AZ klaar voor titelstrijd

Trainer Co Adriaanse heeft op de nieuwjaarsreceptie van AZ gezegd gezegd dat zijn team klaar is voor de strijd om de titel.

Adriaanse stak zijn ambities niet onder stoelen of banken, de Alkmaarse club gaat voor het landskampioenschap. "We zijn de voetbalcompetitie begonnen op de eerste plaats met nog zeventien andere clubs. Op de helft hebben wij er 16 afgeschud en is er nog maar één over."

Terug van een wintersportvakantie trof Adriaanse de volledige selectie fit aan. Martijn Meerdink, die kort voor de winterpauze een fikse enkelblessure opliep, trainde al weer mee. Adriaanse zag wel een aantal spelers vertrekken, die in de eerste helft van deze competitie nauwelijks aan spelen toekwamen, Jose Fortes Rodriquez vertrok naar RBC Roosendaal, Reinier Robbenmond tekende bij De Graafschap en Miel Mans koos voor een verblijf bij MVV.

Een belangrijke vraag tijdens de receptie was of Co Adriaanse ook volgend seizoen nog in Alkmaar aan het roer zal staan. Voorzitter Dirk Scheringa zag het redelijk zonnig in. "Co is heel belangrijk voor het succes. Hij weet het maximale uit een groep te halen. We gaan deze maand praten. Ik heb er vertrouwen in dat hij het nog een jaar wil doen."

Adriaanse zelf hield nog een slag om de arm. "Geld is niet bepalend. De invulling van mijn eigen ambities is het belangrijkste. Er moet een uitdaging zijn. Ik ben niet het type om lang bij een club te blijven, ben niet gebakken aan een club, omgeving of organisatie." Ook liet de trainer weten nog geen aanbieding van buitenaf te hebben gehad. "Waarschijnlijk omdat ik geen agent heb die met mij loopt te leuren. Ik wil dat ook absoluut niet hebben."