FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 20 december 2004

Fortuyn-websites ruziën over prijs

Wat bedoeld was als een 'postuum eerbetoon aan Pim Fortuyn' en een 'stimulans voor personen die het gedachtegoed van de vermoorde politicus op een waardige wijze uitdragen', is bij de tweede editie al uitgelopen tot onenigheid tussen beide organiserende websites. Op het laatste moment besloot de organisatie van de Pim Fortuyn Awards 2004 de prijs voor de 'Fortuynist van het Jaar' niet uit te reiken. Reden was dat de door internetters gekozen kandidaat niet de goedkeuring kon wegdragen van de organisatiecommissie.

Het gedrag en de uitingen van winnaar Paul Meijer van de fortuynistische splinterpartij Forza! Nederland waren volgens een verklaring op de website PimFortuyn.com op te veel verzet gestuit bij de jury, met onder meer broers Simon en Marten Fortuyn en ex-LPF-Kamerlid Hans Smolders in de geledingen. Dit was tegen het zere been van de website Pim-Fortuyn.nl, die de verkiezing mede-organiseerde maar zich prompt distantieerde van de uitslag. In een verklaring stelden de personen achter de laatste website het vreselijk te vinden dat hiermee het zoveelste bewijs geleverd wordt dat Fortuynisten niet in staat zijn op een fatsoenlijke en doelgerichte manier samen te werken.

Van Gogh 'meest Fortuynlijke Opinievormer 2004'
De drie awards die wel verkozen werden leverden niet echt een verrassing op. De vermoorde filmmaker en columnist Theo van Gogh werd postuum uitgeroepen tot 'Meest Fortuynlijke Opinievormer 2004', en volgde daarmee Telegraaf-columnist Bob Smalhout op. De 'Meest Fortuynlijke Politicus 2004' werd, hoe kan het haast anders, Geert Wilders. Vorig jaar ging LPF'er Joost Eerdmans nog met de eer strijken. Behalve de prijzen voor de politicus en de opinievormer was dit jaar ook de award voor de 'Meest Fortuynlijke Columniste van 2004' ingesteld. Metro-columniste Pamela Hemelrijk werd de winnaar van deze prijs.

De Pim Fortuyn Award
Eén van de awards kan in de kast blijven

Werder wil snel duidelijkheid Ajax

Werder Bremen wil snel met Ajax om de tafel gaan zitten over Angelos Charisteas. De club wil voor de voorbereiding op de tweede seizoenshelft duidelijkheid hebben.

Werder Bremen hoopt nog deze week met Ajax de onderhandelingen te kunnen starten over Charisteas. Hoewel Ajax nog steeds geen officieel bod heeft uitgebracht, is de club wel op de hoogte van de interesse van Ajax in de speler. De club hoopt op een snelle afhandeling, zodat Charisteas en de club weten waar ze aan toe zijn voor de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Charisteas staat nog tot 2006 onder contract bij Werder Bremen en de club zou daarom een aardig bedrag voor de aanvaller willen vangen. Eventueel wordt er gedacht aan het betrekken van Wesley Sonck bij de transfer. Er zou dan een ruil met bijbetaling van Ajax plaats kunnen vinden.

[spoiler] 'Nieuwsquiz niet eerlijk verlopen'

De finale van de Nationale Nieuwsquiz, die morgen door de NCRV wordt uitgezonden, is niet eerlijk verlopen. Winnaar Frits Wester zou zeker twee vragen op voorhand gekend hebben. Medekandidaten Peter R. de Vries en John van den Heuvel beweren zelfs de RTL-journalist op heterdaad te hebben betrapt.

"In de pauze, vlak voor de laatste finaleronde, kwam Frits doodnerveus naar me toe", vertelt Van den Heuvel. "Hij wilde weten hoe die film over Klaas Bruinsma ook weer heette. Ik zei: De Dominee." Presentatrice Mieke van der Weij had in de finaleronde haar vraag nog niet gesteld, of Wester riep het antwoord al. "Toen Van der Weij de woorden: 'Welke film...' uitsprak riep hij het antwoord: De Dominee, terwijl niets erop wees dat de vraag over Bruinsma zou gaan. Hetzelfde gebeurde met nog een niet afgemaakte vraag over Fanny Blankers Koen."

De verbazing bij de andere kandidaten was natuurlijk groot. Van den Heuvel: "Ik heb Frits gevraagd of hij misschien helderziend was." Het was uiteindelijk misdaadverslaggever Peter R. de Vries die licht in de zaak bracht. Medekandidaat Thomas van Luyn bekende in de kleedkamer zich schuldig te voelen. Hij had de vragenlijst voor de finale aan een van de camera's zien hangen en de vragen gewoon doorverteld aan Frits Wester, licht De Vries toe.

Van den Heuvel en De Vries zijn dan ook kwaad over het bedrog van Wester, die niet alleen het spel breekt, maar ook medefinalist en collega Jeroen Latijnhouwers benadeelt. "Natuurlijk is het een blunder van de eerste orde van de NCRV om die vragenlijst aan een camera te laten hangen. Maar ik vind het van Frits ook heel flauw om zich als de grote nieuwskenner te laten kronen, terwijl hij weet dat hij zijn eigen collega Jeroen benadeelde."

Ronaldinho Wereldvoetballer van het Jaar

pannaking_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij het FIFA-gala in Zürich is de Braziliaan Ronaldinho uitgeroepen tot 'Wereldvoetballer van het Jaar'. De speler van FC Barcelona bleef Thierry Henry en Andrei Sjevtsjenko voor.

In de verkiezing mochten de bondscoaches en aanvoerders van de nationale teams van de bij de FIFA aangesloten landen hun stem uitbrengen. Van dit recht maakten 157 coaches en 145 aanvoerders gebruik. Namens Nederland stemde bondscoach Marco van Basten. Aanvoerder Edgar Davids maakte geen gebruik van zijn 'stemrecht'.

Ronaldinho kreeg in de verkiezing 620 punten, waarbij hij door 89 personen als eerste op het lijstje van drie was gezet. Henry werd tweede met 552 punten. Op een stuk grotere afstand volgde Andrei Sjevtsjenko, die vorige week nog werd gekozen tot 'Europees Voetballer van het Jaar', met 253 punten. Beste Nederlander is Ruud van Nistelrooy, die met 67 punten op de negende plaats eindigde.

Top tien 2004:
1. Ronaldinho (Bra, Barcelona) 620 punten
2. Thierry Henry (Fra, Arsenal) 552
3. Andrei Sjevtsjenko (Oek, AC Milan) 253
4. Pavel Nedved (Tsj, Juventus) 178
5. Zinedine Zidane (Fra, Real Madrid) 150
6. Adriano (Bra, Internazionale) 98
7. Deco (Por, Barcelona) 96
8. Ronaldo (Bra, Real Madrid) 96
9. Ruud van Nistelrooy (Ned, Manchester United) 67
10. Kaká (Bra, AC Milan) 64

-
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager

Nederlandse verdedigers goed op weg

Terwijl in Nederland wordt geklaagd over de kwaliteit van Nederlandse verdedigers, worden deze in Duitsland gewaardeerd. Der Kicker schat Boulahrouz op een tiende plaats in op een lijst van de beste verdedigers; Hofland staat op de vijftiende plek.

Afgelopen zomer vertrok Khalid Boulahrouz van RKC Waalwijk naar Hamburger SV. Na opmaak van de eerste seizoenshelft van de Bundesliga concludeert het Duitse blad 'Der Kicker' dat hij nu al tot de beste tien verdedigers van de Bundesliga behoort.

Kevin Hofland wordt iets lager ingeschat. De oud-PSV-er neemt op de lijst de vijftiende plaats in. Marcelo Bodon van Schalke 04 wordt door het blad als beste verdediger van de eerste seizoenshelft gezien.

Ronaldinho wereldvoetballer 2004

Bij het FIFA-gala in Zürich is Ronaldinho uitgeroepen tot 'Wereldvoetballer van het Jaar'. Hij bleef Thierry Henry en Andrei Sjevtsjenko voor.


In de verkiezing mochten de bondscoaches en aanvoerders van de nationale teams van de bij de FIFA aangesloten landen hun stem uitbrengen. Van dit recht maakten 157 coaches en 145 aanvoerders gebruik. Namens Nederland stemde bondscoach Marco van Basten. Aanvoerder Edgar Davids maakte geen gebruik van zijn 'stemrecht'.

