Weekend vindt buitenechtelijke dochter Bernhard

Weekblad Weekend zegt de zesde dochter van Prins Bernhard te hebben opgespoord. Het gaat om de buitenechtelijke dochter Alicia von Bielefeld, woonachtig in Californië en tuinarchitecte van beroep. In de vorige week door de Volkskrant gepubliceerde interviews onthulde Bernhard het bestaan van Alicia. Hij sprak tevens de wens uit dat ze met rust zou worden gelaten.

Bij RTL Boulevard meldde Weekend-hoofdredacteur Mark van der Linde dat het bestaan en de identiteit van Alicia al langer bekend zijn bij zijn blad. Na de onthullingen van de prins zei hij het tijd gevonden te hebben om bewijzen te leveren. Weekend sprak enkele dagen geleden met de 50-jarige Alicia en zette haar op de foto. Dit alles zal morgen te lezen zijn in de nieuwste editie van het blad.

Van der Linde zei het onzin te vinden dat Alicia met rust gelaten moet worden. "Dat is niet aan de prins. Zijn dochters zijn nieuws en hij heeft zelf de knuppel in het hoenderhok gegooid in zijn vraaggesprekken met de Volkskrant", sprak hij strijdlustig. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wilde vandaag niets zeggen over de kwestie.