FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 4 januari 2005

Limburger in Phuket: 'Kom hier op vakantie!'

Stan Smeets verruilde op 1 oktober 2004 het Limburgse Voerendaal voor het Thaise eiland Phuket, een van de door de zeebeving en de daarop volgende tsunami's getroffen gebieden in Zuidoost-AziŽ. Ook hij maakte het drama van dichtbij mee. Na een bezoek aan z'n weblog kwamen we via e-mail met hem in contact.

Na een studie toerisme waarvoor hij regelmatig in het buitenland verbleef, kwam Stan uiteindelijk in Thailand terecht. Hij werkt in een beach shop met alles erop en eraan: hij doet de sales & marketing en bezoekt andere vestigingen in de regio. Alles gaat goed, totdat op 26 december 2004 het noodlot toeslaat: de aardbeving en - veel erger - de daaropvolgende vloedgolven. De schrik zit bij Stan er goed in, maar zelf is hij zonder kleerscheuren er vanaf gekomen. Van de beach shop in waar hij werkt, is niets meer over en ook zijn klaslokalen zijn kapot. Uit foto's op z'n weblog blijkt de omvang van de ravage:

Hoewel ook in Phuket dodelijke slachtoffers zijn te betreuren en heel veel schade is ontstaan, schrijft Stan in zijn e-mail dat de situatie op het eiland onder controle is: "Natuurlijk is het erg wat er gebeurd is; ik stond zelf tussen de rotzooi en de lichamen vorige week. Maar heel veel gebieden zijn erger getroffen dan Phuket. Hier zijn ze begonnen met opruimen en de situatie is helemaal onder controle". Hij schrijft dat de situatie in gebieden in de omgeving veel ernstiger is. In Khao Lak zouden twee- tot drieduizend mensen zijn omgekomen en is bijna alles verwoest. Op de als idyllisch bekend staande Phi Phi-eilanden is ook alles vernield en liggen veel dorpen waar nog weinig tot geen hulp kan worden geboden.

Stan: "Als je dan de dodenaantallen en situatie bekijkt in Indonesie en Sri Lanka, moet je je beseffen dat in Phuket eigenlijk helemaal niks gebeurd is (relatief gezien dan). Alleen komt alle media hierheen omdat hier de toeristen zijn omgekomen...". Dat nog diverse mensen zijn gered en dat mensen snel in ziekenhuizen werden opgenomen, wordt niet door de media gemeld. Stan is zeer bezorgd dat het toerisme, de allerbelangrijkste inkomstenbron voor veel inwoners van Phuket, door het in zijn ogen te negatieve nieuws over het eiland negatief wordt beÔnvloed. Volgens Stan is bijna alles al opgeruimd en zijn toeristen van harte welkom: "Als je mijn strandfoto's ziet, zou je denken dat ik in het paradijs zit".

Het advies van de Limburger luidt dan ook: "Geef geld aan de gironummers voor de mensen in Indonesie en Sri Lanka, maar help onze mensen door hier op vakantie te komen de volgende maanden! Hierdoor stimuleer je de industrie waarvan heel veel mensen hier afhankelijk zijn...".

'Disney'-computerspel: 'Fuck off and die!'

De zevenjarige Beki Stewart uit Engeland besloot haar nieuwe kerstkado, Monsters Inc. in de GameBoy Advance (GBA) te zetten en te spelen. Tot haar verbazing kwam ze hierbij de melding 'Fuck off and die' in de intro tegen. Ze vertelde haar vader dat "het F-woord" in het spel zit. Haar vader verklaarde dat Beki in de war raakte en het gescheld zeker niet in dit spel verwacht had.

'Dit is een spel voor kinderen. Als het nu voor volwassenen was, maakt het niet zoveel uit. Ik zeg dit woord niet tegen mijn dochter en ik verwachtte zeker niet dat Disney-spellen er gebruik van zouden maken', aldus de vader.

 Fuck off and die


Het is echter niet Disney die fout zit, maar de vader zelf. De man kocht namelijk een illegale kopie van het spel. Hoewel het gewoon in een GBA gespeeld kan worden, hebben de illegale verspreiders wel hun handtekening achtergelaten. Disney was niet bereikbaar voor commentaar.

 Beki
De tere kinderziel van Beki is gekwetst dankzij haar vader.


-
Zie voor meer gamesnieuws FOK!Games!

Geen stappen Verdonk tegen imam

Minister Rita Verdonk is niet van plan naar de Commissie Gelijke Behandeling te stappen voor een uitspraak over imam Ahmad Salam. Dit antwoordde Verdonk op schriftelijke vragen van Kamerlid Ali Lazrak. De imam weigerde de minister tijdens een bijeenkomst de hand te schudden omdat zij een vrouw is. Volgens zijn interpretatie van de islam mag een man een vreemde vrouw niet aanraken.

Lazrak, die een jaar geleden na een ruzie met de Socialistische Partij die partij verliet en als onafhankelijk Kamerlid verder ging, had de VVD-minister gevraagd of de Tilburgse imam niet kan worden aangepakt wegens ongelijke behandeling op grond van geslacht. Verdonk meent echter dat dat niet mogelijk is. Ook meldde ze dat ze over het incident geen verklaring zal afleggen.


De hand die niet geschud werd

Gestolen middenstip SC Heerenveen naar 555

stip De middenstip van het Abe Lenstra-stadion, die afgelopen maandag werd ontvreemd, blijkt 2500 euro te hebben opgebracht. De plegers van de ludieke actie maakten het bedrag over op giro 555 ten bate van de slachtoffers van de Tsunami in AziŽ.

In een cafť in Gorredijk werd nagedacht over wat men kon doen dat geld zou opleveren voor giro 555. Een aantal cafťbezoekers had samen wel 2100 euro over voor de middenstip van het Abe Lenstra Stadion. De eigenaar van het cafť wilde dat bedrag zelfs ophogen naar 2500 euro. De Flecke, de groep mensen die de stip heeft gestolen, liet zich dat geen twee keer zeggen en ging aan de slag. Het bedrag is inmiddels overgemaakt op giro 555.

SC Heerenveen kon wel lachen om de stunt en zal geen maatregelen nemen tegen de daders. Doorgaans zijn het overigens fans van FC Groningen die ermee vandoor gaan, dit vanwege de onderlinge rivaliteit. Inmiddels is een nieuwe middenstip aangelegd.

Schumacher geeft 10 miljoen dollar voor AziŽ

psv had ons via de nieuws-submit te melden:

Het lijkt wel een strijd te worden om wie het meest geeft, maar gelukkig profiteren er een hoop mensen van. Autocoureur Michael Schumacher heeft maar liefst tien miljoen dollar (7,42 miljoen euro) geschonken ten behoeve van de slachtoffers van de zeebeving in AziŽ. Onlangs werd al bekend dat hij en zijn broer Ralf hadden gedoneerd, maar er was niet bekendgemaakt hoe hoog dit bedrag was.

Willi Weber, manager van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, meldde het vandaag alsnog. Tijdens een benefietuitzending op televisie van de ZDF verklapte hij het bedrag dat de Duitser heeft geschonken. Wat zijn broer heeft gegeven is vooralsnog onbekend, maar dit zal hoogstwaarschijnlijk ook geen laag bedrag zijn. De Schumachers staan sowieso al bekend om hun grote inzet voor goede doelen.

Voetballers beboet voor spelen in vakantie

Hofs Vitesse heeft voetballer Nicky Hofs een boete opgelegd omdat de speler tijdens zijn vakantie mee speelde in een zaalvoetbaltoernooi in Limburg.

Vitesse reageerde verbolgen op de uitgelekte deelname van Hofs. De Arnhemse club, die het illegale optreden afdeed als 'tamelijk onverantwoord' en 'onprofessioneel', heeft de zaak afgedaan met een boete. De middenvelder zelf was zich van geen kwaad bewust.

Hofs was niet de enige profvoetballer die donderdag in de zaal in actie was, tegen de wens en zonder toestemming van diens club. Ook het De Graafschap-trio Patrick Ax, Renť Bot en Jhon van Beukering deed mee in Landgraaf.

'Dat kan natuurlijk niet. Die jongens zijn profs en kunnen niet zomaar even in de zaal gaan voetballen, met alle gevolgen van dien, aldus De Graafschap-directeur Johan Tukker. Het drietal kan net als Hofs een boete tegemoet zien voor het ongeoorloofde optreden in Landgraaf.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

1 procent winst Google naar goede doelen

E-Jey (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

De grootste zoekmachine op internet van dit moment, Google, is van plan om ťťn procent van zijn jaarlijkse winst af te gaan staan aan goede doelen. Naar welke instanties het geld gaat is momenteel nog onbekend. Google is wel op zoek naar een directeur die het geheel moet gaan leiden.

"De stichting is een van onze voornaamste doelstellingen voor 2005", aldus Cindy McCaffrey, voormalig vice-president marketing en nu deeltijds actief voor de stichting. "We leggen momenteel de laatste puzzelstukjes." McCaffrey, die ontslag nam na de succesvolle beursgang van Google, zegt zelf geen interesse te hebben in de baan: "Ik ben niet op zoek naar werk."

Google timmert hard aan de weg de laatste tijd; er zijn afgelopen jaar een hoop nieuwe diensten en producten uitgebracht, denk bijvoorbeeld aan Gmail. Ook ging Google in augustus van dit jaar naar de beurs, hetgeen het bedrijf een hoop geld heeft opgeleverd. In het derde kwartaal van 2004 heeft Google een omzet behaald van 805,9 miljoen dollar.

Gezin Drachten verliest 35 familieleden na zeebeving

geldropse_polleke en yohan.nl (herschreven) hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Ten gevolge van de zeebeving in AziŽ heeft een gezin uit het Friese Drachten al zeker vijfendertig familieleden verloren. De kans is groot dat er tijdens de berging van lijken nog meer familieleden worden aangetroffen. Het gezin, vader, moeder en twee dochters, is van oorsprong afkomstig uit Sri Lanka en woont sinds enkele jaren in Nederland.

In de plaatselijke kerk in Drachten zal een afscheidsdienst gehouden worden ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Bovendien heeft burgemeester Van der Zaag van Smallingerland, waartoe Drachten behoort, de familie een bezoek gebracht en zijn medeleven betuigd.

Warm welkom voor Charisteas

Op zijn eerste werkdag in Amsterdam is Angelos Charisteas van harte welkom geheten. Met een eerste training en een perspresentatie had de Griek een drukke dag.

Trots keken algemeen directeur Arie van Eijden en trainer Ronald Koeman toe toen Charisteas het Ajax-shirt met nummer negen omhoog hield. Eindelijk hebben ze de vervanger voor Ibrahimovic binnen. Beiden hebben ze ook al het vertrouwen erin dat de spits zich snel aanpast.

Volgens Koeman is er tijdens het scouten ook erg goed gekeken naar de speelstijl van de spits: "We zijn al een aantal maanden zorgvuldig op zoek naar een nummer 9, vanaf het vertrek van Zlatan. Hoewel Angelos Charisteas niet veel speelde bij Werder Bremen, vinden we hem een aanwinst voor Ajax. Bij Bremen wordt heel anders gevoetbald dan bij ons. Bij het scouten let je dan vooral op wat de spits doet als zijn team in balbezit is."

Ook Charisteas zelf heeft er alle vertrouwen in: "Bij het Griekse team spelen we sinds drie jaar met drie man voorin. Sinds Otto Rehagel trainer is. Dat ik niet veel gespeeld heb bij Werder Bremen klopt, maar ik ben 24 jaar, prof en international. Met de druk die hier zal zijn, kan ik omgaan. Het EK in Portugal was ook heel belangrijk. Daar heb ik laten zien wat ik kan. Verder zal ik het op het veld laten zien. Natuurlijk is de tactiek bij Ajax anders, maar ik heb de tijd om dat te leren."