Ronaldinho kreeg in de verkiezing 620 punten, waarbij hij door 89 personen als eerste op het lijstje van drie was gezet. Thierry Henry werd tweede met 552 punten, op afstand gevolgd door Andrei Sjevtsjenko met 253 punten. Beste Nederlander is Ruud van Nistelrooy met 67 punten op de negende plaats.

Top tien 2004:
1. Ronaldinho (Bra, Barcelona) 620 punten
2. Thierry Henry (Fra, Arsenal) 552
3. Andrei Sjevtsjenko (Oek, AC Milan) 253
4. Pavel Nedved (Tsj, Juventus) 178
5. Zinedine Zidane (Fra, Real Madrid) 150
6. Adriano (Bra, Internazionale) 98
7. Deco (Por, Barcelona) 96
8. Ronaldo (Bra, Real Madrid) 96
9. Ruud van Nistelrooy (Ned, Manchester United) 67
10. Kaká (Bra, AC Milan) 64

Kapers Atheense bus: 'Sorry!'

Icoon Buitenlands nieuwsDe twee mannen die woensdag in de buurt van Athene urenlang een bus met 23 passagiers gegijzeld hielden hebben vandaag voor een rechtbank hun excuses voor hun handelen aangeboden. De twee Albanezen zouden volgens Griekse juridische bronnen de kaping 'een domme actie' hebben genoemd.

De beide kapers eisten tijdens de gijzelingsactie één miljoen euro losgeld en dreigden de bus te zullen opblazen. Nadat de twee zich woensdagavond laat overgaven bleken er echter geen explosieven aanwezig in de bus. De advocaat van één van de verdachten verklaarde dat zijn cliënt door psychische problemen tot zijn daad is gekomen, en hoopt dat een gevangenisstraf hem tot inkeer zal brengen. De rechter bepaalde dat de beide mannen tot het begin van hun proces in voorlopige hechtenis moeten blijven.

Morgen steniging Iraanse vrouw

Icoon Buitenlands nieuws In Iran zal morgen opnieuw bij een jonge vrouw de doodstraf worden voltrokken, omdat ze met een onbekende minderjarige man 'onzedelijke' feiten zou hebben gegaan. Hajieh Esmailvand zal tot haar borstkas in de grond worden begraven, waarna ze volgens het islamitisch recht, de sharia, gestenigd moet worden tot de dood er op volgt.

Het in Iran strafbare feit zou enkele jaren geleden hebben plaatsgevonden. Destijds zou ze met de 17-jarige jongen seks hebben gehad. Ook de jongen wacht de doodstraf, door middel van ophanging. In de sharia staat in artikel 104 dat Hajieh Esmailvand met kleine stenen moet worden gestenigd, zodat ze niet binnen twee worpen al sterft.

In een eerder stadium was de vrouw door een lagere rechtbank veroordeeld tot dood door ophanging. De hoogste islamitische rechtbank in Iran zette dit om in de doodstraf door middel van steniging.

Gisteren werd bekend dat een seksueel misbruikt meisje in Iran ook de doodstraf zal krijgen. De 19-jarige Leyla wacht de strop, nadat ze eerst 95 zweepslagen met een staalkabel moet incasseren. Andere medeplichtigen in de zaak, waaronder haar moeder, verkrachters en elkaar opvolgende souteneurs zijn veroordeeld tot enkele zweepslagen of kregen vrijspraak.

De berechting volgens de islamitische sharia stuit nagenoeg wereldwijd op kritiek. Onder andere Amnesty zet momenteel alles op alles om het doodsvonnis te voorkomen. Op internet zijn er ook petities te vinden die getekend kunnen worden.

Half-Life 2 demo nu beschikbaar

Op verscheidene pagina's was al aangekondigd dat vandaag de Half-Life2 demo beschikbaar zou komen en vanaf nu is deze dan te downloaden op de ati.com pagina. Zodra er meer mirrors beschikbaar zijn dan zullen we deze hier of in de reacties plaatsen.

Let op: de demo is 700MB groot en een steamaccount is noodzakelijk.

Mirrors dankzij RDJ134:
Worthplaying
GamersHell
Computer games.ro
Filerush (BitTorrent).
3d Gamers
File Planet (registratie vereist)

Ferrari-president spreekt zich uit

Luca di Montezemolo, president van Ferrari's moederbedrijf FIAT, heeft zich uitgesproken over wijzigingen van de Formule 1-regels. Hij is tegen beperking van het testen, maar voor de 2.4 liter V8-motoren.

Als het aan Di Montezemolo ligt zal Ferrari nooit instemmen met het beperken van het testen. Hij vindt dat het zijn keuzevrijheid belemmert en het slechts een manier is om het voordeel van Ferrari te beperken. Hij vergelijkt het met het voetbalteams verbieden om doordeweeks te trainen.

"Als ik mijn team vijf dagen per week wil laten testen dan is dat mijn probleem. Het is mijn geld. Als ik dat erdoorheen wil jagen, dan is dat mijn beslissing."

Hij vindt het wel een goed idee om de kosten te beperken, maar dan moet men zich niet bemoeien met interne beslissingen. In de overgang naar 2.4 liter V8-motoren in 2006 ziet hij dan ook veel meer. Die wijziging steunt hij omdat het een technische uitdaging is en het kan helpen bij de kostenbesparingen in de Formule 1.

Presentatie Toyota TF105 8 januari

Toyota heeft aangegeven dat de nieuwe auto, de TF105, bijna klaar is voor de presentatie. Na de feestdagen zal op 8 januari in Barcelona de nieuwe auto worden gepresenteerd.

De TF105 is de eerste Toyota die volledig onder leiding van Mike Gascoyne is ontworpen. De testresultaten uit de windtunnel in Keulen stemmen het team tot optimisme over de auto van volgend seizoen. De auto zou dezelfde hoeveelheid downforce moeten bieden als de auto van 2004, ondanks de regelwijzigingen. Gecombineerd met de sterk geachte Toyota-motor verwacht het team dat Ralf Schumacher en Jarno Trulli regelmatig in de punten kunnen eindigen en hoopt men op een race-overwinning.

Presentatiedata tot nu toe:

TeamDatumPlaats
Toyota08-janBarcelona
Sauber11-janKuala Lumpur
BAR16-jan Barcelona
Williams 31-jan Valencia
Renault01-febMonaco
Red Bull 07-febJerez
Minardi03-mrtAlbert Park

Kerstmannenparade

Tja kerst maakt het goede in de mensen los. Wie desondanks hier niet aan doet, of vind dat hij te weinig heeft gekregen van de kerstman, kan hem hier een eind weg gooien of hier terugschieten naar de Noordpool.

Zoals elk jaar heeft Instant Messager ICQ ook weer een nieuwe variant gemaakt van de zingende kerstman met zijn rendieren. Dit keer kun je “Jingle Bells” op verschillende manieren laten zingen door de kerstman. De Rock versie doet wel erg denken aan de MTV’s Beavis and Butthead.

Wie van flauwe humor houdt zal om deze kerstman wel kunnen lachen. Tenslotte is hier een snowboardende kerstman is te vinden.

Onbekende boogschutter schiet eend in kop

Ron vd Burgt had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Ulft, in de Achterhoek, is zondag een eend aangetroffen die met een pijl door zijn kop rondjes door het park zwom. De politie is direct een onderzoek gestart naar de zware dierenmishandeling, maar over de dader is nog niets bekend.

Medewerkers van de dierenambulance probeerden het dier tevergeefs te pakken te krijgen. Er werd zelfs een brandweerman in duikerspak bijgehaald, maar ook die wist het beest niet te vangen. Aangezien de toestand van de eend snel achteruit ging, is besloten hem uit zijn lijden te verlossen.

Vrolijk kerstfeest Godverdomme.


Toettoet! Hier komt de retardtrain! Last stop is you!"

Kerstmis, tijd van broederlijkheid, vrede op aarde, liefde voor uw naaste en de Flappies op de tafels.

Helaas is het ook de tijd waarop in elke buurt wel weer een aantal mensen met een chromosoompje te veel of te weinig opstaan om hun jaarlijkse fetish uit te oefenen. Iedereen kent ze wel. Die mongolen die het nodig vinden om hen gehele fucking klotehuis en tuin te veranderen in een grote klotekerstboom. Van die debielen die Sint Maarten nooit ontgroeid zijn en het nu nodig vinden om van hun tuin een grote klotelampion te maken. Je zou je toch afvragen waar die kneuzen voor compenseren.

Het hele jaar is men tegenwoordig bezig met besparingen op het gebied van stroom. Spaarlampen! Spaarlampen! Uit die televisie, je apparaten niet in slaapstand! We moeten namelijk zuinig zijn. Op deze manier houden we er namelijk geen schuldgevoel aan over als de lokale debiel zich de laatste maand van het jaar gedraagt als Old Sparky on a killingspree.

Het moet maar eens uit zijn met deze decadente horizonvervuiling. Ik heb geen zin om een fucking 747 op mijn flikker te krijgen omdat buurvrouw Trudy het nodig vindt om de zevende landingsbaan van Schiphol te imiteren. Wat bezielt die mensen. Mensen die ook nog eens een chronisch gebrek aan inspiratie hebben, want verder dan een klotekerstman, een teringkerstboom of een tyfussneeuwpop komen ze ook al niet, op een zeldzaam soort zwakzinnige mongool (Plllllllllleonasme!) na. Zo zag ik laatst een op de zijkant van een huis de vorm van een luchtballon, gemaakt met van die 'lopende' klotekerstlichtjes. Kan iemand mij het neukende doel van een luchtballon uitleggen? Dumpte God dat kotertje van hem op aarde vanuit een luchtballon? Is dit een moderne versie van de poolster die die onnozele wijzen naar Bethlefuckinghem trok?

Alsof die lichtjes alleen nog niet genoeg zijn, zijn er tegenwoordig ook steeds vaker van die randebielen die het nodig vinden om geluid bij hun gedrochten te betrekken. Zo zie ik steeds vaker pratende kerstkransen "Jingle Bells, Jingle Bells!" en kerstmannen die alle muzikale gedrochten die ook maar iets met kerst te maken hebben vrolijk in de shuffle hebben staan. (Het enige lichtpuntje op het gebied van kerstmuziek is natuurlijk Wham, maar dat is omdat George zo'n geil wit onderbroekje aanhad in de clip van Club Tropicana.) In fucking Zimbabwe storten as we speak honderdduizenden trekvogels neer omdat ze door onze Nederlandse mongolen van hun route worden geleid. Het is een horizonvervuiling waar Greenpeace echt eens actie tegen zou moeten ondernemen. Ik denk dat ik bij elke buurtdebiel maar een Zodiakje in de tuin flikker of me vast ga ketenen aan elke overbelichte klotekerstboom die ik maar zie. Of beter nog, ik duik de ondergrondse in. Kan ik meteen iets nuttigs doen met al dat illegale vuurwerk. Wie gaat er mee kerstversieringen van dorpsdebielen verneuken?


Ik ken Afrikaanse Foster Parents kinderen die betere kerstmannen tekenen!

Dieven gepakt door stelen verkeerde brandstof

allardh en Emunator hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een paar niet al te slimme dieven besloot maandag een tankstation ten noorden van Belgrado te overvallen. Hierbij wisten ze een paar sloffen sigaretten buit te maken. Ze namen ook 30 liter diesel mee. Jammer genoeg voor de dieven reden ze in een auto met een benzinemotor.

De politie had dan ook niet veel moeite om ze aan te houden. Ze stonden met hun auto stil langs de weg, vlakbij het tankstation dat ze net hadden beroofd.

Sevilla meesterknecht voor Ullrich

Oscar Sevilla hoopt in 2005 zijn talent bij T-Mobile eindelijk weer volledig te kunnen laten zien. Hij rekent er wel op om in de Tour de France te moeten knechten voor Jan Ullrich.

Bij de meeste ploegen worden in deze periode de rollen voor komend seizoen verdeeld. De trainingsschema's worden opgesteld en er wordt bepaald wanneer de teams willen dat een renner gaat pieken. Voor Sevilla zullen de grootste pieken moeten liggen tijdens de Tour de France en de Ronde van Spanje.

Tijdens de Tour de France is het de bedoeling dat hij Jan Ullrich in het hooggebergte kan bijstaan. In de Vuelta zal hij voor eigen kansen mogen rijden. Sevilla vertelde daarover: "Het management heeft me verteld dat ik de kopman zal zijn voor de Vuelta en ik ben van plan in goede vorm te zijn voor die topronde."

De Graaf per direct naar Feyenoord

Ruud Gullit vroeg zondag om versterkingen. Feyenoord handelt vandaag direct en haalt de al eerder gecontracteerde Edwin de Graaf naar Rotterdam.

De Graaf werd afgelopen zomer door Feyenoord gecontracteerd, maar het was de bedoeling dat de middenvelder dit seizoen nog bij RBC Roosendaal zou blijven spelen. Die club huurde de speler van Feyenoord, maar de Rotterdamse club eist De Graaf nu op. Met name de problemen op het middenveld door de blessure van Ono en het tegenvallende spel van Ghaly nopen de club tot ingrijpen.

Daarnaast zullen in de winterstop de verdedigers André Bahia (Flamengo) en Ivan Bandalovski (Litex Litovech) zich bij de selectie voegen. Ruud Gullit dringt daarnaast nog aan op verdere kwalitatieve versterkingen.

Doe er maar wat voor

Hellowwww jong en lui, Ik heb hele bergen porno voor jullie maar dat gaat niet vanzelf Jullie moeten er namelijk wel wat voor doen
De eerste site krijgen jullie gratis van moi. De rest kan je vinden dmv de url te veranderen, alga word algb tot en met z daarna komt alra tot en met z, dan hebben we ook nog alea tot z en als klap op het heete vuurpijltje nog ala tot z ( niet alles tegelijk kijken want anders heb je morgen niks te doen )
En via de B.V.D kreeg ik nog een leuk webcam filmpje. Jullie kennen natuurlijk allemaal dat filmpje van die gekke duitser die meezong op dat populaire duitse nummer bailaa hi enz ( whatever) . Nou of dit een duitser is weet ik niet maar hij z(w)ingt behoorlijk achter ze cammetje ( verry funny)
have fun

FOK!fossiel en FOK!allochtoon in FOK!radio

FOK!RadioLuister nu naar FOKradio en hoor: De ene zit al sinds mensenheugenis op FOK! en de andere staat bekend als dé allochtoon in de crew. Na ruim een jaar FOK!radio werd het toch wel eens tijd om ze in de studio uit te nodigen. LWaS en Sylvesterrr zijn vanaf 20:00 uur te gast. Tegenwoordig zijn ze FP-crew. Wat ze doen en hoe ze over FOK! denken hoor je vanavond!

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo bellen we een willekeurige FOK!ker in de 'FoonFOK!' en vertelt Breuls hoeveel bezoekers er deze week op FOK zijn geweest. Daarnaast gaat Martijn deze week voor het eerst een vraag van een newbie beantwoorden.

Daarnaast gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. Verder zal Breuls weer vertellen hoeveel GB's aan dataverkeer we weer hebben gebruikt met FOK! en of er nog nieuwe bezoekeraantal-records zijn gebroken in de verkeersinformatie.

Wil jij ook iemand laten bellen door ons, live in de uitzending? Mail dan het (vaste) telefoonnummer of skype-username naar radio@fok.nl. Zet er natuurlijk ook bij wat voor iemand het is, waarom diegene gebeld moet worden en de leuke anekdotes op FOK! van deze user. Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Afgelopen weken kon je al veel nieuwe items horen. Een daarvan was 'IRC Zingt Mee'. Kom dus ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Bruid mist eigen bruiloft door boze vader

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen jonge Portugees keek raar op toen hij gisteren alleen voor het altaar in het Portugese dorp Murcia stond. Zijn bruid bleek door haar vader te zijn opgesloten omdat hij het niet eens was met de relatie van zijn dochter.

Ook de politie kon de oude man niet overtuigen om zijn dochter naar de kerk te laten gaan. Hij hield zijn dochter onder bedreiging van een vuurwapen vast in haar eigen kamer. Of het stel alsnog is getrouwd, is niet bekend.

Ouders Theo v Gogh teleurgesteld in kabinet

De ouders van de vorige maand vermoorde filmmaker Theo van Gogh zijn teleurgesteld in de reactie van het kabinet op de moord. De enige reactie die ze kregen was een kort briefje vijf dagen nadat Van Gogh door Mohammed B. was afgeslacht.

Vanavond zendt het actualiteitenprogramma NOVA een exclusief interview uit met Theo's ouders. Daarin zegt moeder Anneke van Gogh het vreemd te vinden dat premier Jan Peter Balkenende ''wel bij het suikerfeest was, een moskee en een afgebrande school bezocht, maar vergat dat er een 13-jarig jongetje in Amsterdam was van wie de vader was vermoord.''

