Warm welkom voor Charisteas

Op zijn eerste werkdag in Amsterdam is Angelos Charisteas van harte welkom geheten. Met een eerste training en een perspresentatie had de Griek een drukke dag.

Trots keken algemeen directeur Arie van Eijden en trainer Ronald Koeman toe toen Charisteas het Ajax-shirt met nummer negen omhoog hield. Eindelijk hebben ze de vervanger voor Ibrahimovic binnen. Beiden hebben ze ook al het vertrouwen erin dat de spits zich snel aanpast.

Volgens Koeman is er tijdens het scouten ook erg goed gekeken naar de speelstijl van de spits: "We zijn al een aantal maanden zorgvuldig op zoek naar een nummer 9, vanaf het vertrek van Zlatan. Hoewel Angelos Charisteas niet veel speelde bij Werder Bremen, vinden we hem een aanwinst voor Ajax. Bij Bremen wordt heel anders gevoetbald dan bij ons. Bij het scouten let je dan vooral op wat de spits doet als zijn team in balbezit is."

Ook Charisteas zelf heeft er alle vertrouwen in: "Bij het Griekse team spelen we sinds drie jaar met drie man voorin. Sinds Otto Rehagel trainer is. Dat ik niet veel gespeeld heb bij Werder Bremen klopt, maar ik ben 24 jaar, prof en international. Met de druk die hier zal zijn, kan ik omgaan. Het EK in Portugal was ook heel belangrijk. Daar heb ik laten zien wat ik kan. Verder zal ik het op het veld laten zien. Natuurlijk is de tactiek bij Ajax anders, maar ik heb de tijd om dat te leren."