[UPDATE] Info over Age of Empires 3 + screens

Vlak voor de officiŽle aankondiging heeft IGN een interview met de makers van Age of Empires 3. Het interview heeft best een hoog kwijlgehalte en wordt geÔllustreerd door 3 screenshots. Hieronder volgt een samenvatting van het interview:

De titel van het spel is gewoon Age of Empires 3 en het zal geen ondertitel bevatten. De tijdlijn van het spel loopt van het einde van Age of Kings tot aan het industriŽle tijdperk. Het doel van het spel is het veroveren van de "Nieuwe Wereld". De reden voor dit tijdperk is dat het goed bij de gameplay past: het ontdekken van nieuwe gebieden, het stichten van nieuwe dorpen en ook zijn in die tijd de fundamenten voor oorlogsvoering niet drastisch veranderd.

Er zullen acht bevolkingen in het spel aanwezig zijn waaronder Spanje, Engeland en Frankrijk. Elk van deze bevolkingen heeft zo zijn eigen specialiteiten om andere gebieden mee te veroveren. De verhaallijn zal meer lijken op Age of Mythology dan op die van Age of Kings. Er zullen verschillende bekende oorlogen uitgevochten worden, maar ook zullen er nieuwe veldslagen toegevoegd worden. Er werken zes mensen full-time aan de verhaallijn, tegenover ťťn persoon bij Age of Kings.

Ze hebben alle game-mechanics opnieuw opgebouwd (zoals het combat-systeem en het economie-model). Maar ze hebben nog wel de feeling behouden van alle andere Age-games. Age of Empires 3 zal nog frisser en innovatiever aanvoelen dan Age of Mythologie, terwijl ze toch terug gaan naar de originele Age-series.
Vooral het combat-systeem is vernieuwend. Er is veel detail te vinden: zo is het mogelijk om gaten in de zeilen te schieten, om troepen met een kanonschot in een ravijn te laten vallen en wanneer een hoog gebouw instort zullen er ook slachtoffers vallen op de grond. Ook de bevolkingslimiet zal worden verhoogd waardoor gigantische legers mogelijk zullen zijn.
Het spel zal gebruik maken van de engine van Age of Mythology, maar deze engine is eigenlijk geheel verbouwd omdat ze inzagen dat ze grafisch gezien grenzen wilden verleggen. Volgens de makers heeft dit spel meer grafische toeters en bellen dan elk ander spel op de PC op dit moment. Terwijl de gameplay het belangrijkste element blijft in het spel hebben ze toch het grootste deel van de tijd besteed aan de grafische kant.

Er zal ook sprake zijn van Multiplayer, maar daar kunnen ze nog weinig over vertellen, behalve dat inside-out-matchmaking erin zal zitten. Ze zijn al een aantal jaren bezig met ontwikkelen, maar geven nu pas info uit om te zorgen dat de fans niet te lang uitkijken naar dit spel. Een release datum is er nog niet, maar het spel zal niet lang op zich laten wachten.

Update


De rest van de nieuwe screens zijn hier te vinden.

Slachtoffer mag spreken tijdens rechtszaak

Een primeur in de rechtszaal, voormalig journaalverslaggever Harmen Roeland is woensdag het eerste slachtoffer van een misdrijf dat tijdens een rechtszaak zijn zegje mag doen. Roeland raakte afgelopen zomer aan ťťn oog blind toen hij door een zwerver op een veerpont in Amsterdam ernstig werd mishandeld. De journalist weigerde de bedelende dakloze geld te geven.

Slachtofferhulp Nederland pleit al jaren voor het recht, omdat het de gevolgen van een misdrijf duidelijk maakt. Een nieuwe wet die sinds 1 januari van kracht is maakt het nu daadwerkelijk mogelijk dat slachtoffers van een misdrijf tijdens de zitting het woord mogen voeren. Slachtoffers mogen over enkel spreken over de gevolgen van het misdrijf, niet over het misdrijf zelf.

In een persbericht noemt Slachtofferhulp Nederland het nieuwe recht een goede stap voorwaarts. De stichting begeleidt slachtoffers die weloverwogen gebruik willen maken van hun spreekrecht. "Het slachtoffer moet zich ervan bewust zijn dat spreken in de rechtzaal een emotioneel zwaar moment kan zijn en dat een goede voorbereiding en begeleiding door Slachtofferhulp Nederland essentieel is", aldus Jaap Smit, directeur van Slachtofferhulp Nederland.


Roeland is sinds de mishandeling aan ťťn oog blind

Babos weer eerste doelman

GŠbor Babos zal na de winterstop weer bij Feyenoord als eerste doelman beginnen. Gullit denkt dat Babos na een tijdje rust weer helemaal de oude is.

Babos kende bij Feyenoord geen gelukkig begin. Door persoonlijke problemen had hij een lastige zomer en dat leek door te werken in het begin van het seizoen. Babos wist zijn oude vorm niet te pakken te krijgen en raakte zijn basisplaats kwijt aan Patrick Lodewijks.

Gullit geeft de Hongaar voor de tweede seizoenshelft echter een nieuwe kans: "Babos krijgt van mij nu het voordeel van de twijfel. Hij begint weer op nul. Ik denk dat het maandje rust hem goed heeft gedaan. Na een paar ongelukkige momenten kreeg hij het vorig jaar moeilijk bij ons. Pers en publiek gingen aan hem twijfelen. Nu is het tijd om hem weer vertrouwen te geven. Hij heeft zich in zijn reserverol als een prof gedragen."

Politie rukt uit voor speelgoedwapen

themarshall en TimmyAsd (herschreven) submitten het volgende bericht:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe politie in Amsterdam rukte vanmiddag massaal uit naar de hoofdstedelijke Vondelstraat, nadat er een melding was binnengekomen dat er een jongen met een pistool rondliep. Uit voorzorg werd de straat hermetisch afgesloten.

De melding werd rond half twee vanmiddag gemaakt door voorbijgangers die door de 17-jarige jongen zouden zijn bedreigd. Bij aankomst werd de straat volledig afgesloten en werd er een speciale arrestatie-eenheid ingezet. Pas na anderhalf uur werd duidelijk dat de jongen niet in het bezit was van een echt wapen, maar van een neppistool. De jongen is, net als zijn aanwezige vriend, door de politie aangehouden.

Mannen nemen wipkip mee uit speelplaats

In Wildervank vielen de ogen van twee mannen op een wipkip die daar in een speelplaats stond. Ze hebben de wipkip meegenomen, maar de politie wist na enige aanwijzingen de mannen aan te houden.

Getuigen hebben de mannen van 31 en 32 jaar met een bestelbus aan zien komen rijden. De kinderen zagen hoe zij de wipkip in de bestelbus stopten. Nadat de politie was gewaarschuwd vonden ze het busje terug voor een huis aan de Rozenlaan.

De twee dieven die zich in de woning bevonden werden aangehouden. De wipkip zat nog in de bestelbus.

Delinquenten ontsnappen om oud en nieuw

JPM01 herschreef en submitte het volgende bericht:

In Rotterdam zijn op oudjaarsdag vijf jongeren ontsnapt uit een dependance van jeugdinrichting Hartelborgt. De jeugdige delinquenten namen de benen omdat zij oud en nieuw niet binnen de muren van de inrichting wilden vieren. Op nieuwjaarsdag keerden vier van hen zelf weer terug, de vijfde persoon werd al op oudjaarsavond door zijn vader teruggebracht.

De jongeren die in de dependance wonen zitten aan het eind van hun detentieperiode en mogen af en toe op verlof en soms naar hun werk of naar school. De vijf hadden echter geen toestemming gekregen om oud en nieuw ergens anders te vieren. Het ministerie van Justitie heeft een onderzoek ingesteld naar de ontsnapping.

Oud-marinier vloert tasjesdief

Esposa had ons via de nieuws-submit te melden:

Steel nooit een damestas als de man van de bezitter aanwezig is op een reŁnie van oud-mariniers. Want voor je het weet word je door een krasse knar tegen de grond gewerkt. Helaas voor een Delftse tasjesdief wist hij niet dat hij omringd werd door oud-militairen en had zijn diefstal nare gevolgen. Voor hem welteverstaan.

De man probeerde in een bomvolle kroeg in de binnenstad van Delft een damestas weg te grissen, maar helaas voor hem werd hij gesnapt door de aanwezigen, van wie de gemiddelde leeftijd zo'n zeventig jaar was. Enkele oudstrijders zetten meteen de achtervolging in, waarna de man op de Markt met een ferme zwaai gevloerd kon worden, vergezeld van de woorden "Nou heb ik je, lelijke boef."

De medereŁnisten van de ex-militair applaudiseerden bij diens kundige aanhouding en riepen hem toe "Bert, je kunt het nog!" Intussen hield de bejaarde de tasjesrover nog steeds in bedwang en kon de dader even later overgedragen worden aan de politie.

Opvallende ogen verraden overvaller

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

De 21-jarige Matthias P. uit het Belgische Kortrijk had gisteren flink pech toen hij een krantenkiosk in zijn woonplaats overviel. Allereerst herkende de krantenverkoopster hem aan zijn ogen, maar daarna liep hij ook nog eens recht in de armen van enkele agenten die toevallig in de buurt waren.

De jongeman dacht zich bij zijn overval goed vermomd te hebben door een bivakmuts te dragen. De verkoopster van de kiosk herkende hem echter aan zijn felblauwe ogen en wist de politie zo te vertellen wie haar met een pistool bedreigd had. Ze had de agenten zelfs nog kunnen vertellen waar de man woonde, maar dat bleek niet nodig. Toen de dader met de buit van iets meer dan 100 euro wegrende liep hij namelijk recht op een politiepatrouille af. De agenten waren net in de buurt om een ruziŽnd echtpaar tot bedaren te dwingen.

Lange teennagels verhinderen rechtszaak

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een terrorismeverdachte heeft vandaag geweigerd voor een Britse rechter te verschijnen. Moslimgeestelijke Hamza al-Masri was namelijk van mening dat zijn teennagels te lang waren en hij daardoor niet kon lopen. Uit protest bleef hij in zijn cel zitten.

Abu Hamza zit sinds mei 2003 in voorarrest op verdenking van terrorisme. Hij zou vandaag onder andere aangeklaagd worden voor aanzetten tot moord op niet-moslims, haatdragend en opruiend taalgebruik, het bezit van een terroristisch document en het bezit van een beledigende geluidsopname.

De 47-jarige man zou via een videoverbinding voor de rechter verschijnen, maar blijkbaar was ook het stuk naar de speciale videoruimte in zijn gevangenis te lang. De rechter heeft een medisch onderzoek geŽist.

Thaise meteoroloog ontslagen

De belangrijkste meteoroloog van Thailand is vandaag ontslagen door de Thaise regering. Ook is de regering een onderzoek begonnen omdat zijn afdeling niet heeft gewaarschuwd voor de tsunami. Volgens de Thaise premier Thaksin Shinawatra had een waarschuwing duizenden levens kunnen redden.

Thaksin vraagt zich af waarom er niet is gewaarschuwd. "Toen de aardbeving met een kracht van 8,9 tot 9,0 op de schaal van Richter Sumatra trof, was het algemeen bekend dat een tsunami kon ontstaan.", aldus Thaksin.

Het hoofd van het meteorologisch instituut zag geen reden om te waarschuwen voor een tsunami omdat Thailand al meer dan driehonderd jaar niet was geraakt door een tsunami. Hij had geen reden om dit keer wel een vloedgolf te verwachten.

Volgens een door de Thaise krant Nation geciteerde anonieme medewerker van het instituut was er bewust niet gewaarschuwd. Door een tsunamiwaarschuwing hadden toeristen kunnen besluiten het gebied te verlaten, waardoor de toeristenindustrie in het hoogseizoen zou zijn ingezakt.

'Spamberichten steeds minimaler opgemaakt'

twired (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Spammers kiezen steeds vaker voor een minimale opmaak en steeds minder vaak voor spamberichten met afbeeldingen en gekleurde letters. Dit concludeert de Doetinchemse e-mailfilteraar CleanPort op basis van de meer dan 120 miljoen mails die het bedrijf maandelijks op spam checkt.

Volgens CleanPort had 53 procent van de in 2004 gefilterde spamberichten een minimale opmaak. "In 2003 lag de nadruk nog sterk bij opgemaakte berichten met verschillende velden, kolommen en afbeeldingen", aldus Jeroen Oostendorp, technisch directeur van CleanPort. "Vanaf begin 2004 zien we dat dit begint te veranderen. Spammers kiezen steeds vaker voor eenvoudig opgemaakte berichten."

Spammers kiezen bewust voor een simpele lay-outs omdat die minder groot zijn dan opgemaakte berichten, zodat er in een hoger tempo verstuurd kan worden. "Een in html opgemaakt bericht is gemiddeld 20 kb, terwijl een tekstbericht maar 2 kb bedraagt", aldus Oostendorp. "Bovendien zijn simpel opgemaakte berichten vaak moeilijker te herkennen voor spamfilters die kijken naar woordcombinaties en andere kenmerken die vaak in spamberichten voorkomen."

Honderden putdeksels gejat in Lens

In en rond het Noord-Franse Lens zijn de afgelopen tijd meer dan driehonderd stalen putdeksels spoorloos verdwenen. De inwoners van de stad worden er gek van, en vragen zich af wat de dieven bezielt om in het holst van de nacht op zoek te gaan naar putdeksels. "Gek genoeg is het meenemen van een putdeksel al sinds jaar en dag een gegeven in deze streek, maar nu loopt het echt de spuigaten uit", aldus Eric Debraibant, hoofd van de technische dienst in Grennay, ťťn van de getroffen gemeenten.

Hij denkt dat het de dieven vooral om geld te doen is, aangezien staal op het moment erg duur is. De deksels kunnen, afhankelijk van de grootte, zo'n tien tot vijftig euro opleveren. Het gekke is echter dat geen enkele handelaar in oud ijzer in de buurt van Lens de afgelopen tijd door putdekselverkopers bezocht zegt te zijn.

De burgemeesters in de getroffen gemeenten maken zich vooralsnog het meest zorgen over de open gaten in de wegen. Volgens de Franse wet zijn zij namelijk aansprakelijk, mocht iemand iets oplopen door in een gat te tuimelen. Nalatigheid of diefstal maakt hierbij geen enkel verschil.

Servische vrouw trouwt met lijk

EllenV. (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 32-jarige vrouw uit de Servische plaats Garas werd onaangenaam verrast door het plotseling overlijden van haar 68-jarige steenrijke vriend. Ze waren namelijk nog niet getrouwd en daarom maakte de vrouw geen aanspraak op zijn erfenis. Ze bedacht echter een slinks plan om de autoriteiten om de tuin te leiden.

Ze kocht een ambtenaar om die een huwelijkscertificaat opstelde, waarin stond dat de twee al met elkaar in het huwelijk waren getreden voordat de man overleed. Twee van haar familieleden traden hierbij op als zogenaamde getuigen.

Twee weken later maakte de vrouw bekend dat haar vriend plotseling was overleden. Daarop huurde ze een notaris in om de erfenis in handen te krijgen, maar familieleden van de overleden miljonair vertrouwden het niet en stapten naar de politie. Uit onderzoek bleek vervolgens dat de handtekening van de vriend vervalst was. Niet lang daarna biechtte de vrouw alles op.

FOK! Nieuws Jaaroverzicht 2004


FOK! Nieuws Jaaroverzicht 2004

Het was een zeer bewogen jaar, 2004. Theo van Gogh werd vermoord, in Beslan werd een school in gijzeling gehouden, Juliana en Bernhard overleden, er werden aanslagen gepleegd in Madrid. Gelukkig was er ook beter nieuws, zo kwam Arjan Erkel eindelijk vrij en ging Andrť Kuipers de ruimte in.

Afgelopen jaar werden op de Frontpage 12715 nieuwsberichten geplaatst, waarop 608249 reacties volgden. We hebben de belangrijkste en opvallendste gebeurtenissen van het afgelopen jaar nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel plezier bij het lezen van het FOK! Nieuws Jaaroverzicht 2004!

Jan / Feb / Maa / Apr / Mei / Jun / Jul / Aug / Sep / Okt / Nov / Dec

Sauber blaast presentatie af

Het team van Sauber heeft de presentatie van haar nieuwe bolide op 11 januari in Kuala Lumpur (MaleisiŽ), afgeblazen.

Als reden voor de annulering van de presentatie gaf het team aan dat het dit deed uit sympathie voor de slachtoffers van de zeebeving in AziŽ. Een nieuwe datum voor de presentatie is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal er geen officiŽle presentatie meer plaatsvinden.

In ieder geval zal de nieuwe Sauber wel zijn debuut maken in een test van 14 tot 16 januari op het circuit van Valencia.

Kasparov voelt hete adem Anand

Werelds best gerangschikte schaker Gary Kasparov zal dit jaar weer van zich moeten laten zien. Op de eindejaarsranglijst van de FIDE is nummer twee Viswanathan Anand nog slechts 18 punten van zijn totaal verwijderd.

Kasparov zag zijn rating de laatste maanden dalen, waar Anand het zijne iets verbeteren kon. Daar hij de Russische titel veroverde, sloot hij 2004 toch nog comfortabel als werelds nummer ťťn af. Wereldkampioen Vladimir Kramnik, die onlangs in het Zwitserse Brissago zijn titel met verve verdedigde tegen Peter Leko, is op de vierde plaats terug te vinden.

De Nederlanders konden zich aan het eind van 2004 meest verbeteren. Ivan Sokolov passeerde Loek van Wely en is nu de beste Nederlandse schaker. Sergei Tiviakov volgt op achterstand. Jeroen Piket is met 2624 punten de vierde Nederlandse schaker. Routinier Jan Timman is met 2607 punten niet bij de beste honderd schakers.

In het landenklassement staat Nederland thans op een elfde plaats (2589). Rusland blijft onbetwist de beste schaaknatie (2717), voor OekraÔne (2639) en Hongarije (2618).


FIDE Wereldranglijst januari 2005
Positie / Schaker / Puntentotaal

1 Garry Kasparov (Rus) 2804
2 Viswanathan Anand (Ind) 2786
3 Veselin Topalov (Bul) 2757
4 Vladimir Kramnik (Rus) 2754
5 Peter Leko (Hon) 2749
6 Alexander Morozevich (Rus) 2741
7 Michael Adams (Eng) 2741
8 Peter Svidler (Rus) 2735
9 Etienne Bacrot (Fra) 2715
10 Alexei Shirov (Spa) 2713

19 Ivan Sokolov 2685
23 Loek van Wely 2679
76 Sergei Tiviakov 2627

Lazovic maakt seizoen af bij Feyenoord

Danko Lazovic maakt het seizoen af bij Feyenoord. Mark Wotte en de voetballer hebben dat maandag na onderling overleg besloten. Er was sprake van dat Lazovic naar ADO Den Haag of NAC Breda zou vertrekken.

Doordat het zo goed als zekere vertrek van Thomas Buffel, verwachten zowel de speler zelf als Wotte dat hij meer speeltijd zal krijgen, waardoor een verhuur van Lazovic niet meer aan de orde is, en hij het seizoen gewoon zal afmaken bij de Rotterdammers.

Brein wil toch veroordeling Zoekmp3.nl

justhg had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

In mei 2004 oordeelde de Haarlemse rechtbank dat de website Zoekmp3.nl geen inbreuk maakte op de auteursrechten door te verwijzen naar (il)legale mp3tjes op het web. Stichting Brein had de rechtbank verzocht de werkwijze van de site als illegaal te bestempelen.

Nu heeft Stichting Brein toch hoger beroep tegen de uitspraak aangetekend omdat de stichting van mening is dat Zoekmp3 willens en wetens naar illegale bestanden linkte.

De zoekmachine moest wel na de uitspraak alle aangemelde illegale links verwijderen van de site. Volgens Brein linkte de muziekzoekmachine eerst uitsluitend naar illegale mp3's. Na de sommatie van Brein zou Zoekmp3 ''voor de vorm'' links naar legale bestanden hebben toegevoegd, suggereert Brein.

Zoekmp3 beroept zich op het feit dat alle links automatisch door hun zoeksysteem gevonden worden en in hun database geplaatst worden. Stichting Brein beschuldigt de zoekmachine ervan dat zij zich 'van de domme hield'. ''Het is immers niet erg geloofwaardig dat een zoekmachine na een sommatie opeens een flink aantal links naar legale bestanden vindt'', aldus Brein in een persbericht.

Brein behaalde overigens met de rechtszaak indertijd toch een kleine overwinning; Na de uitspraak was Zoekmp3.nl verplicht links te verwijderen die als illegaal door Brein werden betiteld. Doordat de meeste bezoekers alleen interesse hadden voor links naar illegale bestanden van populaire muziek, bleven de bezoekers weg en was de site snel uit de lucht.

[Upd]Middenstip Heerenveen naar giro 555

De middenstip van het Abe Lenstra-stadion, die afgelopen maandag werd ontvreemd, blijkt 2500 euro te hebben opgebracht. De plegers van de ludieke actie maakten het bedrag over op giro 555 ten bate van de slachtoffers van de Tsunami in AziŽ.

In een cafť in Gorredijk werd nagedacht over wat men kon doen dat geld zou opleveren voor giro 555. Een aantal cafťbezoekers had samen wel 2100 euro over voor de middenstip van het Abe Lenstra Stadion. De eigenaar van het cafť wilde dat bedrag zelfs ophogen naar 2500 euro. De Flecke, de groep mensen die de stip heeft gestolen, liet zich dat geen twee keer zeggen en ging aan de slag. Het bedrag is inmiddels overgemaakt op giro 555.

SC Heerenveen kon wel lachen om de stunt en zal geen maatregelen nemen tegen de daders. Doorgaans zijn het overigens fans van FC Groningen die ermee vandoor gaan, dit vanwege de onderlinge rivaliteit. Inmiddels is een nieuwe middenstip aangelegd.

Update 22.00 uur
De middenstip zal dinsdagavond in de avonduitzending van Studio Sport nog eens aan bod komen. Belangstellenden kunnen een bod doen.

Jongens vast in Nederhemertse moordzaak

NeoGenic1982 had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee jongens van 16 en 19 jaar uit het Brabantse Oosterhout zijn vandaag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 52-jarige man uit het Gelderse Kerkwijk. De man werd op 27 december doodgeschoten gevonden in zijn auto langs de Bergsche Maasdijk in Nederhemert.

De politie zou de jongens op het spoor zijn gekomen door intensief rechercheonderzoek. Wat de relatie tussen de jongens en de dode man is, wil zij niet zeggen. Ook niet of er een verband bestaat met een auto die ten tijde van de misdaad iets verderop van de dijk was gereden. In de woningen van de verdachten is huiszoeking gedaan, waarbij spullen in beslag zijn genomen.

