'Tsunami held' gearresteerd bij thuiskomst

Een man die tijdens de vloedgolven op het Thaise eiland Phuket twintig mensen uit het water heeft gered, is bij zijn terugkeer in AustraliŽ gearresteerd. Thomas Connell werd door de Australische politie herkend toen een interview met hem over het gebeuren op televisie werd uitgezonden. De man wordt verdacht van geweldpleging en diefstal.

De politie zegt al jaren op zoek te zijn naar Connell, maar hem nooit eerder hebben kunnen traceren. Toen de AustraliŽr aankwam op de luchthaven van Brisbane werd hij opgewacht door enkele agenten, die hem arresteerden en in de cel stopten. Connell zelf ontkent alles en meent dat de politie de verkeerde voor zich heeft: "Als redder van twintig mensenlevens belandde ik na de terugkeer in mijn land in een verdomde cel. Dit is niet anders dan een persoonsverwisseling."

De 32-jarige zakenman Connell kreeg door wat hij gedaan heeft op Phuket van de media de bijnaam 'De Goede Samaritaan van Patong Beach'. Hij is inmiddels op borgtocht vrijgesteld, volgende maand moet hij voor de rechter verschijnen.