Wilders schort werkzaamheden op

Icoon politiek binnenland nieuws Onafhankelijk kamerlid Geert Wilders heeft op basis van een ernstige dreiging het dringende advies gekregen om zijn werk als volksvertegenwoordiger voorlopig op te schorten of verregaand in te perken. Eerder moest hij al zijn tweede huis in de Kanaleneiland ontvluchten en onderduiken op een geheime locatie. Sinds drie weken kreeg hij al zware bewaking

Wilders wil niet ingaan op de aard van de bedreigingen. "Het is zeer te betreuren dat het zo ver heeft moeten komen. Het is een heel rare gewaarwording. Ik kan eigenstandig geen besluiten meer nemen. Zelfs waar ik zit of slaap, daar moeten anderen van zeggen of het mag of niet mag. Onwerkelijk."

Hoe dan ook is het kamerlid niet van plan om zich uit het veld te laten slaan. Zo wil hij sowieso aanwezig zijn bij de stemmingen en het Kamerdebat over de moord op Theo van Gogh. "Hoe dan ook wil ik deelnemen aan het Kamerdebat rond de moord op Theo van Gogh, omdat ik dat zelf heb aangevraagd. En ik wil ook aanwezig zijn bij de stemmingen over wetsvoorstellen, moties en amendementen, juist vanwege het democratische gehalte van die samenkomst."

De afgelopen maanden zijn er diverse doodsbedreigingen aan het adres van Wilders geweest. Zo verscheen een maand geleden op de website van indymedia een moordposter. Nog geen week later verscheen een video van Jama'at Al-Tawheed Wal Jihaad, waarin hem en Hirsi Ali werden verteld dat ze worden vermoord. De in het lichaam van Van Gogh vastgestoken brieven waren onder meer gericht aan hem en Hirsi Ali.