De ouders zijn wel te spreken over koningin Beatrix. Zij stuurde een telegram. Verder belde minister Verdonk een keer met de ouders van Theo van Gogh. De premier liet echter niets van zich horen, behalve de brief die namens het kabinet werd gestuurd.

-
NOVA: Interview met ouders van Theo van Gogh. Vanavond om 22:20 Nederland 3 (herhaling om 00:50 )

Hersi naar Vitesse

Youssouf Hersi speelt na de winterstop voor Vitesse. Hersi, die bij SC Heerenveen niet aan spelen toekomt, zal dinsdag een contract voor 2,5 jaar tekenen bij de club uit Arnhem.

Volgens Manager Voetbal Jan Streuer van Vitesse geldt Hersi als de opvolger van Nicky Hofs: "Ook als Hofs nog niet per direct naar Feyenoord vertrekt, hebben we met Hersi alvast de opvolger in huis. Ik werd op zijn situatie geattendeerd door zijn zaakwaarnemer. En wat Hofs betreft, we zien wel of Feyenoord zich meldt." Streuer ziet in Hersi een speler voor de rechterkant van het veld. "Hij heeft veel scorend vermogen en komt goed voor de goal."

Youssouf Hersi zelf is dolblij met de overgang, en denkt dat hij zich bij de club uit Arnhem snel thuis zal voelen "Ik ben er harstikke blij mee. Ik zat bij Heerenveen op een dood spoor en moest echt weg.Ik ken Knopper en Yakubu nog van Ajax en verder heel veel spelers via Jong Oranje, zoals Dingsdag, Jansen, Schaars, Knol, Janssen en Hofs, al weet ik niet of die blijft."

[UPDATE] Electronic Arts koopt 19.9% aandelen Ubisoft

Electronic Arts heeft 19.9% van de aandelen gekocht van Ubisoft. De aandelen zijn gekocht van Talpa Beheer B.V. Dit Nederlandse bedrijf is eigendom van John de Mol en is eigenaar van onder andere Noordzee FM en Radio 10 Gold.

Ubisoft heeft een waarde van ongeveer 300 miljoen euro en de aandelen hebben een waarde van ongeveer 60 miljoen euro. Het bedrijf heeft nog geen uitspraken gedaan over de aankoop van Electronic Arts

update 19:12

Ubisoft heeft ondertussen gereageerd op de aankoop van Electronic Arts. Het bedrijf heeft laten weten dat zij de aankoop als 'vijandig' zien zolang ze nog niet met Electronic Arts erover gesproken hebben.

Ubisoft denkt dat EA vooral uit is op de studio's van Ubisoft die zich nu gaan richten op de volgende generatie consoles.

Forza Motorsport uitgesteld, website in de lucht

De internetpagina van de aankomende racer Forza Motorsport is vandaag online gegaan en is hier te vinden. Naast deze pagina is ook de release datum bekend gemaakt en het spel zal in april 2005 in de winkel verschijnen. Op de internetpagina zullen de volgende dingen te vinden zijn:

Car Builder – een innovatieve autobouw pagina waar het mogelijk is om zes auto's naar je eigen smaak kan aanpassen. Deze auto's zijn: Acura NSX, Nissan 350z, Audi TT, Silvia, Hyundai Tiburon en een Volkswagen New Beetle.

Car Cultures – een pagina waarin je de verschillende stijlen kan bekijken die bij de auto's horen. Deze stijlen zijn American Muscle, Tuner/Drifter, Super Unlimited, Exotic Modified en European Motors. De pagina zal in-game footage bevatten van elke stijl.

Screens – screens van 24 van de in totaal 200 auto's, die in Forza Motorsport te vinden zijn en andere screens.

Tracks – alle informatie die er over de tracks zijn te vinden

Music – exclusieve muziekvideo's van de soundtrack van het spel

Online – de Xbox Live pagina, waar alle online multiplayer modes vermeld staan

Valve praat over geschrapt Half-Life 2 materiaal

In een interview met het Zweedse GameReactor heeft Valve gesproken over geschrapte features in Half-Life 2. Ook geven ze wat informatie over de toekomst van de serie Half-Life en de enkele andere feitjes:
"[...]
* The blue snake like enemy hydra was scratched after 6 months of work with it. It was too boring to fight against.
* The swamp boat was a jetski from the start
* There was a drivable apc in the game before it was deleted.
* A boss called ant lion king that was absolutley huge was removed because it didn't fit in.
* Plus several other enemies as you can see.
* Valve are happy with the great reviews and the sales numbers.
* Steam was used in order to lower piracy.
* The development of HL2 started in februari 1999.
* Valve will continue to make more games in the Half-Life serie (alyx and her dog is mentioned).
* Team Fortress 2 with the HL2 engine is in the works.
* (not confirmed)Gordon will play co-op with alyx in a HL2 expansion pak.
[...]"


En hier zijn wat screenshots te bewonderen van geschrapte features:






Pornoster biedt 13-jarige dochter aan

Een pornoster uit het Britse Essex wil haar 13-jarige dochter voor 30.000 pond (ruim 43.000 euro) verhuren aan een rijk persoon. Voor die prijs mag men alles doen met het meisje; een condoom kan achterwege blijven. Desgewenst wil de moeder ook meedoen aan de seks. Ze zegt het geld nodig te hebben voor een nieuwe wagen en cocaïne voor haar en haar nu nog maagdelijke dochter.

De Britse krant News of the World stuurde een undercoverjournalist af op de pornoster, na een tip van een Amerikaanse producent van pornofilms. De moeder had haar dochter eerst aan hem aangeboden. De journalist kon zijn ogen en oren nauwelijks geloven. In een mum van tijd had hij een afspraak geregeld in een Londens hotel waar ze met het meisje kwam opdagen.

De pornoster zei het bedrag van 30.000 pond voor haar dochtertje meer dan billijk te vinden, ''want ze kan maar één keer ontmaagd worden. Daarom verkoop ik haar ook zo duur. Het geld is voor mijn dochter maar ze zal haar moeder niet vergeten. We delen alles'', zo zei de pornomoeder tegen de undercoverjournalist.

Volgens de moeder vind haar dochter het idee prima. Het meisje wil zelf ook ver gaan. ''Hij mag alles met me doen, ook zonder condoom.''

De krant heeft Scotland Yard ingeseind over haar bevindingen.


De pornomoeder en haar (onherkenbaar gemaakte) dochter

-
Artikel in News of the World.

Braziliaan wereldkampioen FIFA 2005

De allereerste FIFA Interactive World Cup in Zürich is afgelopen zondag gewonnen door de 21-jarige Braziliaan Thiago Carrico de Azevedo. Hij won de finale van leeftijdsgenoot Matija Biljeskovic, afkomstig uit de Verenigde Staten. In totaal speelden acht finalisten om de titel.

Azevedo speelde met het Franse nationale team en eindigde in de eerste competitieronde op de tweede plaats. In de kwartfinale die daarop volgde won de Braziliaan van een Zuid-Koreaan in een spannende wedstrijd: 3-2.
De Amerikaan Biljeskovic, spelend met AC Milaan, heeft het ook niet makkelijk gehad om de finale te bereiken. Hij moest spelers uit Frankrijk, Duitsland en Korea verslaan om zich uiteindelijk voor de finale te plaatsen.

De finale begon erg saai en beide spelers waren niet van plan een goal weg te geven. Uiteindelijk scoorde Azevedo met een kopbal vlak voor rust. De Braziliaan gaf zijn voorsprong niet meer weg, won met 2-1 en werd vervolgens gekroond tot FIFA Interactive World Player van 2004.

"De finale tegen Matija was een moeilijke wedstrijd voor ons allebei", zegt Azevedo. "We waren beiden vastbesloten om verdedigend te spelen en ik had het geluk dat mijn keeper zo goed speelde". Daarop bedankt hij nog snel de FIFA, EA Sports en Xbox op een onvergetelijke ervaring.

EA is van plan om volgend jaar nog groter uit te pakken. Wie weet zit er dan ook een Nederlander van betekenis bij. Voorlopig is dit de titelhouder:



Prestatieclausule voor Coulthard

David Coulthard mag volgend jaar sowieso een aardig bedrag op zijn bankrekening bijschreven, maar als hij meer wil verdienen zal hij in de punten moeten gaan rijden. In theorie kan zijn salaris oplopen tot 30 miljoen euro.

