Pijnstillers volgens het Vaticaan alternatief voor euthanasie

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsVolgens het Vaticaan is het gebruik van pijnstillers een alternatief voor euthanasie. Men juicht het gebruik hiervan toe, maar laat wederom merken zich nog steeds te verzetten tegen euthanasie voor terminale patiŽnten.

Euthanasie blijft voor de katholieke kerk onbespreekbaar, zo vindt ook Kardinaal Javier Lozano Barragan. Lozano Barragan, de belangrijkste adviseur van Paus Johannes Paulus II op het gebied van gezondheidskwesties, meent dat we het leven van het begin tot zijn natuurlijke einde moeten beschermen. "Het leven is niet van ons, maar van God", aldus Lozano Barragan.

Woordvoerders van het Vaticaan benadrukken dat het nemen van levensverlengende maatregelen, zoals gebruik van sterke pijnstillende middelen, niet tot de plicht om het leven te beschermen behoort en daarom een zeer goed alternatief is voor euthanasie. De kerk is tegen het onnodig laten lijden van zieken en dat is niet nieuw, Paus Pius XII keurde in 1956 het gebruik van opiaten als pijstillers al goed.