Duitse pers meldt contract Heidfeld

Maurice (mbn)
De Duitse pers meldt dat Nick Heidfeld bij Williams zal tekenen. Ze baseren zich daarvoor op uitspraken van Mario Theissen van BMW.

Op 7 januari wil Williams bij een eerste teampresentatie in Bahrein de tweede coureur bekend maken. Volgens de Duitse pers zal dat Nick Heidfeld zijn. Hij zou een contract ter waarde van drie miljoen euro tekenen voor komend seizoen met daarnaast een bonusregeling. De vraag die echter blijft hangen of dat voor een testplaats of het tweede racestoeltje is.

BMW zou graag Heidfeld als tweede coureur zien. Motorsport-directeur Mario Theissen van BMW meldt dan ook het volgende over Heidfeld: "Na zijn sterke optredens (in de tests, red.) zullen we hem niet meer weg sturen. Het is belangrijk dat de snelste coureur rijdt."

Daarbij gaat het om de interne competitie met Antonio Pizzonia. Die heeft met de sponsor Petrobras ook nog een sterke partij achter hem staan. Het wordt waarschijnlijk afwachten tot 7 januari voor wie het teststoeltje krijgt en wie het fel begeerde racestoeltje.