F1: Uitslag Grand Prix van Brazilië

Circuit InterlagosDe Grand Prix van Brazilië is gewonnen door Juan Pablo Montoya. Door een regenbuitje vlak voor de race begon de race op Interlagos nat en werd het veld door elkaar gegooid.

Zoals was voorspeld viel er vandaag regen in Brazilië. De coureurs moesten zich aanpassen aan een opdrogende baan. De meeste teams kozen voor intermediates, maar Renault en David Coulthard kozen voor de normale gegroefde banden.

Bij de start stond de auto van Jenson Button al te roken. Hij kwam moeilijk weg, maar leek geen verdere problemen te hebben. Kimi Räikkönen startte juist goed en had na enkele bochten de eerste plek te pakken. In het algemeen waren de Michelin-banden in het begin iets beter en dat leverde interessante gevechten op. Button moest na een paar ronden zijn auto toch rokend aan de kant zetten. De coureurs die hadden gegokt op normale banden vielen terug naar achteren.

Michael Schumacher was juist aan een opmars bezig, maar werd terug verwezen toen hij na een inhaalactie spinde. De baan werd droger en de Bridgestone banden werden beter en zo kwamen Barrichello en Massa op de eerste plekken terecht. De coureurs op intermediates maakten hun pit stops voor normale banden, en nu hadden Alonso, Villeneuve en Coulthard de voordelen van hun gok.

Alonso reed een aantal rondes op de eerste positie, maar viel na zijn eerste pit stop terug. Het veld leek zich iets meer te normaliseren. In het achterveld zag Christian Klien de inhaalactie van Mark Webber niet en hij reed zijn ploeggenoot er pardoes uit.

Montoya, Raikkonen en Alonso bezetten na 44 ronden de eerste drie plaatsen. Af en toe vielen er nog wat druppels, maar de regen zette niet meer door. In de laatste serie pit stops weet Ferrari Barrichello nog voor Alonso te krijgen. Montoya ligt dan nog steeds eerste, maar heeft Raikkonen dicht achter zich gekregen.

Ook om plaats vier is de strijd nog open. Alonso moet hard vechten om Takuma Sato, Ralf Schumacher en Michael Schumacher achter zich te houden. De Sauber's zijn na een goede start van de race tot de achtste en negende plaats teruggevallen, waar Massa in het begin zelfs nog even aan de leiding reed.

De gebroeders Schumacher vechten hard met elkaar, maar uiteindelijk is het Ralf die nog een plaatsje naar voren kan en Sato pakt. Vooraan kan Raikkonen Montoya niet meer echt bedreigen.

Montoya finisht als eerste en Raikkonen als tweede. Voor Williams en McLaren een mooie afsluiting van een slecht begonnen seizoen. Barrichello weet zijn thuisrace op het podium te finishen, maar hij zal het jammer vinden dat het hem weer niet is gelukt hem te winnen.

Kijk voor meer Formule 1 nieuws op de FOK! F1 Manager!