Terreurgroep waarschuwt Nederland

weet_ik_veel had ons via de nieuws-submit te melden:

Op een buitenlandse website, die veelvuldig wordt gebruikt door radicale islamieten, is gedreigd met aanslagen in Nederland als de serie aanvallen op islamitische instellingen in ons land niet stopt. Het dreigement is afkomstig van de 'Islamitische Tawhid Brigades', een tot nog toe onbekende groepering.

In een verklaring die dinsdag is geplaatst, staat: ''We vragen jullie voor de laatste keer en jullie hebben nog steeds een kans, om te stoppen met aanvallen op onze moskeeën, scholen en de moslimgemeenschap in Holland want anders betalen jullie een hoge prijs. We blijven niet machteloos toekijken. Dit moet stoppen anders zullen we de Nederlandse regering en het volk flink laten boeten.''

De 'Islamitische Tawhid Brigades' hebben ook de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen vorige maand in Egypte. Toen kwamen bij aanslagen in de Sinaï meer dan dertig mensen om het leven. De Egyptische autoriteiten hebben officieel geen verband gelegd tussen de aanslagen en de Islamitische Tawhid Brigades. De authenticiteit van het dreigement aan Nederland kon niet worden geverifieerd.