Bouaouzan en Sparta akkoord met schorsing

Sparta-aanvaller Rachid Bouaouzan heeft van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van 12 wedstrijden schorsing gekregen, waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar.

De twintigjarige Bouaouzan bezorgde tegenstander Niels Kokmeijer van Go Ahead Eagles afgelopen vrijdag met een grove tackle een beenbreuk.

Overigens denkt Kokmeijer erover om bij de politie aangifte te doen wegens mishandeling. "Op dit moment is het nog zo vers. Ik heb er over nagedacht, maar nog niet besloten", zei hij maandag tegen Studio Sport. Kokmeijer, brak al eens eerder zijn been en de kans is nu aanwezig dat zijn loopbaan voorbij is.

De algemeen directeur van Sparta, Peter Bonthuis, betuigde maandag op de site van de Rotterdamse club namens Bouaouzan spijt en bood verontschuldigingen aan. De spits zal zich neerleggen bij een lange schorsing. "Dat interesseert me helemaal niets", aldus Bouaouzan in De Stentor. "Het gaat me om die jongen. Desnoods schorsen ze me voor de tijd dat Kokmeijer uit de roulatie is. Door één actie heb ik misschien wel een carrière naar de klote geholpen. Geloof me, u zou niet graag in mijn schoenen staan. Ik ben nog jong, heb in mijn loopbaan nog weinig meegemaakt en dan krijg je al deze negatieve publiciteit over je heen. Dit is ook voor mij een zware tijd."


update 14:50 :

Zals verwacht zijn Sparta en Bouaouzan dinsdagmiddag akkoord gegaan met de schorsing van twaaf wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk.