Anonieme brieven aan God naar de EO

roland.j had ons via de nieuws-submit te melden:

Brieven van Nederlanders die anoniem naar God gestuurd worden komen voortaan terecht bij de Evangelische Omroep (EO). TPG Post zal de anonieme aan God gerichte schrijfsels afleveren bij de afdeling Nazorg van de omroep. Brieven waarvan wel een afzender valt te traceren gaan terug naar de schrijver.

Tot nu toe verdwenen de anonieme brieven aan God in de prullenbak. Fractievoorzitter André Rouvoet van de ChristenUnie vond 'dat niet kunnen' en heeft met het postbedrijf deze regeling afgesproken.

Volgens de woordvoerder van Rouvoet is een brief aan God ''een echte wanhoopskreet. Anders schrijf je zoiets niet. Ik vind het mooi dat het nazorgteam voor zo'n anoniem persoon bidt. Op die manier komt de wanhoopskreet uiteindelijk toch bij God terecht. En dat was ook de bedoeling van de briefschrijver.'' Buiten de afdeling Nazorg van de EO waren er geen christelijke organisaties die de anonieme brieven wilde hebben. Mocht uit de brief blijken dat deze gericht was aan ''een andere God'' dan die van de christenen, bijvoorbeeld aan Allah, dan zal de afdeling Nazorg de brief doorsturen naar een desbetreffende organisatie.

Het gaat overigens om een klein aantal brieven: TPG Post ontvangt jaarlijks circa 20 aan God gerichte brieven.