Zorgverzekeraar gaat Becel pro.activ vergoeden

twired herschreef voor ons via de nieuws-submit:

Icoon Medisch nieuws Zorgverzekeraar VGZ gaat als eerste ziektekostenverzekeraar het gebruik van een voedingsmiddel vergoeden. Het gaat om de Becel pro.activ producten, zoals boter, melk of yoghurt, die actief de hoeveelheid LDL-cholesterol ('slecht' cholesterol) verlagen. Verzekerden die Becel pro.activ gebruiken, krijgen tot maximaal 40 euro per jaar vergoed.

De zorgverzekeraar hoopt dat een lager gehalte LDL-cholesterol kostenbesparend werkt vanwege de lagere kans op hart- en vaatziekten. Ongeveer 120.000 VGZ-verzekerden gebruiken cholesterolverlagende medicatie. De kosten daarvan bedragen 35 miljoen euro per jaar. Daarnaast ondergingen 6100 VGZ-verzekerden in 2003 een dotterbehandeling of een hartoperatie, wat 57 miljoen euro kostte.

Een cholesterolverlaging van 10 tot 15% resulteert in een aanzienlijk lagere kans op hart- en vaatziekten. Voor zestigers betekent dit 20 tot 30% minder kans en voor veertigers zelfs 50% minder kans. Dit kan dus een flinke kostenbesparing voor de verzekeraar opleveren.

China telt nu 1,3 miljard inwoners

China zal vanaf donderdag officieel 1,3 miljard inwoners tellen. Dat heeft het Chinese bureau voor de statistiek gemeld. Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua zou deze mijlpaal al vier jaar eerder zijn bereikt, maar door het beleid van geboortebeperking kon het worden uitgesteld.

Grote groepen van de bevolking mogen maar ťťn kind hebben. Het geboortecijfer in China is daardoor van 21,06 per duizend in 1990 intussen gedaald tot 12,41 per duizend. Toch zijn de problemen voor het economisch snel groeiende er niet minder om. De bevolking van China vergrijst in een snel tempo en er komen beduidend meer jongetjes bij dan meisjes.

Blessure Castelen op eerste training Feyenoord

Bij de eerste training van Feyenoord in 2005 heeft Romeo Castelen een blessure aan zijn rechterenkel opgelopen.

De 21-jarige aanvaller moest van het veld worden gedragen. Over de ernst van de kwetsuur en de eventuele duur van het herstel is nog niets bekend.

Thomas Buffel, die nog geen akkoord heeft met Glasgow Rangers, trainde gewoon mee bij de Rotterdamse club. Tevens maakten de van RBC Roosendaal overgenomen middenvelder Edwin de Graaf en de van FC Lovech gekomen Bulgaarse verdediger Ivan Bandalovski hun opwachting. Afwezig op de training waren de Braziliaanse verdediger Andrť Bahia, die overkomt van Flamengo, en de Amerikaanse proefspeler Cory Gibbs, zij gaan wel mee op trainingskamp naar Gran Canaria.

Koffer met kleuter erin gestolen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een Russisch paar dacht de perfecte manier gevonden te hebben om geen treinkaartje te hoeven betalen voor hun 3-jarige dochtertje. Ze mocht namelijk meereizen in een koffer. De truc werkte, alleen werd de koffer mťt inhoud gestolen.

De ouders van het kind gaven achteraf toe dat ze de koffer bij aankomst in Moskou enige tijd onbeheerd op het perron hadden achtergelaten. Ze waren zelf namelijk wat te drinken gaan halen bij het stationsbuffet. Toen ze terugkeerden was de koffer verdwenen.

De politie vond het meisje uiteindelijk terug. Ze was door de dieven ontdekt, uit de koffer gehaald en buiten aan haar lot over gelaten.

[UPDATE] Meisje geschokt door gescheld in Monsters Inc.

De zevenjarige Beki Stewart uit Engeland besloot haar nieuwe kerstkado, Monsters Inc. in de GBA te zetten en te spelen. Tot haar verbazing kwam ze hierbij de melding "Fuck off and die" in de intro tegen. Ze vertelde haar vader dat "het F-woord" in het spel zit. Haar vader verklaarde dat Beki in de war raakte en het gescheld zeker niet in dit spel verwacht had.


Beki Stewart

"Dit is een spel voor kinderen. Als het nu voor volwassenen was, maakt het niet zoveel uit. Ik zeg dit woord niet tegen mijn dochter en ik verwachtte zeker niet dat Disney-spellen er gebruik van zouden maken", aldus de vader.

Het spel is goed bevonden voor kinderen vanaf drie jaar. Disney was niet bereikbaar voor commentaar.

[UPDATE]

Het werd tijd eens na te gaan of het om een legale versie of om een illegale kopie ging. En wat valt er te lezen op de website van Boomtown? Jawel hoor. Het is een illegale kopie!

Helaas heeft zowel WebWereld als The Sun geen research gedaan. Hadden ze het gedaan, dan waren ze erachter gekomen dat het een illegale kopie betreft. Het gewraakte bericht bleek door de hackers er in gezet en luidt volledig:

"MODE 7 BRINGS YOU ::: MONSTERS INC. (C) THQ ::: IT's BEEN AWHILE SINCE OUR LAST RELEASE, BUT WE'RE STILL AROUND.. STAY TUNED FOR MORE! - REMEMBER TRUE SCENERS DON'T CARE ABOUT CRC'S AND UNTOUCHED DUMPS, THOSE THAT DO CAN F**K OFF AND DIE! - OUR RESPECT TO THE FOLLOWING: CAPITAL . ILLUSION . AGGRESSION . ANTHROX . SNEAKERS . SWAT . MENACE . EURASIA . VENOM . LIGHTFORCE . OK! THAT'S ALL FOR NOW, SEE YOU IN THE NEXT ONE (DO YOU GUYS EVEN READ THIS FAR?) "

Agent bestolen van fiets tijdens arrestatie

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een agent in burger stond maandagmiddag raar te kijken toen zijn fiets werd gestolen, terwijl hij zelf bezig was met een arrestatie. De fietsendief kon na een korte achtervolging nog wel worden ingerekend. Dat heeft de politie dinsdag gemeld.

De agent zag samen met een collega een bekende drugsdealer op het Museumplein in Amsterdam rondlopen. Toen ze hem op heterdaad betrapten op het verkopen van drugs, besloten ze hem te arresteren. Terwijl ze de drugsdealer aan het inrekenen waren, ging een 29-jarige man er met de fiets van ťťn van de agenten vandoor.

De agenten zetten meteen de achtervolging in, waarna de fietsendief kon worden aangehouden.

Johan Derksen in reclame voor Astma Fonds

JPM01 herschreef en submitte het volgende bericht:

Logo Astma FondsVoetbalanalyticus Johan Derksen, actrice Tatjana Simic en ex-politicus Frank de Grave gaan in de nieuwe tv-commercials van het Astma Fonds spelen. Dat heeft het Astma Fonds bekendgemaakt.

De drie BN'ers werken belangeloos mee aan de spotjes, en zullen elk een andere doelgroep aanspreken. Johan Derksen zal 'de rokers' gaan aanspreken, terwijl Tatjana de algemene groep gaat aanspreken. Frank de Grave moet de beleidsmakers zien aan te spreken.

In de commercials, die op RTL4, RTL5 en Yorin gaan worden uitgezonden, worden de BN'ers op straat aangesproken met de vraag of zij weten wat COPD is. COPD is een chronische aandoening aan de luchtwegen en de longen. "De mensen zouden het eigenlijk moeten weten. Maar de BN'ers weten het ook nog niet", aldus communicatiemanager Coen Berends van het Astma Fonds.

'Berkleef naar Willem II'

Willem II heeft de 18-jarige Giorgio Berkleef gecontracteerd. De linksbuiten komt van het beloftenteam van RKC Waalwijk, en maakte voor zijn overgang naar Waalwijk deel uit van de Ajax-opleiding.

Berkleef tekende een contract dat hem aan de club verbind tot de zomer van 2006, en zal in eerste instantie wrden tegevoegd aan de selectie van Jong Willem II.

De website van RKC zegt dat de club nog niets vernomen heeft van de Tilburgse eredivisionist, en dat de vader van Berkleef hen middels een telefoontje mededeelde dat zijn zoon per 1 januari 2005 voor Willem II uitkomt.

Welke gamegirl ben jij?

In veel vrouwenbladen kom je ze tegen, de bekende tests. Natuurlijk is een girlsweek geen echte girlsweek zonder zijn eigen test. Test dus hier welke gamegirl jij bent!

Hoe werkt het?
Pak pen en papier, een rekenmachine of bereid je hersenen voor op wat telwerk. Op de volgende pagina staan vijftien vragen met vier antwoordmogelijkheden. Kijk welke antwoordmogelijkheid het beste aansluit bij jouw idee hierover. Selecteer vervolgens de tekst in de spoiler om te kijken hoeveel punten jouw antwoord waard is. Tel vervolgens de punten voor elke vraag bij elkaar op en lees op de uitslagpagina welke gamegirl jij bent.

Valt er nog wat te winnen?
FOK!games zou FOK!games niet zijn als er niks te winnen valt. Doe de test en plaats vervolgens in een reactie waarom de uitslag van de test voor jou klopt. Vermeld hierbij uiteraard wat jouw uitslag was en win leuke goodies van de Urbz!

Gamen in oorlogstijd

CAMP FALLUJAH, Iraq:

Nadat de slag om Fallujah in November beŽindigd was hebben de U.S. Marines hun Xbox, GameBoys en laptops gepakt en zijn gaan gamen. Halo, Mario en The Sims zijn allemaal even populair.

Op de basis een paar kilometer zuidoosten van Fallujah liggen de netwerkkabels overal, zelfs door deuren en ramen. De techneuten spelen het liefst Half-Life 2. De overige marinies organiseerden Madden NFL 2005-toernooien en zelfs Neverwinter Nights werd gespeeld.

Gamen wordt als stressverlagend gezien, terwijl het tegelijkertijd de verveling van het wachten oplost. "Je moet natuurlijk focussen op je doel , maar af en toe moet je je kunnen ontspannen en dan helpt het zoveelste boek ook niet meer," sprak Staff. Sgt. Robert Sloan.

Als de stroom uitvalt pakt men de batterij van een Humvee, sluit deze aan op de console met wat klemmen en begint men weer te gamen. Iedereen kan zich redden. Het militaire leven brengt ze alle laatste technologieŽn vlakbij het front. DVD-spelers, televisies, magnetrons, PlayStations 2 en Xboxes zijn allemaal te bestellen.

"Alles wat we in voorraad hebben is razendsnel uitverkocht," sprak Staff Sgt. Franklin Williams. "Ze houden allemaal van de laatste games. Als er maar snelle actie in zit." Psychologen die "combat stress" behandelen adviseren hun patiŽnten regelmatig te gamen.

"Ik spreek altijd mensen over positieve events, die ze kunnen gebruiken om de aandacht van de oorlog af te leiden," aldus Lt. Erin Simmons, een psycholoog bij de Bravo Surgical Company. "Het houdt ze bezig en helpt ze ontspannen." Het sociale aspect wordt niet vergeten. Er wordt regelmatig een gokje gewaagd wie er wint bij multiplayer Halo. Ook helpt het tegen heimwee. Een paar uurtjes op een PlayStation 2 verzet de zinnen.

Andere divisies van het leger hebben weer grote baat bij het invoegen van games in hun trainingen. Ook hebben zij spellen ontwikkeld en daarna commercieel verkocht, Close Combat: First to Fight is daar een voorbeeld van.

De soldaten die echte gevechten hebben meegemaakt vertellen dat zij veel steun hebben gehad aan de trainingen met games. Het liet ze vooral zien hoe snel iets fout kan gaan. Als voorbeeld werd "Socom 2: U.S. Navy Seals" genoemd waarin een speler diverse commando's aan zijn team moet geven.