Het basissalaris van de Schot zal, volgens de Britse krant The Mirror, vier miljoen euro bedragen. Per wereldkampioenschapspunt zal daar 136.000 euro bij worden geteld. Een overwinning levert Coulthard dus meer dan 1,3 miljoen euro op.

David, 33 jaar oud ondertussen, hoopt met de overstap naar Jaguar eenzelfde impuls te geven aan zijn carrière als Jenson Button deed naar aanleiding van zijn overstap naar BAR: "Hij stapte over naar BAR en verrichtte ineens weer goed werk. Om goed te kunnen presteren moet je in de juiste omgeving verkeren. Als de psychologische kant niet van belang zou zijn, dan zouden de teams daar ook niet zoveel moeite voor doen."

Tankauto ontploft in Zuidbroek

brandweerfotograaf had ons via de nieuws-submit te melden:

In Zuidbroek (provincie Groningen) is vanmiddag rond vier uur aan de Europaweg een tankauto ontploft. Volgens een getuige deed de ontploffing zich voor toen de wagen werd schoongemaakt.

Tenminste drie gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, één daarvan is er slecht aan toe. Een traumahelikopter en een aantal ziekenauto's werden naar de plek van het ongeluk gestuurd.

Wat de lading van de tankauto was, of wat hij vervoerd had, is nog niet bekend.

Ronde 4 grootste coureur allertijden-verkiezing

Op het FOK!forum wordt momenteel de verkiezing voor de grootste coureur allertijden gehouden. In een zevental rondes wordt door middel van een knock out-systeem gekomen tot de beste coureur.

De procedure is vrij simpel. In totaal zijn er 128 coureurs die meedingen om de titel. Er zijn 64 koppels van coureurs gemaakt die tegen elkaar uitkomen. Kies uit elk koppel welke van de twee coureurs je het beste vindt en zet dit, op de in het topic beschreven manier, daar neer. Van elk koppel gaat de coureur met de meeste stemmen door naar de volgende ronde, waarna er 32 koppels ontstaan. Dit gaat zo door tot twee coureurs overblijven, waaruit de winnaar uiteindelijk wordt verkozen tot FOK!'s Grootste Coureur allertijden. Ondertussen zijn we aanbeland bij de vierde ronde, en er zijn dus nog maar 8 koppels over.

In de derde ronde bleef de enige overgebleven Nederlander, Arie Luyendyk, in het toernooi; hij schakelde Jean Alesi uit. Verder werden er in deze ronde twee drievoudig wereldkampioenen uitgeschakeld. Nelson Piquet verloor van Michael Schumacher, en Jackie Stewart trok aan het kortste eind tegen Niki Lauda. Ook is tweevoudig wereldkampioen Jim Clark eruit; hij verloor van Jack Brabham, een andere tweevoudig wereldkampioen. Het aantal coureurs uit de lijst die nu nog racen, is verminderd tot 1, en die ene is dus Michael Schumacher. Juan Pablo Montoya vloog eruit tegen Graham Hill, en niet zo zuinig ook; hij verloor met 56 punten verschil. De grootste overwinning van deze ronde staat op naam van twee personen; Ayrton Senna en Alain Prost, die beide hun tegenstander, John Surtees resp. Keke Rosberg met 73 tegen 4 vernederden.

De topfavorieten ontlopen elkaar nog wel in deze ronde, maar dat betekent niet dat ze het makkelijk zullen winnen; iedereen die het tot hier heeft gebracht is al een grote coureur op zich. Stem op je favoriet, en bepaal mee wie de grootste coureur allertijden is!

Voor de vierde ronde kan er worden gestemd tot zondagavond 26 december 23.59. Het betreffende topic vind je hier in het Sport-forum van FOK!. Laat deze kans niet voorbij gaan en breng je stem uit.

Paris blij dat vader borstvergroting verbood

Paris Hilton is blij dat haar vader een borstvergroting verbood toen zij zestien jaar was. Hoewel de ster van 'The Simple Life' destijds ontroostbaar was en haar vader smeekte zijn standpunt te herzien, is ze nu blij dat ze toch geluisterd heeft naar papa Hilton.

De blondine heeft inmiddels een duidelijke mening gevormd over nepborsten. 'Al mijn vriendinnen hebben wél implantaten genomen en hun borsten zijn nu gewoon misvormd, aldus Paris. 'Ik vind borstvergroting gewoon lelijk. Nee, ik ben tevreden met wat ik heb.'

 Paris
Paris Hilton is blij dat ze geen nepborsten heeft.

Eretitels voor Federer en Myskina

De internationale tennisfederatie heeft Roger Federer en Anastasia Myskina uitgeroepen tot wereldkampioen van 2004.

De uitverkiezing van Federer was geen verrassing, de Zwitser won 10 toernooien, waaronder Wimbledon, de US Open en de Australian Open, en verloor van de 80 parijen die hij speelde er slechts zes.

Bij de dames was het volgens de tennisfederatie een nek-aan-nek-race tussen Myskina en de Française Amelie Mauresmo. De keuze viel op de winnares van Roland Garros vanwege haar prestaties tijdens de Olympische Spelen en de Fed Cup. In Athene kwam de Russin tot de halve finales en in de Fed Cup won ze zeven single-partijen.

Betatesters gezocht voor MMORPG Face of Mankind

Jolt Online Gaming, Europa's grootste onafhankelijke online gaming netwerk, heeft aangekondigd 100 slots te hebben voor betatesters voor de volgende Face of Mankind betatestfase. Dit is de laatste test voordat de open-betatests beginnen ergens in 2005. Voor hardcore-testers is dit ook de laatste mogelijkheid om een directe invloed te hebben op de ontwikkeling van de nieuwe MMORPG.

Jolt heeft onlangs een deal gesloten met developer Duplex Systems om de hosting en infrastructuur voor de MMORPG te verzorgen. Het spel is al in ontwikkeling sinds 2001 en zal in 2005 uitkomen.

Geïnteresseerden hebben tot 1 januari de tijd om mee te doen en een kans te maken op een van de betatestposities. Om mee te doen moet je enkele vragen over het spel beantwoorden.
Het applicatieformulier is hier te vinden.

26.500 dollar voor virtueel eiland

Een Australische gamer, genaamd Deathifier, heeft via Ebay een virtueel eiland gekocht voor 26.500 dollar. Het eiland bestaat alleen in het spel Project Entropia.

In dit spel spelen duizenden mensen mee en kunnen er virtuele goederen gekocht worden met echt geld. Deze goederen worden o.a. op eBay te koop aangeboden.
"Dit is een historisch moment. Deze verkoop bewijst dat het online spelen van multiplayer-games naar een heel nieuw niveau gaat," aldus Marco Behrmann van Mindark, de ontwikkelaar van het online spel.

Op het eiland bevindt zich een kasteel, bossen en mooie stranden. De koper van het eiland koopt ook de mijnrechten en jachtrechten. De spelers die van het eiland gebruik willen maken moeten aan Deathifier geld betalen. Ook is hij al begonnen met het verkopen van kleine stukjes land aan andere spelers om huizen op te bouwen.

Download gratis soundtrack Immortal Cities: CotN

Immortal Cities: Children of the Nile is een stadsbouwgame waarin je de rol van de Pharaoh speelt die probeert een goddelijk heerser te worden. Zoals bij de meeste games in dit genre begin je met niet zo veel en ga je bouwen. Het verschil in deze game is dat het afspeelt in het oude Egypte. Het spel komt hier uit op 4 februari 2005.

Waarschijnlijk ter promotie van het spel wordt de soundtrack gratis aangeboden op de officiële website. Je kunt hier een zip-file downloaden met de volgende tracks.

quote
01 - Welcome
02 - Craftsmen's Song
03 - Journey Down the Nile
04 - Memories of Thebes
05 - On the Falcon's Wings
06 - Karnak by Camel
07 - The Valley of the Kings
08 - Pharaoh's Dream
09 - The Garden of Egypt, Part 1
10 - Many Roads, Many Travels
11 - The Garden of Egypt, Part 2
12 - Dissatisfaction
13 - Beloved of Ma'at
14 - In the Field of Reeds
15 - Festival Dance
16 - In the Service of Pharaoh
17 - Jewel in the Desert


Klik hier om naar de downloadpagina te gaan (65MB). Vergeet ook niet de bonustune onderaan de pagina te checken!
De titel zegt je misschien niet zoveel, maar de muziek is gratis en gratis is altijd goed.

