Ferrari buitenspel bij kostenreductie

Maurice (mbn)
Negen van de tien Formule 1-teams hebben met Bernie Ecclestone gesproken over kostenreducties voor 2005. Ferrari was de grote afwezige bij de bespreking.

De teams hebben besprekeningen gehad over maatregelen om de kosten te verlagen. Alle teams steunden bepaalde voorstellen, behalve het Ferrari-team. Om toch met de plannen door te gaan hebben de negen teams besloten toch de besprekingen door te zetten. Om straks tot daadwerkelijke doorvoering van de maatregelen te komen is unanimiteit vereist en zal dus ook Ferrari moeten instemmen.

De negen teams zaten zaterdag met Bernie Ecclestone om de tafel en in een verklaring van de teams valt te lezen: "Tijdens de vergadering toonde Dhr. Ecclestone een negentien races tellende kalender, met daarop ook de Franse en Britse Grand Prix'. De aanwezige teams zijn akkoord gegaan, op voorwaarde dat er vanaf 2005 significante kostenbesparende reglementen worden ingevoerd, zodat de Franse en Britse Grand Prix' daadwerkelijk plaats kunnen vinden."

De belangrijkste voorstellen liggen op het vlak van het testen. De teams willen minder tests voor de banden hebben en ook het aantal reguliere testdagen tijdens het seizoen inperken naar tien dagen. Op de vrijdagen voor de races willen de teams twee testsessies van twee uur.

Ferrari heeft aangegeven na de race van vandaag een verklaring te geven. Het team zal toelichten waarom ze buiten deze bespreking is gebleven.