"Wanneer we huizen binnengaan heb je je mensen achter je die je rug beschermen. Als je met Socom geoefend hebt raakt je gewend aan de operaties," verklaart Lance Cpl. Patrick Hopper.

Natuurlijk zijn actiespellen meer populair dan anderen. De aangesloten GameCubes werden bijna niet aangeraakt en vrij weinig soldaten speelden Tetris of Metroid Prime.

Maar het leger is er nog niet helemaal van overtuigd dat games een echte significante goede oefening zijn. In spellen waag je gerust je "leven", maar in Fallujah was dat tijdens echte missies zeker niet het geval. "Als er echte kogels om je oren vliegen, reken maar dat mensen bang worden en wegduiken!" sprak Sgt. Jeffery Mickel.

Games hebben ook nog niet genoeg realiteit. Zo zijn er nog geen games met vijanden die aan de aandacht ontsnappen door op normale burgers te lijken en ook zijn er geen specifieke scenario's in de games.

Sgt. James Atakoglu reed in een bulldozer tijdens de slag om Fallujah. Regelmatig moest er een gebouw met de grond gelijk gemaakt worden om na te gaan of er ergens vijanden in het gebouw waren. "Ik geloof niet dat ik dat nog ooit in een game gezien heb."

Ali B wint Zilveren Harp

Op radiozender 3FM heeft Jerney Kaagman van de muziekorganisatie Conamus de winaars van de Zilveren Harp bekend gemaakt. Dit jaar gaan de prijzen naar The Sheer, Alain Clark, Kasper van Kooten en Ali B.

De Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs voor groepen/personen die een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de Nederlandse muziek. De prijzen worden op 16 febrauri tijdens een gala-avond uitgereikt. In het verleden wonnen onder meer Acda & De Munnik, BlÝf, Krezip, Brainpower, DJ TiŽsto, Within Temptation en Peter Pan Speedrock de Zilveren Harp.

Wanneer de stront de ventilator raakt

Tijdens mijn moment van bezinning, dat ik had met onmiddelijke ingang had in laten gaan, had ik besloten terug te komen met een verhaal over Geraldus Germani. Helaas werd ik zojuist met stomheid geslagen, zo'n klap in je gezicht die je niet voelt aankomen en het ergste is dat ik klap waarop me had voorbereid zo verschrikkelijk egoÔstisch was dat ik mij er nu diep voor schaam.

Zondagavond kreeg ik een e-mailtje van onze programma directeur radio. Onze lokale omroep moest wat gaan doen voor AziŽ en iedereen werd uitgenodigd om maandag avond langs te komen om de taken van een lokatie uitzending te verdelen. Ik e-mailde mijn mede-presentator nog even om te vragen of hij ook belangstelling had om mee te doen en zo waren wij des avonds aanwezig op een bespreking over een marathon uitzending op zaterdag in het lokale winkelcentrum. De inventarisatie ronde kwam voorbij en ik meldde ik mij aan voor beschikbaarheid tussen 7 en 7, dat betekend opbouwen, in de lucht houden en afbreken.

Niets schokkends, een beetje mensen trekken en hopen dat ze wat over hebben voor het goede doel.

Vanmorgen om een paar minuten voor twaalf belde ik het meisje op dat jullie inmiddels allemaal wel kennen, na een afgezegde date had ik haar met kerst en oud en nieuw nog een e-mailtje en smsje gestuurd, maar geen reactie op terug gehad.

Ik wilde toch weten hoe het met haar ging, het was immers vakantie ze was uitgewaaid in een of ander Friesch gehucht en mij kun je dan niet wijs maken dat je niet even de tijd kunt nemen om iemand een prettig nieuwjaar te wensen, zeker nadat je abrupt een date afzegd is het wel handig om iemand te wijzen op een bord zo groot als een schotel antenne voor zijn hoofd.

Niets was minder waar.

Voorzichtig begon ze te vertellen dat ze weer druk was met school. Ze vertelde me ook dat een pas getrouwde vriendin in AziŽ vermist werd, dat ze eigenlijk op huwelijksreis was en dat haar man, uh vriend, uh man zwaar gewond in Nederland terug was en dat zij nogsteeds vermist was en dat niemand er meer op rekende dat ze levend werd gevonden.

Dan ben je even stil...

Vitesse beboet illegaal optreden Hofs

Vitesse heeft voetballer Nicky Hofs een boete opgelegd omdat de speler tijdens zijn vakantie mee speelde in een zaalvoetbaltoernooi in Limburg.

Vitesse reageerde verbolgen op de uitgelekte deelname van Hofs. De Arnhemse club, die het illegale optreden afdeed als 'tamelijk onverantwoord' en 'onprofessioneel', heeft de zaak afgedaan met een boete. De middenvelder zelf was zich van geen kwaad bewust.

De middenvelder was niet de enige profvoetballer die donderdag in de zaal in actie was, tegen de wens en zonder toestemming van diens club. Ook het De Graafschap-trio Patrick Ax, Renť Bot en Jhon van Beukering deed mee in Landgraaf.

"Dat kan natuurlijk niet. Die jongens zijn profs en kunnen niet zomaar even in de zaal gaan voetballen, met alle gevolgen van dien", aldus De Graafschap-directeur Johan Tukker. Het drietal kan net als Hofs een boete tegemoet zien voor het ongeoorloofde optreden in Landgraaf.

Moslimsekte krijgt vergunning in Kampen

Icoon Binnenlands nieuws Het Kampense college van B en W heeft de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap een vergunning verstrekt om op twaalf zaterdagen van dit jaar een standplaats in te richten, zodat ze haar ideologie kan verspreiden. De Ahmadiyya-beweging is een moslimsekte die een overwinning op het christendom en het jodendom voorspelt.

Voornaamste doel van de sekte is de religie van de islam Ūn zijn oorspronkelijke, zuivere vorm aan de wereld te presenteren en om de ware islamitische geest bij de moslims zelf te doen herleven'. Ze presenteert de islam als 'de liberale, rationele, tolerante, niet-ritualistische en levende godsdienst'.

De beweging wordt binnen de islam gezien als een ketterse beweging omdat de profeet Mohammed niet als laatste profeet op aarde wordt erkend. Naar eigen zeggen heeft de beweging zo'n 200 miljoen leden, verdeeld over 125 landen. In Nederland zijn dit er 1500. De van oorsprong Pakistaanse beweging is in Pakistan verboden. Amnesty International maakt al jaren melding van vervolging van de beweging door de meerderheid van de moslims, de soennieten.

Een Duitse wetenschapper beschouwt de groepering zelfs als een gevaar voor de democratie. Volgens dr. Hiltrud SchrŲter gaat het om een totalitaire beweging en worden de leden gehersenspoeld. Naar buiten doet de beweging zich voor als liberaal en pacifistisch, intern zou echter de bestudering van Adolf Hitlers Mein Kampf worden aanbevolen.

Sms-actie AziŽ succesvol

De sms-actie om geld in te zamelen voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in AziŽ is tot nu toe een succes. In vijf dagen tijd heeft de actie ongeveer 400.000 euro opgebracht.

De opbrengst tot nu toe betekent dat er zo’n 267.000 sms-berichten met de tekst GEEF naar het nummer 2020 zijn gestuurd. Per dag zijn dat ruim 53.000 sms-berichten. Met elk sms’je wordt automatisch 1,50 op giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties gestort. De sms-actie is een initiatief van de commerciŽle radiozenders en de telecomproviders.

[upd] 'Karen Mulder niet meer vermist'

Is het een hoax of niet? Uit verschillende bronnen komen er geruchten dat Nederlands topmodel Karen Mulder sinds tweede kerstdag vermist wordt in Thailand. Op de Vermist in Thailand-site van de NOS stond dit weekend al te lezen: Ik ben op zoek naar de dochter van mijn vriendin Marijke. Haar naam is Karen Mulder, beroep fotomodel. Haar ouders zijn bang dat ze in Thailand was met de kerst. Karen, als je dit bericht leest, laat dan alsjeblieft via mij weten dat je nog in leven bent.

Dit bericht is inmiddels van de site gehaald, maar de vermeende vermissing is tot op heden ontkend noch bevestigd. Een aantal FOK!kers mailde naar RTL Boulevard en kreeg allemaal dezelfde e-mail terug.

Hartelijk dank voor de tip. Inmiddels is het bericht van de NOS-site verwijderd en dat heeft zo z'n redenen. Het schijnt hier inderdaad te gaan om dť Karen Mulder, maar haar ouders willen er eigenlijk geen ruchtbaarheid aan geven. Omdat jij het bericht al had gelezen, willen we het tegenover jou niet ontkennen, maar wij zullen in principe de wens van Karens ouders eerbiedigen en er vanavond althans geen ruchtbaarheid aan geven. Mochten andere media er echter mee komen, dan zullen wij waarschijnlijk niet achterblijven.
Met vriendelijke groet,
RTL Boulevard


Ook staat het gerucht op weblogs. Gaat het hier om een hele slechte grap en worden we beetgenomen of is fotomodel Karen Mulder echt vermist? Zodra we meer weten lees je het natuurlijk op FOK!

Update 22.34
Op de vermistenlijst van de NOS staat dat het dus naar alle waarschijnlijkheid inderdaad gaat om fotomodel Karen Mulder. Weblog Hersenscheet weet te melden dat het nieuws van de vermissing nu zo snel mogelijk officieel bekend wordt gemaakt.

Update 12.00
Karen Mulder is terecht, dat meldt Radio Noordzee. Winston Gerschtanowitz sprak naar aanleiding van de berichten op internet met een vriend van het model. Deze wist te vertellen dat zij inderdaad in Thailand was ten tijde van de ramp. Ze was op vakantie met een stel vrienden.

Het fotomodel en haar metgezellen hebben Thailand inmiddels verlaten en zijn teruggekeerd naar Nederland, aldus Noordzee.


 Karen Mulder
Karen Mulder is niet meer vermist in AziŽ, aldus Radio Noordzee.

CaissiŤre overlijdt na steekpartij

Een caissiŤre van een supermarkt in het winkelcentrum Reigersbos in Amsterdam is dinsdag overleden na een steekpartij. De vrouw werd omstreeks 09.15 uur neergestoken terwijl zij aan het werk was. Zij overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

In verband met de steekpartij heeft de politie een ongeveer 40-jarige man gearresteerd. Een woordvoerder verklaarde dat de steekpartij een gevolg was van een ruzie in de relationele sfeer.

Abbas: "IsraŽl is zionistische vijand"

Icoon Israel / Palestina Met nog enkele dagen te gaan voor de verkiezingen van de nieuwe Palestijnse president, heeft Abbas, momenteel leider van de Palestijnen, fel uitgehaald naar IsraŽl. Zo noemde de waarschijnlijke opvolger van de in november overleden Yasser Arafat IsraŽl vandaag 'de zionistische vijand'.

Abbas' reactie volgt op een incident in de Gazastrook, waarbij IsraŽlische militairen zeven Palestijnen doodschoten. "Wij bidden voor de zielen van onze martelaars die slachtoffer werden van mortieren van de zionistische vijand", zo zei hij.

Een Palestijnse arts heeft verklaard dat de zeven gedode Palestijnen kinderen zijn in de leeftijd van elf tot zeventien jaar. IsraŽl bestrijdt dat. Volgens het leger werd er gereageerd, nadat Palestijnse militanten mortiergranaten op een joodse nederzetting afvuurden.

Minderjarige op scooter krijgt veel bekeuringen

Een 14-jarige jongen uit Leeuwarden had afgelopen weekeinde geen goed begin van het nieuwe jaar. Hij werd zaterdagavond aangehouden door de politie omdat hij zonder helm op een scooter reed.