FOK!forum grootste van Nederland

Rooseboom, node en airell hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het FOK!forum behoort tot de twintig grootste fora van de wereld. Dat blijkt uit uit gegevens van de website Big-Boards.com die de grootte van fora bijhoudt op basis van het aantal berichten dat op deze fora staat. FOK! neemt wereldwijd een zesde plek in. Van de Nederlandse sites is FOK! de grootste.

Naast het FOK!forum (24 miljoen berichten) staat Gathering Of Tweakers ook in de lijst. Met 14 miljoen berichten staat dit forum op de dertiende plaats.

Gaia Online, naar het gelijknamige Amerikaanse online rollenspel, voert de top twintig aan. De makers van Gaia claimen echter dat er een kwart miljard berichten zijn geplaatst. De 160 miljoen die Big-Boards heeft geregistreerd zijn "slechts" de berichten die gearchiveerd zijn.

Stella Deus naar PS2 in Noord-Amerika

De sensationele Japanse RPG Stella Deus: The Gate of Eternity komt naar de PlayStation 2 in Noord-Amerika. Het spel wordt gepubliceerd door Atlus USA, Inc., publisher van de hit Disgaea: Hour of Darkness uit 2003.
"[...]
Stella Deus combines a compelling narrative with stunning hi-res graphics. Strategy RPGs have really come into their own in the past year, and we are pleased bring fans a game that raises the bar even higher-Stella Deus-a title they won't want to miss.
[...]"


aldus Akibo Shieh, projectleider bij Atlus.

Om de aankondiging van Stella Deus te vieren, geeft Atlus de gebruikers de kans om de uiteindelijke box art te kiezen. Meer informatie hier over is te vinden op www.atlus.com.
Het spel komt in Noord-Amerika uit in de zomer van 2005 exclusief voor PlayStation 2. De vraag rest wanneer wij aan de beurt zijn.

FOK! Prijswinnaars week 51

Vorige week kon je op FOK! 2 kaarten voor een geweldige Songfestivalavond winnen. De winnaars:


DIGGER
la.femme.nikita
mistermaniac
Space-Chinees
BettyB


Het antwoord: Johnny Logan won het Eurovisie Songfestival voor het eerst in 1980.

De cd's van Gwen Stefani gaan naar:

BeQuietAndDrive
Parzival
anne19


Het antwoord: de eerste hitsingle van dit album heet What You Waiting For.

Gefeliciteerd allemaal!

Jim Carrey scoort twaalfde nummer 1-hit

Jim Carrey scoorde dit weekend zijn twaalfde nummer één in de Amerikaanse bioscoop top 10. 'Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events' haalde 30 miljoen dollar op en wist daarmee Ocean's Twelve ver achter zich te laten. De misdaadfilm met Brad Pitt en George Clooney haalde 18 miljoen dollar op aan de kassa.

'Snicket' is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenserie die in Amerika razendpopulair is. Het verhaal gaat over drie rijke weeskinderen die door een oom (Carrey) in huis worden opgenomen. Hij heeft echter snode plannen met de kids.

Op drie kwam de nieuwe Adam Sandler binnen. 'Spanglish' haalde negen miljoen dollar op. The Polar Expres doet het nog steeds goed. In de zesde week staat de animatiefilm met Tom Hanks nog steeds op de vierde plek. Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events draait vanaf donderdag ook in de Nederlandse theaters. Opmerkelijk is dat de film alleen in de originele versie is te zien, maar dat de titel wél vernederlandst is: Lemoney Snicket: Ellendige Avonturen.


Jim Carrey speelt de vervelende graaf Olaf.

Krajicek stijgt op WTA-ranglijst

De Nederlandse Michaëlla Krajicek heeft een flinke sprong gemaakt op de WTA-wereldranglijst.

Krajicek, de nummer één van de wereld bij de junioren, won zondag in Bergamo haar eerste internationale seniorentoernooi en steeg daardoor van de 318e naar de 244e plaats. Op de ranglijst moet ze van de Nederlandse vrouwen alleen Elise Tamaëla (189) voor laten gaan.

De Amerikaanse Lindsay Davenport sluit het jaar af als eerste. De Française Amélie Mauresmo eindigde als tweede en de Russische Anastasia Myskina werd derde.

Brazilië beste nationale ploeg in 2004

De FIFA heeft Brazilië uitgeroepen als de beste nationale voetbalploeg van 2004.

Dit jaar wonnen de Brazilanen de de Copa América, waarin ze slechts twee maal verloren, thuis van Paraguay (1-2) en uit van Eduador (1-0). Bovendien sluit het land het jaar af met de eerste plaats op de FIFA ranglist van december. Nederland behield daarin de zesde plaats.

Het is de negende maal dat de Brazilianen worden uitgeroepen tot FIFA Top Team van het jaar. Van 1994 tot 1999, in 2002 en 2003 werd de regerend wereldkampioen ook gekozen. Nederland won de prijs, die in 1993 in het leven werd geroepen in 2000.

Op de FIFA-ranglijst van december leverde de 0-3 overwinning van het Nederlands elftal tegen Andorra geen hogere plek op. In 2003 sloot het Nederlands Elftal het jaar nog als vierde af.


Wereldranglijst 20 december 2004


1(1)Brazilië843
2(2)Frankrijk792
3(3)Argentinië785
4(5)Tsjechië777
5(4)Spanje765
6(6)Nederland758
7(8)Mexico753
8(7)Engeland752
9(8)Portugal743
10(10)Italië738
11(11)Verenigde Staten726
12(14)Ierland716
13(15)Zweden715
14(13)Denemarken711
14(12)Turkije711
16(19)Uruguay708
17(17)Japan707
18(17)Griekenland706
19(16)Duitsland705
20(20)Iran697
29(28)Roemenië664
43(43)Finland607
45(38)België600
92(91)Macedonië497
119(123)Armenië402
138(143)Andorra336
149(149)Suriname299
163(165)Nederlandse Antillen222

[update] Jongen steekt vader neer

Een 15-jarige jongen heeft maandagochtend zijn 62- jarige vader neergestoken. De man is met zware verwondingen opgenomen in een ziekenhuis. Dat heeft een woordvoerder van de politie in Ommen verklaard.

Over de toedracht van de steekpartij is nog niets bekend, wel is de zoon direct aangehouden door de politie.

De politie had eerder verklaard dat op straat een kind was gestoken in de nek.

Noorse handbaldames Europees kampioen

De Noorse handbalvrouwen hebben voor de tweede maal de Europese titel binnengehaald.

Het team van bondscoach Marit Breivik won in de finale van titelverdeiger Denemarken, de herhaling van de EK-finale van twee jaar geleden, met 27-25. Bij rust was de stand nog gelijk, 11-11.

De strijd om het brons ging tussen gastland Hongarije en Rusland. De Hongaarse dames wonnen die wedstrijd met 29-25.

Tienermeisje mishandeld door agent

Eye_of_god had ons via de nieuws-submit te melden:

Maaike van DinterEen politieagent uit het Gelderse Druten wordt verdacht van het mishandelen van de 17-jarige Maaike van Dinter uit Appeltern. De agent was tijdens de mishandeling niet in functie. Volgens getuigen verkeerde de dader vermoedelijk onder invloed van drank of drugs waardoor hij mogelijk doordraaide en geweld ging gebruiken tegen de tiener.

De mishandeling vond plaats in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december in de Hooistraat in Druten. Volgens Maaike had ze met drie vrienden een feestje bij vrienden bezocht. ''Na afloop liepen we naar onze fietsen om naar huis te gaan. Plotseling kwam er een auto de straat inrijden die bij ons parkeerde. Er stapten een man en een vrouw uit, die daar bleken te wonen en meteen heel agressief werden. Misschien is in die straat in het verleden overlast geweest door jongeren of zo, maar in ieder geval zei ik meteen: "Sorry meneer, we gaan al." Maar de man en vrouw werden steeds agressiever. De man bedreigde ons met kreten van "ik sla je helemaal verrot".

Sussende woorden van Maaike hadden een averechts effect zo vertelt ze vandaag in de Telegraaf, want de vrouw pakte haar van achteren vast en de man trapte haar voluit in de buik. Zij sloeg dubbel van de pijn. Toen Maaike met haar hoofd naar beneden stond trapte of sloeg de man nog een keer in haar gezicht. Maaike hield aan de mishandeling een hersenschudding en een gehavende milt over.

