Girls Game Talk: Krijg je vriendin aan het gamen!


Hoewel er steeds meer vrouwelijke gamers bij komen, zijn er toch nog heel veel mannelijke gamers met een vriendin die weinig of geen interesse in games heeft, terwijl zij toch graag af en toe samen met hun vriendin zouden willen gamen. En dan bij voorkeur geen simpel flash- of puzzelspelletje, die vaak populair zijn onder vrouwen, maar een actiegame of shooter.

Voor iedereen een aantal tips om zijn of haar vrouw, vriendin, zus, buurvrouw, nicht, buurmeisje, moeder, dochter, tante of oma aan het gamen te krijgen.

(FOK! is niet aansprakelijk voor eventuele schade na het uitvoeren van deze tips. Deze tips zijn mogelijk ook geschikt om mannen mee aan het gamen te krijgen)

Om te beginnen, deel de ervaring. Nee, nu niet allemaal naar je vriendin toe rennen om te vertellen hoe verschrikkelijk cool het was om met je covenant energy sword een grote groep hunters af te slachten, maar laat haar zelf even rondkijken in het spel. Laat een aantal wapens en maps zien, en laat haar daarna even zelf haar gang gaan in het spel. Het beste kan je hiervoor de singleplayer modus in de makkelijkste stand gebruiken, want als ze gelijk finaal afgeslacht wordt, dan is de eerste keer waarschijnlijk ook gelijk de laatste keer.

Laat zien hoe het spel werkt. Het is best moeilijk om in ťťn keer in een spel te duiken als je weinig ervaring met dat soort games hebt. Laat dus zien hoe het spel werkt en ook welke mogelijkheden er allemaal zijn. Denk hierbij aan het wijzigen van allerlei soorten instellingen, en wat vervolgens de gevolgen hiervan zijn. Laat ook veelvoorkomende karakters en hun eigenschappen zien en vertel waarom bepaalde karakters erg populair zijn onder gamers, terwijl anderen dit absoluut niet zijn.

Na het volgen van de vorige tips is het tijd voor de moeilijkste stap. Laat haar los. Laat haar zelf het spel spelen, alleen. Geef geen tips en bemoei je nergens mee. Als ze ergens naar vraagt, beantwoord de vraag dan en laat haar vervolgens weer alleen verder spelen. Als je je bedenkt hoe irritant het is als iemand op je let terwijl je iets doet wat je nog niet onder de knie hebt, dan begrijp je ook dat je haar nu even alleen moet laten spelen.

Als ze na deze tips nog steeds niks van het spel wil weten, dan kan je dezelfde tips nog eens proberen met een ander soort spel. Als ze dit vervolgens ook nog steeds niks vindt, dan heb je geen gamende vriendin, maar begrijpt ze je nu wel als je het over ice beams en pikmin hebt.

Als de tips tot nu toe ervoor hebben gezorgd dat je vriendin ook daadwerkelijk met gamen begonnen is, dan is het nu tijd om te proberen haar aan het gamen te houden. Moedig haar aan om verder te gaan, geef haar (gemeende) complimentjes en spreek haar niet aan op dingen die ze fout doet. Met geduld en veel oefening kan ze uiteindelijk net zo goed of zelfs beter dan jij worden. Als ze je uiteindelijk verslaat, zorg er dan voor dat je een waardige verliezer bent. Er is geen grotere afknapper dan iemand die niet tegen zijn verlies kan.

Onthoud het hele traject waar je het eigenlijk allemaal voor doet. Als je vriendin ook gamet, dan krijg je minder commentaar als jij ook een keer wilt gamen, je kan met haar praten over games (en ze begrijpt dan ook waar je het over hebt) en het belangrijkste: uit onderzoek is gebleken dat koppels die samen gamen erg goede seks hebben.