Een verdere controle door de dienstdoende agenten wees uit dat de jongen niet oud genoeg was om de scooter te besturen. Ook wees een blaastest uit dat hij te veel had gedronken. Hij kreeg daarvoor een algeheel rijverbod van een uur.

De jongen bleek ook geen legitimatie op zak te hebben. Vanaf 1 januari is iedereen die ouder is dan 14 jaar verplicht een legitimatiebewijs bij zich te dragen. Omdat hij zich niet kon identificeren kreeg hij een boete van 25 euro. Bij het natrekken van de scooter waarop de jongen reed, bleek ook nog eens dat deze gestolen was. Tegen de jongen is uitgebreid proces-verbaal opgemaakt.

Schiphol bouwt pier voor prijsvechters

Luchthaven Schiphol gaat een aparte pier bouwen voor de zogenoemde prijsvechters. Verschillende van deze luchtvaartmaatschappijen hebben aangegeven graag van zo'n pier gebruik te maken. De pier wordt zo ingericht dat de omkeertijd van een vliegtuig zo kort mogelijk gemaakt kan worden.

Volgens een woordvoerder van de luchthaven is de nieuwe pier niet alleen maar bedoeld voor de prijsvechters. Ook andere luchtvaartmaatschappijen kunnen er gebruik van gaan maken. Dit zal vooral tot ontlasting van de D-pier, de 'thuisbasis' van Air France-KLM, moeten leiden. De Frans-Nederlandse combinatie heeft aangegeven in de nabije toekomst verder te willen groeien op Schiphol, maar heeft daar op dit moment niet de ruimte voor.

Subheader

Geweigerde wc-rol Beatles te koop

In het kader van opmerkelijke dingen die op internet te koop staan, is er nu een rol wc-papier te koop die The Beatles weigerden te gebruiken. Het openingsbod op internetsite eBay is ruim 55 duizend euro.

The Beatles lieten deze rol links liggen tijdens een opnamesessie in de befaamde studio Abbey Road in Londen omdat het toiletpapier 'te grof en te glimmend' zou zijn. Ook waren de woorden 'EMI LTD' op ieder velletje gestempeld.

Behalve de wc-rol krijgt de koper ook een handgeschreven briefje van de voormalig manager van The Beatles, Ken Townsend, waarop staat: "De meeste dingen verliepen soepel voor The Beatles in Abbey Road - maar niet deze rol toilet papier die volgens hen te grof en te glimmend zou zijn."

Mies Bouwman werkt mee aan tv-actie AziŽ

Mies Bouwman zal donderdag haar medewerking verlenen aan de grote televisieactie voor de slachtoffers van de zeebeving in AziŽ. Dat heeft de presentatrice maandag bekendgemaakt. Zij zal donderdag aanschuiven bij het vaste panel van RTL Boulevard, dat de speciale uitzending opent.

Mies Bouwman zelf vindt het "niet meer dan vanzelfsprekend" dat zij meewerkt aan de actie. "Het is een fantastisch initiatief. Alle Nederlanders zetten zich deze dagen in voor AziŽ, dus ik ook. Desnoods weer 24 uur achter elkaar."

In 1962 schreef de inmiddels 75-jarige Bouwman geschiedenis als presentatrice van Open het dorp, de eerste grote hulpactie die in Nederland op de tv werd uitgezonden. In die 24 uur durende actie werd 21 miljoen gulden opgehaald. Met dat geld werd een woongemeenschap voor gehandicapten gesticht.

Mies Bouwman was in de week voor kerst ook al te horen in de vijf dagen durende Darfur-uitzending van radio 3FM

Van den Brink niet naar RBC

De verhuur van Bas van den Brink van FC Utrecht aan RBC Roosendaal is van de baan. De club uit Roosendaal heeft de speler van FC Utrecht niet meer nodig, nu men Josť Fortes Rodriguez van AZ heeft aangetrokken.

De verdediger uit de jeugdopleiding van FC Utrecht kwam dit seizoen weinig in actie en mag daarom tijdelijk vertrekken uit de Domstad. Bij RBC trainde Van den Brink twee weken mee op proef, maar tot een langer verblijf kwam het niet.

Xbox 2 game in 2007: Retribution

Xbox 2 nieuws is wat zeldzaam geworden, maar op GameGossip is te lezen dat developer U-235 Studios bezig is met een Xbox 2 spel genaamd Retribution. In dit spel ben je een jongen die de dood van zijn ouders wil wreken.
quote
As a 12 year old boy you watch your father (a navy IA officer) and mother murdered. Growing up a juvenile deliquent you finally get released to freedom at age 18. Mayhem, revenge and retribution are on the cards as you set about avenging your parents the only way you know how. Hire and train a crew or go it alone...take on a marine corps fort, drug lords' compound, kidnap an influential figure, assassinate a target for money. Build wealth and influence, mass an arsenal, command ships, all in the name of Retribution.

Retribution zal gebruik maken van de Reality Engine van Artificial Studios. Het zal je in staat stellen als een team of als enkel de jongen te spelen. Het spel zal verschillende manieren kennen om je team te managen. Verwacht 11 scenarios om door te spelen waaronder op het strand en in de basis van een drugsbaron. Ook zullen er voertuigen te besturen zijn.

Retribution is gepland voor 2007. Meer informatie is op het Retribution Forum te vinden. Je kunt ook meehelpen aan het spel!

100 nieuwe songs voor XBox Music Mixer

Microsoft heeft aangekondigd dat er meer dan 100 nieuwe Xbox Music Mixer (XMM) karaoke titels beschikbaar zijn gesteld ter download.

Xbox Music Mixers stelt je in staat om je Xbox om te toveren tot karaokemachine. Het is mogelijk je eigen soundtracks te gebruiken, PC media kan gedeeld worden en foto slideshows behoren ook tot de mogelijkheden. XMM is tot nu toe helaas alleen beschikbaar voor de Amerikaanse markt.

Mac Halo Update

Halo voor de Mac is al een tijdje uit. Gisteren is hier een update voor uitgekomen.

De versie van het spel gaat naar 1.5.1 en lost de volgende dingen op:

quote
Fixed a Software rasterizer model animation bug on ATI 8500/9000/9200 hardware.
Fixed a Pixel Shaders bug where drop shadows were not being rendered for text output.
Fixed a Vertex Shaders bug where decals would display with the wrong colors on ATI 8500/9000/9200 hardware.


Je kunt de update hier of hier downloaden.

Wooter niet naar Panathinaikos

De Nederlander Nordin Wooter zal toch niet vertrekken naar het Griekse Panathinaikos. Wooter, nu spelend Famagusta, bleek toch niet transfervrij te zijn.

De Nederlander en de Griekse club werden het eind december eens over een anderhalfjarig contract, maar in tegenstelling tot wat was aangenomen wilde de huidige Cypriotische werkgever Wooter niet zonder afkoopsom laten gaan.

Wooter was in de Cypriotische competitie tot dusverre zeven maal doeltreffend voor zijn club. De aanvaller speelde eerder voor Ajax, Real Zaragoza, Watford, RBC Roosendaal en Sporting Braga.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 8

Suc6 allemaal met de 8e ronde van Wat is dit!!

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Geen cola meer op Belgische basisscholen

Coca-Cola zal geen cola meer in automaten op Belgische basisscholen verkopen. Het bedrijf heeft daartoe besloten omdat de verkoop in BelgiŽ omstreden is geraakt: de suikerhoudende frisdrank zou er mede aan bij dragen dat kinderen alsmaar dikker worden. Voortaan zullen de automaten op de scholen alleen sap, water en melk bevatten. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Naast deze maatregel zullen ook middelbare scholen het met minder cola moeten doen. De automaten op die scholen zullen nog wel cola verkopen, maar alleen de light-variant.

Ook Nederland zou zo'n maatregel kunnen krijgen. Minister Hoogervorst van Onderwijs kondigde al in september een gesprek met fabrikanten aan. Voor een verbod voelt hij niet.

Sandra Bullock geeft miljoen dollar voor AziŽ

krekelkweker en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse actrice Sandra Bullock heeft het Amerikaanse Rode Kruis een royale gift gedaan. Zij gaf de hulporganisatie een bedrag van ťťn miljoen dollar (zo'n 748.000 euro). Dat geld is bestemd voor de hulp aan de tsunamislachtoffers in AziŽ. Volgens de hulporganisatie wordt het geld gebruikt voor hulpgoederen en financiŽle en technische hulp.

Het is overigens niet de eerste keer dat Bullock een dergelijk bedrag overmaakt aan het Rode Kruis. In 2001 gaf ze na de terroristische aanslagen van 11 september eveneens een miljoen dollar. Het Rode Kruis noemt haar dan ook "een rolmodel voor persoonlijke vrijgevigheid".

Management Phonak vervangen

Bij de Zwitserse wielerformatie Phonak is het gehele management vervangen. Na een aantal maanden vol dopingverhalen en het missen van de ProTour is gezamenlijk besloten uit elkaar te gaan.

Na de dopingzaken rond Tyler Hamilton, Oscar Camenzind en Santiago Perez kreeg Phonak geen licentie van de UCI voor de ProTour van 2005. Daardoor zal de ploeg waarschijnlijk voor een groot deel van de grote wielerwedstrijden niet worden uitgenodigd. In overleg zijn nu de contracten van de ploegleiders Urs Freuler en Alvaro Pino beŽindigd. De 34-jarige Belg John Lelangue, voorheen werkzaam bij de organisatie van de Tour de France, is de nieuwe ploegleider van de ploeg.

11 maart wordt Europese dag slachtoffers terrorisme

De Europese Unie zal vanaf dit jaar op 11 maart, de datum van de terroristische aanslagen in Madrid, de slachtoffers van het terrorisme gaan herdenken. Een voorstel van die strekking van het Europees Parlement is overgenomen door de Europese Commissie en de afzonderlijke lidstaten.

Zowel de Commissie als het Parlement zullen die dag uitgebreid stil staan bij alle slachtoffers. Naar verwachting zal dit ook worden gedaan door de regeringen van de afzonderlijke lidstaten. Verder wordt aan scholen gevraagd om op 11 maart stil te staan bij terrorisme en de gevolgen hiervan.

De Nederlandse regering heeft instemmend gereageerd op het voorstel. Staatssecretaris Atzo NicolaÔ van Europese Zaken heeft per brief laten weten dat "Nederland (...) achter het voorstel van de Commissie [staat] om 11 maart tot Europese dag van de slachtoffers van terrorisme uit te roepen." In tegenstelling tot de dag van Europa, 9 mei, zal 11 maart geen vrije dag worden voor de Europese ambtenaren.

VS te sterk voor Nederland in Hopman Cup

Het Nederlands team heeft zijn eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi van de Hopman Cup verloren, de Verenigde Staten waren dinsdag met 2-1 te sterk.

MichaŽlla Krajicek verloor de eerste wedstrijd van Meghann Shaughnessy, al had de Amerikaanse het wel moeilijk tegen de beste juniore van de wereld. Uiteindelijk werd het 5-7 en 4-6 voor de Amerikaanse, al kreeg Krajicek wel alle lof van haar tegenstandster. "Ik voelde me oud tegen haar. Ze kan erg goed tennissen en heeft een sterke service"', aldus Shaughnessy.

Peter Wessels kon vervolgens niet winnen van James Blake, die vorig jaar nauwelijks actief was als gevolg van fysieke en psychische malheur. Maar de Amerikaan speelde nu als herboren. Setstanden waren 1-6 en 6-7.

De pijn voor het Nederlandse team werd wel wat verzacht, door het dubbelspel te winnen in twee sets, 7-5 7-5. Het team komt deze week nog in actie tegen AustraliŽ en Slowakije.

