Voetbal: Uitslag PSV - Ajax

Koploper PSV trof vanmiddag in het eigen Philips-stadion Ajax. Na een onaantrekkelijk duel won de thuisploeg met 2-0.

De klassieker was dit jaar niet zo woest als verleden jaar, toen vele incidenten de wedstrijd sierden. In de eerste helft was er weinig vuur te bekennen bij beide ploegen. Ajax mocht van PSV het iniatief nemen, maar wist niet wat daarmee te doen. Het gevolg was een flets eerste bedrijf met lang een 0-0 tussenstand. Even voor rust wist Young-Pyo Lee daar verandering in te brengen. Ajax keeper Bogdan Lobont had door een misrekening een groot aandeel in de treffer van de Koreaan.

In de tweede helft zag PSV al snel kans de score te verdubbelen. John de Jong kon op aangeven van Lee de 2-0 maken. Daarna wisselden de ploegen elkaar af. Opvallend was het uitvallen van Lobont, die met waarschijnlijk een opgerekte knieband mogelijk langdurig uit de roulatie zal zijn. Hans Vonk kwam in zijn plaats. Later zou ook collega-keeper Gomes van PSV uitvallen met een verrekte spier in de lies. Edwin Zoetebier verving hem. Ajax bleek niet bij machte tot scoren te komen. Rafael van der Vaart raakte nog wel de paal.