'Wilders moet toon over moslims matigen'

Bas028 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Kamerlid voor de LPF, Joost Eerdmans, zou graag met onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders willen samenwerken om een nieuwe politieke partij op te richten. Dit wil hij enkel op de voorwaarde dat Wilders zijn toon over moslims matigt. Eerdmans zegt dit in een interview, vandaag verschenen in de Volkskrant.

Eerdmans vertelt in het interview: "Ik heb tegen Wilders gezegd: onderschat niet wat jij in handen hebt. Misschien wel het verschil tussen rust in het land en escalatie. Maar eerlijk gezegd: ik snap niet wat voor nut het heeft om te zeggen dat Mohammed een pedofiel is, Allah een fascist en alle moslims geitenneukers."

Het gevaar volgens Eerdmans is dat je als politicus een hele groep in het harnas jaagt. "Dan kun je wel stijgen in de opiniepeilingen, maar je drijfveer moet ook zijn dat je je boodschap niet op een rots plant."

Wat Eerdmans betreft zou de nieuw op te richten partij dan ook geen anti-islam partij worden, maar eentje met een bredere beweging, waarin veiligheid en bestuurlijke vernieuwing belangrijke thema's zijn. "Ik werk heel sterk toe naar iets dat breder is dan de Groep Wilders. Met meer mensen. Bijvoorbeeld ook de aanvoerders van Leefbaar Rotterdam, Marco Pastors en Ronald Sörensen, erbij. En dan samen iets neerzetten, liefst niet te ver voor de verkiezingen. Een lijst met namen, een goed verhaal, een harde campagne."
_
FOK! had in 2003 een interview met Eerdmans. Dat kan je hier lezen.