De regiopolitie Gelderland-Zuid bevestigt de affaire, maar benadrukt dat de verdachte agent in dienst is bij een ander regiokorps. De zaak wordt vandaag overgedragen aan het OM in Arnhem, die moet besluiten over vervolging van de politieman.

Politiebureaus dicht wegens poeder

De politiebureaus in Hilversum en Huizen zijn gesloten omdat agenten die bij deze bureaus werkzaam zijn vannacht in aanraking zijn gekomen met een verdacht poeder. Het bewuste poeder werd de afgelopen nacht gevonden in de achtertuin van een woning in Huizen.

Enkele agenten zijn met het poeder in aanraking gekomen, en zijn daarna gewoon teruggekeerd naar het politiebureau. Momenteel is nog onduidelijk om welk soort poeder het gaat, en daarom blijven de bureaus uit voorzorg dicht. Men kan de politie wel telefonisch bereiken.

De straat waar de politie het poeder heeft aangetroffen is op dit moment afgesloten. Het poeder wordt door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne onderzocht.

Wilders wil mensen zonder rechter opsluiten

Geert Wilders die vorige week terugkeerde in de Tweede Kamer laat in een interview met dagblad Trouw weten vol vuur verder te gaan met zijn missie. De 'zittende eilite' is volgens hem gewaarschuwd, omdat het volk het beleid ''spuugzat'' is.

Hij herhaalde dat wat hem betreft de grenzen de komende 5 jaar dicht gaan voor alle niet-westerse immigranten. De inburgeringseisen die het kabinet nu stelt aan niet-westerse allochtonen stellen volgens de ex-VVD'er niets voor. Ook wil Wilders dat mensen zonder tussenkomst van de rechter gevangen kunnen worden gezet. Met name lieden die behoren tot de groep van 150 moslims die door de AIVD gevolgd worden, mogen wat hem betreft meteen in de cel worden gegooid: ''We zich normaal gedraagt mag van de geneugten van de rechtsstaat genieten. Maar mensen die de rechtsstaat om zeep wilen helpen met hun islamofascistische denkbeelden en die het liefst de sjaria willen invoeren, hebben daar geen recht op. Het recht op veiligheid van Nederlandse gezinnen prevaleert boven het recht van terroristen.'' Het Kamerlid wijst er op dat de Nederlandse grondwet in principe ruimte schept voor zijn idee: ''Artikel 103 zegt dat in uitzonderlijke gevallen van gevaar er zonder tussenkomst van de rechter mensen gevangengezet kunnen worden. Je kunt zeggen dat het een te zwaar middel is, maar het is niet onconstitutioneel.''

De politieke partijen hebben na de opkomst van Pim Fortuyn volgens Wilders ''nul-komma-nul'' geleerd. ''Er verandert niets. Het moslimterrorisme kon je al jaren zien aankomen, maar de politieke elite negeerde het. En nog steeds is de politiek te incompetent om het aan te pakken. Een meerderheid van de bevolking wil Turkije niet in de EU, maar de politiek luistert niet, dendert gewoon door. De criminaliteit gaat gewoon door. De mensen in het land zijn het spuugzat.''

'Cultuur politieke islam in moslimlanden achterlijk'
Wilders vindt ook dat er niet verder kan worden gegaan met de multiculturele samenleving zoals die nu is ingekleed: ''De mensen in Nederland zijn het zat om te doen alsof culturen gelijk zijn. Dat is ook niet zo. Onze westerse op christelijk-joodse en humanistische waarden gebaseerde cultuur is vele malen aangenamer, ontwikkelder en dus ook beter dan de islamitische. De cultuur van de politieke islam zoals die in alle Arabische en islamitische landen heerst is bovendien uitermate wreed en zondermeer achterlijk.''

Het bedreigde Kamerlid benadrukt dat hij niet zegt dat moslims niet deugen en fout zijn. ''Maar zij hebben wel een enorme achterstand. En ook ik weet dat niet elke moslim een extremist is, maar we moeten inzien dat er een recrutering voor de djihad aan de gang is. Degenen die zich willen laten recruteren zijn nog in de minderheid maar het is wel een groeiende groep.''

Partij
De politieke partij die Wilders bezig is op te richten wordt geen one-isuepartij, zegt Wilders. Het zal een volwaardige partij worden die ook een antwoord zal hebben op problemen op de weg, in de gezondheidszorg en sociale zekerheid. ''Geloof me, we komen met opzienbarende voorstellen.''

Als stroming denkt het Kamerlid dat zijn partij het etiket 'conservatief-liberaal' zal verdienen. ''Maar welk etiket de media erop plakken, mogen ze straks zelf verzinnen. Ik laat mij niet in een hokje duwen.''

Wilders zegt zich bewust te zijn dat de bedreigingen aan zijn adres nog lang kunnen aanhouden, dat hij nog jaren onder bescherming moet leven. Maar hij zal zich er niet door laten weerhouden, zo beweert hij stellig in het interview.

"Succes van AZ geen incident"

AZ heeft 2004 onvergetelijk afgesloten, de eerste paal voor het nieuwe stadion ging de grond in en de club pakte dankzij de 0-2 zege bij RBC Roosendaal en het verlies van PSV ook nog eens de wintertitel. Volgens Johan Cruijff is AZ een lichtend voorbeeld.

"AZ winterkampioen, dat is natuurlijk de verrassing van het seizoen. En buiten dat het zo verrassend is, zijn de Alkmaarders tegelijkertijd geweldige ambassadeurs van het typisch Hollandse voetbal. Eigenlijk alles wat ik de laatste tijd beoogd heb, zie je bij die club terug. Niet alleen de intentie om aan te vallen en initiatief te nemen, maar ze doen dat iedere week ook met voornamelijk Nederlandse voetballers. De buitenlanders die AZ heeft, zijn in de meeste gevallen spelers die iets toevoegen. En zo hoort het ook," zegt Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

In AD Sportwereld zegt journalist Chris van Nijnatten dat het succes van de Alkmaarse club geen incident is. "Het lijkt er veel op dat de ploeg de Klassieke Top 3 serieus in de verdrukking heeft gebracht. Natuurlijk heeft AZ nog lang niet de uitstraling van PSV, Ajax en Feyenoord. Maar zoals de zaken er nu voor staan, zullen die drie voor lange tijd een plaats vrij moeten houden voor AZ. Die club kent namelijk een aantal omstandigheden waarmee een basis voor langdurig succes gelegd lijkt." Die omstandigheden waar van Nijnatten op doelt zijn "het geld van voorzitter Dirk Scheringa, het gloednieuwe stadion over anderhalf jaar, de tandem technisch directeur Martin van Geel/trainer Co Adriaanse en de goede en brede spelersselectie".

De voorzitter van Az, Dirk Scheringa, zegt dat het succes toch niet helemaal verwacht was. "Dit is een droomscenario", aldus preses Dirk Scheringa in De Telegraaf. "Eerst sla je 's middags de eerste paal voor het nieuwe stadion, enkele uren later word je winterkampioen. Ik ben er vrij nuchter over, maar dit verwacht je niet. Eigenlijk besef ik het niet, maar ik geniet hier wel intens van."

De trainer van de succesvolle ploeg, Co Adriaanse, draagt de wintertitel op aan Scheringa. "Deze titel is voor Dirk", aldus Adriaanse in AD Sportwereld. "Dankzij hem bestaat deze club nog. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Het is zijn team dat op de eerste plaats van de ranglijst staat."

Competities 2006 moeten 14 mei klaar zijn

De wereldvoetbalbond FIFA heeft zondag in Zürich tijdens een vergadering besloten dat de Europese voetbalcompetities in 2006 op 14 mei moeten zijn afgerond.

Die einddatum geeft de landen die deelnemen aan het eindtoernooi om de wereldtitel in Duitsland (van 9 juni tot 9 juli) genoeg tijd en gelegeneid zich rustig op dat WK voor te gaan bereiden.

Behalve de overbelasting van de topspelers, wil de wereldvoetbalbond met deze maatregel ook de veelheid aan wedstrijden op televisie in de aanloop naar het WK terugdringen. De FIFA denkt hiermee de interesse voor de wedstrijden bij het wereldkampioenschap te kunnen verhogen.

Er zijn uitzonderingen gemaakt voor de finale in de Champions League (17 mei) en de eindstrijd van de Engelse FA Cup.(20 mei) Buiten Europa mogen de landen met WK-deelname na 14 mei 2006 alleen met dispensatie nog wedstrijden in de eigen competitie programmeren.

