Grote politieactie in Oost-Brabant

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

In onder andere Geldrop, Helmond en Kerkdriel hebben politie en justitie vandaag op 26 plaatsen invallen gedaan. Aanleiding was een grootscheeps onderzoek naar fraude, fiscale delicten, witwaspraktijken, valsheid in geschrifte en hennepteelt op grote schaal. Zeven personen, vijf mannen en twee vrouwen, werden aangehouden.

De invallen vonden plaats in zowel woningen als bedrijfspanden. Naast kernpunten Geldrop, Helmond en Kerkdriel werd ook actie ondernomen in andere Brabantse plaatsen, Gelderland en België. De aangehouden personen zijn allen tussen de 26 en 48 jaar oud. Vijf van hen worden ook verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

In het kader van het financiële onderzoek zijn diverse goederen in beslag genomen. Het gaat om ongeveer 70 auto’s, 25 boten en jachten, 25 buitenboordmotoren, 5 vuurwapens, contant geld, twee hennepkwekerijen, zeventig kilo verpakte, gedroogde henneptoppen en veel andere waardevolle, luxe goederen. Op enkele locaties is ook de administratie in beslag genomen.

De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch.