'Tsunami kwam door atoomproeven'

Er gaan geruchten dat de vloedgolf van tweede kerstdag niet is veroorzaakt door een aardbeving, maar door een atoomproef van India. Dat schreef een Egyptisch tijdschrift afgelopen week. "Israelische en Amerikaanse nucleaire experts hebben ook deelgenomen", zo schrijft het weekblad.

Geologen in onder andere Engeland en Turkije hebben volgens het blad sinds 1992 al verschillende keren gewaarschuwd dat het niet slim is om atoomproeven te houden in de Indische Oceaan. Zij noemen die regio 'The Fire Belt' omdat hij op een breuklijn ligt, zo schrijft Al-Osboa', de schrijver van het artikel.

"Israel en India blijven atoomproeven doen in de Indische Oceaan. De Verenigde Staten besloten onlangs ook om dit soort testen in de Australische woestijn te doen. Deze ligt ook in 'The Fire Belt'", zo staat in het magazine te lezen. "Vorig jaar nog hebben de Arabische en Islamitische staten de VS gevraagd te stoppen met de nucleaire activiteiten in die regio. Hetzelfde gold voor India en Israël."

Toch zegt Al-Osboa' dat het zeer wel mogelijk is dat een tsunami wordt veroorzaakt door een aardbeving. "Maar ondanks dat er niet bewezen is dat dit zo was, weet ik gewoon dat er een Israëlisch-Indisch geheim nucleair experiment is gedaan dat de aardbeving en de vloedgolf heeft veroorzaakt."

Uiteraard is niet bevestigd door officiële bronnen of dit verhaal ook klopt.

---
Met dank aan Generaal_Foutje en yohan.nl voor de submit.