AZ klaar voor titelstrijd

Trainer Co Adriaanse heeft op de nieuwjaarsreceptie van AZ gezegd gezegd dat zijn team klaar is voor de strijd om de titel.

Adriaanse stak zijn ambities niet onder stoelen of banken, de Alkmaarse club gaat voor het landskampioenschap. "We zijn de voetbalcompetitie begonnen op de eerste plaats met nog zeventien andere clubs. Op de helft hebben wij er 16 afgeschud en is er nog maar ťťn over."

Terug van een wintersportvakantie trof Adriaanse de volledige selectie fit aan. Martijn Meerdink, die kort voor de winterpauze een fikse enkelblessure opliep, trainde al weer mee. Adriaanse zag wel een aantal spelers vertrekken, die in de eerste helft van deze competitie nauwelijks aan spelen toekwamen, Jose Fortes Rodriquez vertrok naar RBC Roosendaal, Reinier Robbenmond tekende bij De Graafschap en Miel Mans koos voor een verblijf bij MVV.

Een belangrijke vraag tijdens de receptie was of Co Adriaanse ook volgend seizoen nog in Alkmaar aan het roer zal staan. Voorzitter Dirk Scheringa zag het redelijk zonnig in. "Co is heel belangrijk voor het succes. Hij weet het maximale uit een groep te halen. We gaan deze maand praten. Ik heb er vertrouwen in dat hij het nog een jaar wil doen."

Adriaanse zelf hield nog een slag om de arm. "Geld is niet bepalend. De invulling van mijn eigen ambities is het belangrijkste. Er moet een uitdaging zijn. Ik ben niet het type om lang bij een club te blijven, ben niet gebakken aan een club, omgeving of organisatie." Ook liet de trainer weten nog geen aanbieding van buitenaf te hebben gehad. "Waarschijnlijk omdat ik geen agent heb die met mij loopt te leuren. Ik wil dat ook absoluut niet hebben."

'Meeste drugsoverlast in Zuid-Limburg'

De Nederlandse regio met de meeste drugsoverlast bevindt zich niet in de stedelijke regio's van Amsterdam of Rotterdam, maar in Zuid-Limburg. Dat is de mening van korpschef W. Velings van de politie Limburg-Zuid, uitgesproken in zijn nieuwjaarsrede.

De politie in Zuid-Limburg werd vorig jaar geconfronteerd met 2500 drugsdelicten. Hierdoor gaat "een onevenredig groot deel" van het politiewerk zitten in het bestrijden van drugscriminaliteit, aldus Velings. In totaal werden er 9300 verdachten opgepakt, van wie een kwart afkomstig is uit het buitenland, voor drugsdelicten of delicten die daaraan waren gerelateerd, zoals geweldpleging en vermogensdelicten.

Daarbij moest de politie het afgelopen jaar honderd arbeidsplaatsen inleveren en nu met 1800 mensen de politietaken voor de regio zien uit te voeren. Uit onderzoek bleek ook dat drie van de tien inwoners zich onveilig voelt, meer dan gemiddeld in Nederland, aldus Velings. De grootste bedreiging komt daarbij uit het geweld en (drugs)overlast door jongeren.

Velings: "Voor het liberale drugsbeleid in Nederland betaalt Zuid-Limburg dan ook een hťťl hoge prijs. Vanuit BelgiŽ en grote delen van Frankrijk en Duitsland, komen producenten, handelaren en gebruikers van soft- en harddrugs in Zuid-Limburg bij elkaar om hier hun duistere handel te drijven. De overlast manifesteert zich vooral in onze grote steden: Maastricht, Heerlen, Kerkrade en Sittard-Geleen." (..) "Kijken we bijvoorbeeld naar de zwaardere criminaliteit in Zuid-Limburg, dan hebben we te maken met een aanmerkelijk hogere criminaliteitsdruk dan het landelijk gemiddelde. En de laatste twee jaar heeft het aantal gevallen van moord en doodslag hier recordhoogtes bereikt".

Hirsi Ali dook onder in het buitenland

lr817086 had ons via de nieuws-submit te melden:

Ayaan Hirsi Ali is in november door het ministerie van Defensie in allerijl naar het buitenland gevlogen om er onder te duiken. Dit blijkt uit informatie van bronnen op Valkenburg en bij het ministerie van Defensie in Den Haag. Het VVD-kamerlid werd op 10 november, de dag waarop in het Haagse Laakkwartier verdachten van terreur na een langdurige belegering werden opgepakt, naar marinevliegkamp Valkenburg gebracht. Daar stond een Orion klaar om haar naar een onderduikadres in het buitenland te brengen.

Waar de Orion heenging is bekend, maar wordt niet gepubliceerd om de veiligheid van Hirsi Ali niet in gevaar te brengen. Defensie wil het verhaal bevestigen noch ontkennen en weigert ieder commentaar.

Volgens de VVD zal Hirsi Ali overigens na de vakantie van de Kamer, die eindigt op 18 januari, weer in de Kamerbankjes plaatsnemen.

96-jarige wordt billboard koningin

De 96-jarige Irene Sinclair wordt een heuse Britse billboard koningin. De vrouw, geboren in Guyana, verschijnt deze maand inclusief rimpels op levensgrote posters in heel Groot-BrittanniŽ om een nieuw gezichtsverzorgingsproduct aan te prijzen.

"Ik heb me nooit in mijn leven mooi gevoeld, maar nu voel ik me dat wel. Het gaat er om gracieus ouder te worden", aldus Sinclair tegen de krant The Daily Mirror van vandaag. Haar schoonheidsgeheim bestaat uit niet binnenblijven, zegt ze. Ik probeer zoveel mogelijk frisse lucht te krijgen door te gaan wandelen."

Eerder was Sinclair ook al te zien op billboards in New York. Toen riep ze op te gaan stemmen.Compilatievideo ramp AziŽ

quote:
Naar aanleiding van de ramp in AziŽ heb ik een compilatievideo gemaakt met de beelden en foto's die op dit moment beschikbaar zijn. Tevens heb ik het nummer Fragile van Sting gebruikt en dat gemixt met nieuwscommentaar. Aan het einde van de video wordt er door middel van een tekst een donatie gevraagd voor Giro 555.

De video is hier te downloaden

nieuwe link

(met dank aan Radjesh voor de bandwidth)

Grtz,
Marco Blomsma (Magistic)

Een kippenvelmoment, zelfs om half zes 's ochtends.

Handelaren smokkelen kinderen uit Atjeh

krekelkweker en Scuderia_Mark hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Als gevolg van de zeebeving en de daaropvolgende vloedgolven van vorige week zondag zijn ongeveer 35.000 kinderen op Atjeh hun ouders kwijtgeraakt, die zijn gestorven of worden vermist. Mensenhandelaren jagen op deze kinderen en proberen ze naar het buitenland te smokkelen, aldus Indonesische functionarissen maandag.

Woordvoerder Masriza van een stichting die voor de rechten van kinderen opkomt, stelt dit in de dinsdageditie van de krant The Jakarta Post. Hij zou zijn geÔnformeerd dat twintig weeskinderen uit Atjeh naar Bandung op West-Java en naar MaleisiŽ zijn gesmokkeld. Volgens Masriza worden de kinderen door "onverantwoordelijke mensen" uit vluchtelingenkampen gehaald. Voornamelijk kinderen van onder de vijftien jaar zouden het doelwit van de smokkelaars zijn.

The Jakarta Post schrijft dat zeker ťťn organisatie via sms-berichten weeskinderen uit Atjeh aan potentiŽle adoptieouders aanbiedt. Om kinderhandel te voorkomen heeft de regering in Jakarta maandag verboden dat kinderen jonger dan zestien jaar, die door het natuurgeweld zijn getroffen, IndonesiŽ verlaten. Minister van Justitie en Mensenrechten Awaluddin liet weten dat in de havens en op vliegvelden op Sumatra strenger zal worden gecontroleerd op het smokkelen van kinderen.

Atjeh is het meest noordelijke deel van het eiland Sumatra, en is bijzonder zwaar getroffen door de vloedgolven. Er zijn schattingen van 400.000 dodelijke slachtoffers. Atjeh lag "slechts" 160 kilometer van het epicentrum af.


Atjeh, hier in het lichtgroen aangegeven


Madonna 'trouwt' opnieuw

Popster Madonna en haar echtgenoot Guy Ritchie zijn opnieuw 'getrouwd'. Ze legden vier jaar na hun echte huwelijk opnieuw hun huwelijksgeloftes af. In een privť-ceremonie op hun landgoed in het graafschap Wiltshire wisselden beide ringen uit.

De 35-jarige Ritchie zou Madonna een ring hebben gegeven met een waarde van een slordige 100.000 pond (141.000 euro). Op 22 december 2000 trouwden Madonna en Ritchie in het Schotse Skibo Castle.

'Tsunami held' gearresteerd bij thuiskomst

Een man die tijdens de vloedgolven op het Thaise eiland Phuket twintig mensen uit het water heeft gered, is bij zijn terugkeer in AustraliŽ gearresteerd. Thomas Connell werd door de Australische politie herkend toen een interview met hem over het gebeuren op televisie werd uitgezonden. De man wordt verdacht van geweldpleging en diefstal.

De politie zegt al jaren op zoek te zijn naar Connell, maar hem nooit eerder hebben kunnen traceren. Toen de AustraliŽr aankwam op de luchthaven van Brisbane werd hij opgewacht door enkele agenten, die hem arresteerden en in de cel stopten. Connell zelf ontkent alles en meent dat de politie de verkeerde voor zich heeft: "Als redder van twintig mensenlevens belandde ik na de terugkeer in mijn land in een verdomde cel. Dit is niet anders dan een persoonsverwisseling."

De 32-jarige zakenman Connell kreeg door wat hij gedaan heeft op Phuket van de media de bijnaam 'De Goede Samaritaan van Patong Beach'. Hij is inmiddels op borgtocht vrijgesteld, volgende maand moet hij voor de rechter verschijnen.

Vrouw door buren van dak gered

In Epe (Gelderland) is een vrouw maandagavond door haar buren gered toen ze van het dak van haar huis dreigde te vallen. De 47-jarige vrouw was op het dak geklommen nadat er brand was uitgebroken in haar huis. Op het dak kreeg ze echter te maken met ademhalingsproblemen, waardoor ze dreigde te vallen.

De brand ontstond iets na zes uur maandagavond op de begane grond, terwijl de vrouw boven aan het werk was. Toen ze naar beneden liep en het vuur ontdekte, vluchtte ze terug naar boven en ging ze via het dakraam het dak op. Hier werd ze gezien door twee buurmeisjes, die geen moment twijfelden, het huis binnengingen en samen met hun vader de vrouw door het raam weer naar binnen trokken.

De brand bleef gelukkig voor de vrouw beperkt tot de woonkamer, maar heeft aardig wat rook- en roetschade veroorzaakt. Er is een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Minderbegaafd stel verdacht van doden baby

marcomarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Het openbaar ministerie verdenkt twee jonge, minderbegaafde ouders ervan dat zij vorig jaar juni hun dochter Naomi van tien dagen oud hebben gedood. De twee moesten zich afgelopen maandag voor het gerechtshof in Arnhem verantwoorden voor het overlijden van het kind.

De twee (20 en 22 jaar), die zeggen "kapot te zijn van verdriet", waren destijds woonachtig op een zorgboerderij te Ochten, waar ze onder begeleiding leefden. Volgens officier van justitie Van Veen waren de ouders niet echt opgewassen tegen hun taak om een kind op te voeden. Zo ergerden ze zich bijvoorbeeld aan het gehuil van hun baby. Eťn van de ouders zou het kind zo hard door elkaar hebben geschud dat het aan de gevolgen hiervan is overleden.

