Familie gedode soldaat wil inzage e-mail

Jorrit (Flem)
Via de nieuws-submit kregen wij het volgende herschreven bericht:

De familie van een in Irak gedode Amerikaanse soldaat wil van Yahoo! toegang tot zijn e-mailaccount. Volgens Yahoo! is dit echter niet mogelijk vanwege het privacybeleid.

De 20-jarige Justin M. Ellsworth werd op 13 november gedood bij een aanslag tijdens een voetpatrouille in de provincie Al Anbar. De familie wil nu inzage in zijn mailverkeer. "Ik wil hem kunnen herinneren zoals hij zich uitdrukte. Ik weet dat hij dacht dat hij deed wat hij moest doen. Ik wil dat voor de toekomst bewaren", aldus John Ellsworth, vader van Justin. "Het is de laatste herinnering aan onze zoon."

Zijn verzoek is nu al herhaaldelijk afgewezen, simpelweg omdat hij het wachtwoord van het account niet heeft. Bovendien staat in de voorwaarden van Yahoo! dat alle gegevens gewist worden na 90 dagen inactiviteit. Bij het inschrijven moeten gebruikers akkoord gaan met deze voorwaarde.

"Hoewel wij meeleven met alle rouwende familieleden, kunnen wij het account of de inhoud ervan niet overdragen, zelfs niet bij sterfgevallen", aldus Karen Mahon, woordvoerster van Yahoo!