dat hij een betaalde spreker was", aldus CNN-woordvoerder Matthew Furman. "Dat had hij wel moeten doen."

De campagne 'No child left behind' was opgezet om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren door de prestaties van docenten te verbeteren en nieuwe taal- en rekentesten door te voeren. Ook moet de wet achterstanden van arme ten opzichte van rijke studenten tegengaan. "Ik kan me voorstellen dat mensen het niet ethisch vinden", verklaarde Williams. "Maar ik wilde het doen omdat het iets is waar ik in geloof."