De officier van justitie eiste toch vrijspraak in deze zaak. De reden aldus Van Veen is "Omdat ik niet weet wie van de twee het heeft gedaan. Ik kan die keuze niet maken."

Kat zit 24 uur vast in motor van auto

Scootmobiel en Blauw Oog hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Kater Mickey was tijdens nieuwjaarsnacht zo geschrokken van het vuurwerk dat hij besloot in de motor van een auto te klimmen. Hij kwam hier echter klem te zitten tussen de versnellingsbak en het motorblok en kon pas na 24 uur uit zijn benarde positie worden bevrijd.

De eigenaar van de auto had al een stuk gereden alvorens hij de de driejarige kat ontdekte. Hij maakte de motorkap open toen de auto moeilijk bleek te schakelen en het begon te stinken. De Dierenambulance kon Mickey uiteindelijk bevrijden, hij kwam er vanaf met enkele schroeiplekken.

Mohammed B. mag familie weer spreken

06-05-02 en tweespraak hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Mohammed B. mag weer contact hebben met de buitenwereld, zo heeft zijn advocaat P. Plasman maandag gemeld in het televisieprogramma B&W. Voor de moordenaar van Theo van Gogh golden zogenoemde beperkingen, waardoor hij enkel contact mocht hebben met zijn advocaat. Sinds afgelopen vrijdag mag hij ook weer in contact treden met familie en vrienden.

De reden dat de beperkingen zijn opgeheven, is dat de kans op beÔnvloeding van beide kanten niet meer aanwezig is, aldus woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) Robert Meulenbroek vandaag. B. mag sinds 17 december ook weer kranten lezen en televisie kijken. Het opheffen van de beperkingen is ook in het voordeel van Plasman, zo zei Meulenbroek; volgens hem kan de advocaat zich nu weer "vrijer bewegen in de media".

Plasman zei vandaag verder dat B. weigert mee te werken aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Op 26 januari zal de eerste zitting in de rechtszaak tegen Mohammed B. plaatsvinden.

Britney Spears populairst op Google in 2004

static had ons via de nieuws-submit te melden:

In 2004 is Britney Spears wereldwijd opnieuw het meest ingetikt als zoekopdracht bij zoekmachine Google. Dit blijkt uit door de zoekmachine uitgebrachte scorelijsten met populairste zoektermen. Drie andere dames, te weten Paris Hilton, Christina Aguilera en Pamela Anderson volgden Spears, die natuurlijk een hoop in het nieuws was het afgelopen jaar. De zangeres/actrice stond vorig jaar ook al op ťťn, toen gevolgd door Harry Potter.

De top 10 wordt verder gecomplementeerd door de zoekwoorden chat, games, Carmen Electra, Orlando Bloom, Harry Potter en mp3. Opvallend is verder dat David Beckham niet langer de populairste man was; de voetballer daalde flink wat plaatsen en moest de "titel" laten aan filmster Bloom. Beckham is wel nog altijd het meestgezochte "sportonderwerp" en laat daarmee de Tour de France en Euro 2004 achter zich. Ferrari is het meest ingetikte automerk.

De meest gebruikte nieuwssite van 2004 was CNN.com. Op de website van BBC News was het artikel over het gijzelingsrama in Beslan het meest gelezen van 2004. Op nummer twee eindigde de winst van George Bush in de Amerikanen presidentsverkiezingen. Nieuws waar het meest naar gezocht werd, was berichtgeving over de oorlog in Irak.


Madame Spears - immer populair

54 doden bij vrachtwagenongeluk China

elrak had ons via de nieuws-submit te melden:

Zeker 54 mensen zijn omgekomen in de Noord-Chinese provincie Qinghai nadat een volgeladen vrachtwagen omsloeg. 41 mensen raakten gewond, waarvan 29 ernstig. Dit hebben autoriteiten van de provincie bekendgemaakt.

De truck was geladen met maar liefst 104 mensen, die allen terugkwamen van een bedevaartstocht naar Lhasa, hoofdstad van Tibet. Vijftig mensen kwamen om op de plek van het gebeuren, vier anderen stierven terwijl ze naar het ziekenhuis werden gebracht.

Darts: Uitslagen BDO & PDC (03/01)

Op de Lakeside World Professional Darts Championships 2005 van dartbond BDO (British Darts Organisation) heeft een derde Nederlander de tweede ronde bereikt. Dit kon ook moeilijk anders, aangezien Co Stompť en Andrť Brantjes elkaar troffen. In een spannende partij trok laatstgenoemde uiteindelijk aan het langste eind, het werd 3-2. Brantjes gooide in zijn partij een uitgooi van 170, de hoogste mogelijk, en kan nu zeer waarschijnlijk een mooie prijs tegemoetzien.

Ook Raymond van Barneveld, als eerste geplaatst, en Vincent van der Voort (8) kwamen vandaag in actie in Frimley Green. Zij stootten beiden door naar de kwartfinale, door van respectievelijk Mike Veitch en Tony Eccles te winnen. Van der Voort moest ťťn set prijsgeven, Van Barneveld gaf zijn tegenstander geen enkele kans en won met 3-0.

Er werden maandag ook nog enkele andere partijen gespeeld in de eerste ronde. Zo won de AustraliŽr Simon Whitlock van Tony Martin uit Engeland: 3-1, zorgde de Fin Marko Kantele voor een verrassing door de Brit Tony O'Shea, als zesde geplaatst, uit te schakelen (3-1) en won Mervyn King (3) uit Engeland met 3-0 gemakkelijk van Welshman Wayne Marren.

Bij de vrouwen was er ook Nederlands succes; Francis Hoenselaar (2) won haar halve finale door met 2-0 van Jan Robbins uit Wales te winnen en staat nu, net als vorig jaar, in de eindstrijd. Zij treft hierin dinsdag topfavoriete en winnares van vorig jaar Trina Gulliver (1) uit Engeland, die met 2-0 van landgenote Chrissy Manley won.

PDC
Bij de andere dartbond, de PDC (Professional Darts Corporation), werd maandagavond de finale gespeeld van het Worlds Darts Championship, dat plaatsvond in Purfleet. De Brit Phil Taylor versloeg in een redelijke partij zijn landgenoot Mark Dudbridge met zeven sets tegen vier en haalde zo zijn titel terug. Het is de tiende keer dat "The Power" het toernooi weet te winnen. Ook won hij twee keer de Embassy, de oude naam van het toernooi van de BDO.


Phil Taylor met zijn bokaal

-
Van 7 t/m 13 februari zal er dit jaar in Hengelo een toernooi, "Master of Darts", plaatsvinden waarbij vier spelers van beide bonden, de BDO en de PDC, elkaar zullen treffen. Voor de BDO zullen Raymond Van Barneveld, Co Stompť, Andy Fordham en Tony David in actie komen, voor de PDC zijn dit in ieder geval Phil Taylor, Wayne Mardle en de Nederlander Roland Scholten. Als vierde zou hier de PDC-kampioen van dit jaar bij komen, maar aangezien dat Taylor is, is het nog de vraag wie er nog meer voor de PDC zal meedoen. Het meest logische lijkt verliezend finalist van dit jaar Mark Dudbridge.

Weblogs winnen aan populariteit in VS

E-Jey had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Een fenomeen dat in Nederland al enige tijd mateloos populair is lijkt nu ook in de Verenigde Staten aan te slaan: weblogs. Uit een onderzoek van het Pew Internet & American Life Project blijkt dat ruim een kwart van de Amerikanen weblogs bezoekt. Dat is een stijging van 58 procent ten opzichte van hetzelfde onderzoek dat in februari 2004 werd gehouden. Aan de enquÍte, die in november werd gehouden, deden tweeduizend mensen mee.

Van de blog bezoekers is ruim 57 procent man en heeft zeventig procent breedband internet. Van de ondervraagden heeft twaalf procent wel eens wat op een weblog gepubliceerd. Het aantal mensen dat een weblog bijhoudt ligt nog niet zo hoog: "slechts" 8,4 miljoen Amerikanen (7%) houden zich daar mee bezig. Nog altijd wist echter meer dan zestig procent van de ondervraagden niet wat een weblog was.

Volgens de onderzoekers is de stijging van de populariteit van weblogs onder meer te verklaren doordat steeds meer mensen rss-feeds gebruiken. Daarmee kan men snel de kopjes van een site bekijken zonder daarvoor uw browser te hoeven starten. Ook is het tegenwoordig steeds makkelijker om een weblog bij te houden. Gratis diensten hiervoor zijn bijvoorbeeld Blogger.com van google of het nederlandse Web-log.nl.

Op de Amerikaanse blogs werd er veel aandacht besteed aan de afgelopen presidentsverkiezingen. Negen procent van de Amerikaanse internetters gaf aan wegens die verkiezingen weblogs te hebben bezocht.

Ex-vrouw Jackson dreigt met getuigenis

Debbie Rowe, de ex-vrouw van Michael Jackson en de moeder van zijn kinderen Prince Michael (7) en Paris (6), dreigt dat ze tegen hem zal getuigen in de zedenzaak die de staat tegen de zanger heeft aangespannen. De Thriller-ster staat terecht voor tien klachten wegens kindermisbruik. Inzet van het dreigement is de alimentatie die Jackson niet betaalt.

Rowe zegt recht te hebben op een miljoen dollar per jaar en als Jackson niet over de brug komt zal ze intieme geheimen over de zanger onthullen. Bovendien overweegt ze om het voogdijschap aan te vechten, dat nu bij hem ligt.

Insiders menen dat de zanger niet gelukkig is met deze ontwikkeling. 'Als er iemand bedgeheimen weet van Jackson is zij het wel en haar getuigenis kan een bom leggen onder zijn verdediging. Bovendien weet hij niet wat ze allemaal zal gaan roepen', aldus anonieme bronnen.

 Het gezin Jackson
Het gezin Jackson-Rowe in gelukkigere tijden.

Girls Game Talk: Krijg je vriendin aan het gamen!


Hoewel er steeds meer vrouwelijke gamers bij komen, zijn er toch nog heel veel mannelijke gamers met een vriendin die weinig of geen interesse in games hebben, terwijl zij toch graag af en toe samen met hun vriendin zouden willen gamen. En dan bij voorkeur geen simpel flash of puzzelspelletje, die vaak populair zijn onder vrouwen, maar een actie game of shooter.

Voor iedereen een aantal tips om zijn of haar vrouw, vriendin, zus, buurvrouw, nicht, buurmeisje, moeder, dochter, tante of oma aan het gamen te krijgen.

(FOK! is niet aansprakelijk voor eventuele schade na het uitvoeren van deze tips. Deze tips zijn mogelijk ook geschikt om mannen mee aan het gamen te krijgen)

Postma ook optie voor Vitesse

Vitesse lijkt er toch sterk rekening mee te houden dat Harald Wapenaar misschien niet als vervanger voor de naar Ankara vertrokken Jevric beschikbaar komt. Stefan Postma lijkt ook kandidaat te zijn.

Postma is op dit ogenblik reservekeeper bij Aston Villa en komt niet veel aan spelen toe. Stefan Postma begon zijn carriere bij FC Utrecht, maar brak daar, onder andere door concurrentie van Harald Wapenaar, nooit echt door.

Na twee succesvolle seizoenen bij De Graafschap vertrok de Utrechter uiteindelijk naar Aston Villa, maar daar is de Utrechter, ondanks enkele goede invalbeurten, nooit echt goed uit de verf gekomen. Vitesse denkt toch dat hij voor hen een goed alternatief kan zijn.

Laatste reviews en specials
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
©FOK.nl e.a.