Máxima en Wim-Lex boos op Telegraaf

Het bericht in De Telegraaf dat Máxima zwanger zou zijn van haar tweede kind is niet in goede aarde gevallen bij de prinses en kroonprins Willem-Alexander. Ze zijn zelfs zo boos dat ze een ontmoeting met journalisten, die gepland stond voor dinsdag, hebben afgezegd.

Het paar heeft geen zin in verdere vragen over de vermeende zwangerschap. Deze is namelijk nog steeds niet officieel bevestigd door de Rijksvoorlichtingsdienst of het stel zelf. In 2003 maakte Máxima zelf het nieuws bekend dat ze zwanger was tijdens een ontmoeting met journalisten.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de vroegtijdige berichtgeving gevoelig ligt. De vorige zwangerschap verliep namelijk niet helemaal vlekkeloos. Bovendien is het Koninklijk Huis nog steeds in rouw vanwege de dood van Bernhard.

 Amalia
Krijgt Amalia nu wel of niet een broertje of zusje?.

Meer doelpunten in de Eredivisie

Nu de balans halverwege het seizoen in de Holland Casino Eredivisie is opgemaakt blijkt dat er meer doelpunten zijn gescoord, er iets minder publiek naar de stadions kwam en dat er minder rode kaarten werden getrokken.

In de eerste zeventien speelronden scoorden de clubs 480 maal, dat is achttien maal vaker dan tot de winterstop vorig jaar. De grootste bijdrage werd geleverd door Feyenoord-speler Dirk Kuijt, die 13 maal wist te scoren. Als team vond AZ het vaakst het net, 44 maal. FC Den Bosch scoorde het minst, slechts tien maal in 17 wedstrijden.

Die hogere productiviteit leverde niet meer bezoekers op, er kwamen 4.000 toeschouwers minder opdagen dan de 2.427.696 van de eerste seizoenhelft van vorig jaar.

De eerste zeventien speelronden leverden tot nu toe 491 gele kaarten op, vorig seizoen waren dat er 446, het aantal rode kaarten daalde van 26 naar 20.

Radio 538 opnieuw marktleider in radioland

Radio 538 is nog altijd marktleider onder de radiostations. Dat blijkt uit de luistercijfers over de periode oktober / november 2004 die het bureau Intomart Gfk vanochtend bekend heeft gemaakt. Het hitstation moest wel flink wat aandeel inleveren ten opzichte van de vorige keer. Het marktaandeel daalde met 0,7 procent.

Radio 3FM, Radio 1, Yorin FM en Radio Veronica wonnen allemaal licht terwijl Noordzee FM weer een verlies van 0,3 procent om de oren kreeg.

Een volledig overzicht is hier te vinden.

FIFA wil publieke vernedering van voetbalracisten

De voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, wil de 'schandpaal' in de voetbalstadions introduceren. Blatter vind het een goed idee om fans die zich op de tribune schuldig maken aan racisme onder begeleiding naar het veld te halen en in de middencirkel een publieke vernedering te laten ondergaan.

Deze verbale wraakactie zou dan moeten plaatsvinden tijdens een korte onderbreking van de wedstrijd. De boosdoeners dienen tevens een levenslang stadionverbod voor altijd en overal te krijgen.

Deze opvallende uitspraken deed Blatter aan de vooravond van een zitting van de tuchtcommissie van de FIFA. De tuchtcommissie zal zich maandag uitspreken over de racistische uitingen door voornamelijk Spaanse fans bij de vriendschappelijke interland tussen Spanje en Engeland vorige maand.

Persoonlijk toonde Blatter zich geen voorstander om een wedstrijd te staken op initiatief van spelers die met racisme en/of discriminatie vanaf de tribune zijn geconfronteerd. "Beter is het om de daders uit het publiek te halen en hen door de andere toeschouwers te laten uitjouwen."

Arsenal blijft in spoor Chelsea

Arsenal heeft met pijn en moeite stand gehouden in de race om de Engelse titel. De uitwedstrijd tegen Portsmouth werd met 0-1 nipt gewonnen.

Robin van Persie mocht voor het eerst van coach Arsène Wenger in de basis starten. Sol Campbell maakte de winnende treffer, waardoor Arsenal Everotn nu in de stand voorbij gaat. De club van van Persie en Bergkamp heeft nu vijf punten minder dan koploper Chelsea.

Ondanks een doelpunt van Patrick Kluivert verloor NewCastle United met 3-1 bij Liverpool, hun zevende nederlaag van dit seizoen.

Radio 3FM start actie voor Darfur

Radio 3FM start vandaag een actie voor het Soedanese Darfur. Tot en met vrijdag zitten de dj’s Giel Beelen, Clauda de Breij en Wouter van der Goes opgesloten in een huis op het Neude in Utrecht. Ze eten deze dagen niet. Met de actie hopen ze samen met het Rode Kruis zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een noodhospitaal in Darfur. Giel Beelen zit inmiddels al in het huis en zijn collega’s zullen om 09:00 uur volgen. Burgemeester Brouwer van Utrecht gaat het huis om 09:00 uur officieel sluiten en daarmee de actie starten.

In het door etnisch geweld geteisterde Darfur zijn sinds maart ongeveer 70.000 mensen omgekomen door geweld, ondervoeding en ziekte. Bijna anderhalf miljoen mensen zijn hun dorpen ontvlucht en ruim 200.000 mensen zijn gevlucht naar buurland Tsjaad. Er is gebrek aan voedsel, aan water en aan medische zorg.

'Verdwijnen siësta is gevaarlijk'

Steeds meer Spanjaarden houden geen siësta meer en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Dat zegt een Spaanse onafhankelijke adviesgroep. Het middagslaapje verdwijnt door de toenemende globalisering. Bedrijven vinden het houden van siësta niet productief omdat er op die uren geen zaken kunnen worden gedaan met andere landen.

Volgens de adviesgroep slapen Spanjaarden nu gemiddeld een uur per dag minder dan andere Europeanen. Het aantal ongelukken in Spanje op wegen, thuis en op het werk ligt hoog, stelt de voorzitter van de onafhankelijke adviesgroep voor burgers. De groep wil daarom dat de werktijden korter worden om zo het verlies van de siësa te compenseren.

Hoewel de siësta als onproductief geldt, benadrukken
wetenschappers de verkwikkende werking van de korte slaap.

Punten ronde 9

Ronde 9 is gespeeld, daarmee zit de eerste competitiehelft er op. Na de winterstop zal het op 21 januari weer verder gaan. Hierbij de laatste rondepost van dit jaar.

Door het kleine aantal wedstrijden halveerde de beste score van de ronde ongeveer. Met 66 punten was deze keer Crazylover de beste. Een hoge score in vergelijking met de magere weken hiervoor. JahWe werd met 64 punten tweede, voor tikkieterug met 61. In het totaalklassement deed Reffie goede zaken, hij loopt verder weg bij de concurrentie. supersjaak maakt een opmars richting de toptien van het deelnemersveld, nu dertiende.

Bij de subleagues deden Best Vooruit 8 en Dodo Club het het beste met 46 punten. Het waren echter de verzamelde beste spelers van verleden jaar die net voor de winter kans zagen wat in te lopen. Top 25 van vorig seizoen only staat nog wel tweede, de voorsprong van Il Mondo bedraagt nog altijd 13 punten.

In de winterstop zal de Voetbalmanager het voetbal blijven belichten. Op 21 januari ligt de deadline voor ronde 10. Wintertitelhouder AZ speelt die dag tegen NEC. We wensen je bij deze alvast goede feestdagen!

FOK!Managercrew


Speelronde: 10
21-01 AZ - NEC
22-01 Willem II - FC Twente
22-01 SC Heerenveen - FC Den Bosch
22-01 PSV - NAC Breda
22-01 De Graafschap - Roda JC
23-01 FC Utrecht - AFC Ajax
23-01 ADO Den Haag - FC Groningen
23-01 Feyenoord - Vitesse
23-01 RBC Roosendaal - RKC Waalwijk
28-01 Roda JC - Willem II
29-01 FC Twente - Feyenoord
29-01 FC Den Bosch - AZ
29-01 Vitesse - RBC Roosendaal
29-01 NAC Breda - SC Heerenveen
30-01 NEC - FC Utrecht
30-01 AFC Ajax - ADO Den Haag
30-01 RKC Waalwijk - PSV
30-01 FC Groningen - De Graafschap

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.