'Discobrand ArgentiniŽ aangestoken door kind'

Icoon Buitenlands nieuws De grote brand in een discotheek in Buenos Aires van afgelopen donderdag is vermoedelijk aangestoken door een 10-jarige jongen. Daar gaat de Argentijnse justitie volgens de krant ClarŪn op basis van een getuigenverklaring van uit. Bij de brand kwamen 182 mensen om het leven en raakten zeker zevenhonderd bezoekers van de disco gewond.

Volgens de verklaring van een geluidstechnicus zat de jongen op de nek van zijn vader terwijl hij vuurwerk afstak. Dit brandende vuurwerk stak de versieringen aan het plafond aan, waardoor de brand ontstond.

Achteraf bleek dat er veel meer mensen in de disco aanwezig waren dan was toegestaan. Veel nooduitgangen zaten dicht, waardoor de mensen het brandende gebouw nauwelijks uit konden komen. Als de nooduitgangen wel open waren geweest had het hele gebouw volgens de brandweer binnen drie minuten leeg kunnen zijn. De eigenaar van de disco is dan ook aangehouden. Er wordt hem doodslag en het toebrengen van lichamelijk letsel ten laste gelegd.


Een slachtoffer van de brand wordt afgevoerd